Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LB

Pane doktore,

ve včerejších Lidovkách v příloze Česká pozice, vyšla brilantní úvaha Radima Seltenreicha, vysokoškolského pedagoga, který přednáší dějiny práva na PF UK, na téma: Kolik blbosti unese demokracie. V podtitulku autor konstatuje, že soudný člověk si dokáže své selhání připustit a kát se za ně, kovaný hlupák této sebereflexe není schopný nikdy.

Dovolím si jen pár úryvků:

"Zdá se, že ve věku chytrých telefonů a sociálních sítí nabralo šíření lidské blbosti nové, přímo apokalyptické kvality."

"Jakoby by blbosti bylo ve společnosti více nebo byla alespoň více na očích - hňupství otravné, agresivní a nařvané a především podrývající základy demokratického uspořádání státu, který vždy nějakou tu váhu tohoto nevábného obdarování unesl, nyní se však pod jeho tíhou nepokrytě hroutí a poklesává v kolenou."

"Hloupnutí ́průměrného člověka ́ plného neutuchající touhy po zábavě a senzacích zprostředkovaných ustavičně pípajícími chytrými telefony se nemůže na společnosti neodrazit, je více infantilní, než kdy dřív."

"Tupost jako norma? Nevědomost hříchu nečiní, ale tupost si libuje ve své omezenosti, a co více, vydávající ji při zcela nepodložené argumentaci za normu."

"Co jiného je obava před příliš snadno použitelným instrumentem referenda, než strach, že se lidé projeví jako blbci zmanipulovaní ještě většími blbci a rozhodnou ve svém výsledku proti svým bytostným zájmům?"

A na závěr připomenu bonmot spisovatele Jana Procházky: "V době své základní vojenské služby jsem myslel, že všichni idioti odešli do armády. Teprve v civilním životě jsem zjistil svůj omyl - neodešli zdaleka všichni!"

Zmíněná úvaha Radima Seltenreicha, hledá a nachází odpověď na otázku, co se to s naší společností k čertu vlastně děje...

24 5
možnosti
MV

diky za upozorneni, prectu cely

7 1
možnosti
ZB

Autor nechce pochopit a nebo opravdu nechápe proč lidé chtějí transformovat ČT! Je to hlavně nevyvážené zpravodajství, které dělá přímo PR několika stranám a vytrácí se tedy význam veřejnoprávní televize jako nestranného hlasatele zpráv. Proč si mají lidé platit něco, co je vlastně mnohdy názorem proti nim. Právě ten názor je jaksi navíc u veřejnoprávního media.

16 4
možnosti
MV

kteri lide chtejti transformovat CT? - abychom zustali u prvni vety Vaseho prispevku

nekteri lide si preji, aby se v Cesku zacali chovat kockodani - na mlíko

8 5
možnosti
TS

Já nevím co napsat k tomu, že tento uvědomělý pán tolik brání Bakalova media a Bakalův demokratický blok, který to tu ovládá, aby nám ukázala tunelářská mafie, jak má správně vypadat demokracie a její hodnoty. Ono taky podle toho je v ČR i životní úroveň. Potom lékař má v ČR mzdu, jak metař v Německu a důchody jsou v ČR třikrát nižší. Ale tento uvědomělý pán je zcela evidentně s ČT spokojený, protože paní Šiklová, nebo pan Kalousek mu to vždy v ČT vysvětlí.Rv

17 5
možnosti
RC

1) duchody jsou proti nemeckym polovicni, ne tretinove. Pri prepoctu kurzem. Pri zapocitani zivotnich nakladu je rozdil jeste mensi.

2) A kdo na kritizuje CT? "Primy demokrat" Okamura, co tuneluje vlastni strany a cenzuruje odpurce? Nebo prezident za to, ze CT kritizuje jeho spolupracovniky? Atd. atd.

6 4
možnosti
BM

A to jste ještě zapoměl na Historii.cs.... Takže my nejsme čistokrevní Slované.... To si teda Česká televize a pan Kučera dovolili hodně...;-D

Karma a hezké dny pane kolego.R^

7 2
možnosti
Foto

Historie.cs se mi líbí.

0 0
možnosti
VS

A co třeba ty hrůzy, jako jsou Rudí prezidenti, proces s Horákovou či Třetí republika. Člověk by si nejraději odplivl a přeladil na Novu či TV Barrandov.;-)

28 0
možnosti
JK

J13a21n 66K70o93z64á84k

25. 3. 2018 22:39

První dva tituly si nahrávám, ale můžete mi vysvětlit, co to má společného s objektivním zpravodajstvím?

0 0
možnosti
MK

RvRv Myslel jsem, že jste větší kabrňák; ten David a dechovka Vás ale prozradila: vy dole, zbystřete pozornost, přicházím!8-oRv

1 1
možnosti
MV

nedomyslel jste to

nekdy jen myslet nestaci, pane Kulhavy

3 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)R^

6 3
možnosti
Foto

Ať si ČT vysílá co chce, ale ať si to platí ti co se na to chtějí dívat. Plošné výpalné je zločinné a neliší se od mafiánských praktik.

3 4
možnosti
MV

Kremlobotům, kterých tady budete mít za chvíli mraky vůbec nejde o filmy, kulturní pořady atd. Jim jde o zpravodajství, které je nejlepší. ČT24 je poslední stanicí, kde se člověk ještě něco dozví. A o to běží.

19 6
možnosti
MV

a my se zase dozvime neco od nich - kremlobotu

prvni vlastovky uz priletely - dole pan Petrik

4 1
možnosti
  • Počet článků 976
  • Celková karma 34,62
  • Průměrná čtenost 2557x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám