Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IA

Dobrý večer. Váš rozverný blog mne opravdu rozesmál. Shakespeare by tomu řekl - postní vtip. Umberto Eco je můj oblíbený autor a zfilmovaný román Jméno růže, o kterém hovoříte je náhodou velmi zajímavý svým tématem o konci horování raného středověku pro klasickou filosofii, prostě důležitá přechodná doba do křesťanského středověku po zákazu přechovávat knihy antických filosofů (proto ta inkvizice). Také mám dojem, že si tvůrci neví rady s velikonočním pořadem. Určitě by bylo vhodné pustit na obrazovky krásné české barokní skladby a pašije. Divák by se duchovně povznesl a šel v klidu spát. K velikonocům už bohužel nemá nikdo co říci, aby to nevypadalo, že se všichni opakuji, i když je Ježíšův příběh je cestou člověka a proto by mělo být vše zaměřeno právě k člověku.Určitě jsou lidé, kteří mají co říci, ale mlčí. Díky za blog. Při čtení mne napadlo tolik věcí ... raději si je nechám pro sebe. Přeji Vám krásné prožit nadcházejících svátků. V

2 0
možnosti
Foto

nápodobně, paní Aghová a děkuji za vizitaci

0 0
možnosti
VT

Mě poplatek 135 Kč nevadí. Beru to jako poplatek, že se mohu dívat na televizi. Že to jde jen do ČT, není můj problém. Pokud by měl jít i jiným stanicím, tak by byl asi o dost vyšší. Platím i rozhlas, i když ho téměř neposlouchám a nereptám.

Někdo tady navrhl, aby byla ČT kodována a kdo by ji chtěl sledovat, tak ať si jí koupi.

Co by asi následovalo. Ostatní stanice by se začali chovat stejně (aspoň u těch nejsledovanějších programů). Ve výsledku by jsme platili 500 nebo více, abysme mohli sledovat vůbec nějakou televizi. Dopadlo by to jako O2, když chceš sledovat, tak zaplať.

Pro mne je program na ČT nejzajímavější a nejpestřejší. Občas kouknu i na Primu (hlavně ZOOM), méně ještě na Novu (ale jen na její hlavní stanici, ostatní jsou docela hrůza), Barandov je pro mne téměř nesledovatelný.

3 0
možnosti
MS

To, co by následovalo je jen vaše domněnka. Jestliže ostatní TV v základním balíku nezavedli poplatek a nechali svůj příjem plynout z reklam, tak není jisté, že svoji strategii změní, vyloučit se to nedá. Nicméně v době internetu, je tahle otázka nepodstatná a jestli si ostatní TV nechají vyhnat diváky k počítačům, jejich problém.

1 2
možnosti
OS

Již se vždy těším na Vaši skvělou ironii i když pro mnohé bude asi nepochopitelná.

... a proto budu i nadále rád platit TV a rozhlasové poplatky, protože je to částka, která by mě nestačila ani na jedno kino, tentokrát to není ironie.

6 0
možnosti

Někdo už tady spočílat, že shlédnutí filmu v kině je stokrát dražší než shlédnutí na ČT! :-)

0 0
možnosti
MS

Myslím si, že celá debata jde úplně špatným směrem. Nikdo nechce rušit ČT, jde pouze o zrušení zákonné povinnosti platit koncesionářský poplatek. Vždyť se ten poplatek nemusí rušit, jen by se programy ČT zakódovaly a diváci ČT, kteří by chtěli mít programy dekódované by platili koncesionářský poplatek. Jaký je tedy skutečný důvod, že se tenhle požadavek zesměšňuje?

Myslím si, že tak vznešené důvody jako nezávislost veřejnoprávní TV a ochrana svobody slova to nejsou. Spíš mají diváci ČT strach, že by se - po odpojení těch pár set tisíc uživatelů, kteří by si dobrovolně nechali ČT zakódovat - ten koncesionářský poplatek logicky zmnohonásobil tak ,aby zůstal zachován stejný balík peněz. To už by se ti ČT hrdinové, kteří se na diskuzi bijou v prsa, jak by si připlatili ozývali jinak.

Sami jste si otevřeli tu pandořinu skříňku. Jako nebyl problém zorganizovat protest na podporu ČT, tak nebude problém protest za zrušení zákonné povinnosti platit poplatek a zakódování programů.

5 6
možnosti
MS

To zakódování programů ČT je ovšem pouze jen vaše ničím nepodložená spekulace. Tímto směrem se to určitě ubírat nebude. Určitá část veřejnoprávního vysílání musí být vždy přístupná celé veřejnosti z bezpečnostních důvodů. Není přece možné, aby v krizových situacích informovaly úřady veřejnost prostřednictvím komerčních televizí. Pokud se vůbec něco změní, tak jedině v tom smyslu, že veřejnoprávní vysílání se omezí jen na zpravodajství a ze zbytku ČT vznikne další komerční stanice. Pak bude možná toto "očesané" veřejnoprávní vysílání hrazeno ze státních prostředků (tzn. z našich daní), nebo bude zachován koncesionářský poplatek v nějaké menší výši.

0 0
možnosti
PK

Ahoj Tomáši, doufám, že ČT vydrží v nezměněné podobě. Ač třeba jazz není můj šálek kávy, kde jinde by měl zaznít než ve veřejnoprávní televizi. A hlavně pořady typu Hydepark jsou vysoce kvalitní a vedeny profesionály jako je D. Stach. Karma.

13 3
možnosti
Foto

Pavel díky, diskuse je docela výživná a zajímavá.

1 0
možnosti
Foto

Úctyhodná čtenost, úctyhodná karma a bohatá diskuze. Gratuluji, pane doktore, k článku a opravdu to myslím upřímně.

Ale právě proto, že mám o ČT péči a mnoho jejích pořadů se mi líbí, dovolím si toto přirovnání. Můj poměr k ČT se podobá postoji mladé manželky ke schopnému, ale záletnemu manželovi.

Manžel i ČT plní dobře to, co se od nich čeká a manželka i publikum by měly být spokojeny. Až na to záletnictví a ulejvání si peněz pro milenky. A u ČT to je "záletnictví" směrem k jednomu politickému směru a samozřejmě peníze.

Před časem si někdo vynutil zveřejnění platů zaměstnanců Kanceláře prezidenta republiky. A proč tedy nezveřejnit všechny příjmy plynoucí z ČT. Samozřejmě, nejen platy, ale i honoráře.

5 1
možnosti

Také mne u Vás překvapil první odstavec. Bohužel jen první!

Proč se cpete mezi lidi, kterým tolik záleží na tom, jak veliké odměny dostávají schopní lidé.

Což už jste zapomněli, jak komunisti vychovávali lidi k závisti a nenávisti a destrukci všeho kvalitního? Jde vám všem také jen o tu destrukci kvalitního?!? :-)

1 0
možnosti
TH

To je ale slátanina !

9 12
možnosti

Kecy v kleci.Autor zapoměl na zpravodajství.Proč?

8 6
možnosti
JO

Ano - na ČT chybí např. obsáhlá reportáž o tom, co se stane s vodou v PET láhvi při -15°C. Na Nově jsou v tomto mnohem lepší a nám unaveným pracujícím dají varování, že by mohla zmrznout.

Doufám, že si ČT z Novy brát příklad nebude a svůj čas využijí tak jako dodosud ke kvalitnímu zpravodajství o důležitých věcech. Ve věci zmrzlé vody budu rád překvapený, že se tak při -15°C děje.

3 2
možnosti
  • Počet článků 976
  • Celková karma 34,68
  • Průměrná čtenost 2557x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám