Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MZ

Abych řekl pravdu, nerozumím tomuto komentáři. Po jeho přečtení je zřejmé, že se jedná o ironii, ale proč? Moc nerozumím, co chtěl autor říci, když ukazovat, co v dané době běží v ČT. Osobně si myslím, že třeba divadelní ceny patří na Art, protože toto může zajímat skutečně okrajovou část diváků. Ale nevadí mi to. Co mi spíše vadí, je výběr hostů do různých pořadů. Například když chtějí pomluvit Rusko, stačí si pozvat Romancova. Tam je vlna nenávistných vět naprosto zaručena. Na jednu stranu se ČT zaštiťuje tím, že chce být objektivní a dávat oběma stranám stejný prostor (a kvůli tomu je napadena televize Barandov, že nehezky mluvila o ČT a nedala ji prostor pro reakci) a pak si zve takové hosty, aby souznili ve společné ideologii. A to není jenom Romancov, ale u něj je to zvlášť patrné. A to mi vadí na ČT. Poučuje ostatní a chová se stejně jako ti, které poučuje.

16 10
možnosti
Foto

Tak já jen dvě poznámky k věci:

1. Nikdo nechce ČT rušit, ale více pestrosti do politických postojů by neškodilo. Takto, a v tom má prezident Zeman 100% pravdu, je ČT politicky posunutá jedním směrem, který by se ve zkratce dal popsat slovem TOP09.

2. My všichni platíme koncesionářské poplatky a proto by i rozhazování peněz ČT mělo být pod veřejnou kontrolou.

Naprosto chápu, že nákup nějakého pořadu ze zahraničí představuje obchodní tajemství. A to je třeba dodržet.

Nechápu ale, proč by honoráře vyplácené tuzemským autorům a reprodukčním umělcům měly být tajné. Onehdá si nějaký aktivista vystávkoval zveřejnění odměn na Pražském Hradě, tak proč ne v ČT?

Ona ta pravidla otevřenosti platí jen pro někoho a pro jiného ne?

10 5
možnosti
JS

Zemana je lepší neposlouchat, pak člověk nemusí dumat nad tím, jestli má pravdu nebo ne. Jeho politická kariéra mi úplně stačí na to, abych ho s klidným svědomím zcela ignoroval.

8 2
možnosti
DS

Karma Karmovatá :-) R^

4 4
možnosti
IM

I33v95a85n 98M69i75n50á17ř

25. 3. 2018 11:32

Nevím, zda té autorovy ochranářské ironie ČT - není až příliš mnoho. S názory na kvalitu jejich zábavných pořadů lze souhlasit .. s multikulturními sklony a obhajobou bruselského levičáctví ve zpravodajství - již méně.

8 7
možnosti
RK

Tak já si sice myslím o senzacechtivých novinářích své, ale tohle je teda pořádný blábol. Aneb jak se z teploučkého blátíčka dostat do ledové kaluže.

3 8
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
9 2
možnosti
JK

J52a49n 30K41o67z87á77k

26. 3. 2018 0:25

Starý pořádek zůstal ve vás. Nepřemýšlím, souhlasím s tím co psalo Rudé Právo(ČT).

0 0
možnosti
Foto

Tak jako v antikuřáckém zákonu nejde o kouření, stejně tak problém ČT není v tom co vysílá, ale oba dva případy spojuje problém vlastnických práv, která jsou porušovaná.

V první případě jde o porušení práv vlastníků barů, hospod a restaurací. Ve druhém případě jde o porušení vlastnických práv držitelů televizních přijímačů, kteří jsou násilím donuceni platit ČT pravidelný poplatek, bez ohledu na to, zda ČT sledují nebo nesledují.

7 1
možnosti
RC

rozdily

kdyz si nekdo kupoval televizi, mel vedet, ze musi platit poplatek.

kdyz nekdo rozjizdel hospodu, platila nejaka pravidla, ktera uz se stokrat zmenila (protikuracky zakon asi 3 krat, ostatni je na dalsi predpisy).

1 1
možnosti
DB

zbožňuji lidi, kteří používají slova pochycená v médiích a vydávají tato slova a i takto pochycené celé myšlenky za své. Taková transformace ČT. Co to je? Je to přestavba televize na rádio nebo noviny? Nebo je to přestavba financování? Nebo něco jiného? Především je to tak, že ČT jede katastroficky na vlně pro americké a antiruské propagandy přesně ve stylu Goebblese. Prostě manipulovat obyvatelstvo a jejich veřejný názor do jisté požadované podoby.

Tomu slouží i struktura všech ostatních vysílaných pořadů. Jestliže ČT odvysílá celou řadu smutných a depresivních pořadů, má pak zmanipulovaní zpravodajství lepší dopad na mozek posluchačů, tedy manipulace obyvatelstva je jistější, efektivnější a produktivnější.

Takže transformace ČT je skutečně nutná. Ale je nutné změnit myšlení lidí v ČT A PŘEDEVŠÍM JEJICH mezilidské vazby na lidi, kteří jim diktují, co mají vysílat a jak to mají vysílat. K tomu by měla loužit rada televize ale i rada řídící televizi i rádio. Ale ani tyto rady nejsou schopny přesně rozeznat, co je správné zpravodajství a co je správný komentář. A to asi z jednoho jediného důvodu, Nebo možná ze dvou. Ten první bude lidská mozková neschopnost rozpoznat správné od nesprávného a ten druhý důvod by mohl být pragmatické chování na zakázku proti finanční či jiné odměněn. Nevím, co je horší. Ale je to katastrofa. Tedy ČT. ČT je katastrofa, a když se chci o něčem skutečně informovat, musím se obrátit na cizojazyčné zpravodajství a cizojazyčné komentáře. Jak v TV tak na internetu.

ČT není schopná ani informovat a ani komentovat o podstatě dějů a jevů kolem nás.

10 4
možnosti
VS

Jak se zdá vy to umíte rozeznat. Blahopřeji vám;-)

10 5
možnosti
OK

O60t20a 88K42i84n27c

25. 3. 2018 10:59

Opět zasloužená karma. R^

6 4
možnosti
  • Počet článků 976
  • Celková karma 34,59
  • Průměrná čtenost 2557x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám