Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AL

Urážet presidenta bude trestáno jedním rokem vazby.

---------------------------------------------

Škoda, že pan vážený autor nenapsal od kdy.

0 3
možnosti
MK

:-/:-/:-/ Velmi sporné téma. Každému z níže ohnivě diskutujících stejně jako autorovi by se určitě nelíbilo, kdyby denně získali titul v.., b...., h....., č...., p..., atd., a snažili by se tomu zabránit.

Každý zde v diskusi zúčastněný včetně mne a autora mají ve svém postavení co do reprezentace státu místo dost daleko za desetinou čárkou a to i v případě, že si hlava státu zaslouží oprávněnou kritiku. Tu lze jistě vyslovit slušně a bude mít stejný dopad nebo možná ještě větší. Tím nezpochybňuji, že jako občané jsme si rovni.

Jádro pudla je v rozlišení mezi řadovým občanem a prezidentským postem co do důležitosti postavení a reprezentace navenek, ať už na Hradě sedí kdokoli, a v tom, zda toto rozlišení naplňuje nebo nenaplňuje důvod pro trest za přestupek - (max. hodiny veřejných prací nebo přiměřený peníz).

P.S.

Něco jiného je zničení prezidentské standarty, která je symbolem státu a má neosobní charakter na rozdíl od funkce úzce spojené osobností vykonavatele. Vedle hmotné újmy bych trestal i za dehonestaci státního symbolu.

5 3
možnosti

R^

Tomáši, díky za Tvoje vynikající články, které tolik potřebujeme zejména v dnešní podivné době. Proti Tvému jasnozřivému chápání se zde staví ohromná páchnoucí žumpa právě proto, že jim je v těch českoruských fekáliích dobře.

Stále jsem usiloval o pravdu, spravedlnost a o nezavrhování nikoho předem, až jsem klesnul v Tvých očích. Ale tento Tvůj článek je pro mne dalším signálem, že se mohu mýlit. Se svojí snahou o spravedlnost ztrácím půdu pod nohama.

Žijeme v divně rizikové době. Nejvyšší představitelé státu lžou a pravdu prohlašují za lež! Politici, kteří by měli usilovat o svobodu a demokracii, se vzdávají své vládní odpovědnosti. A nechávají vládnout člověka podezřelého s relikviemi komunismu a relikviemi nacismu. Tyto starožitnosti nás mají znovu učit komunistickým totalitním pořádkům? Proč?

Celý ten náš polistopadový kvas je postaven na přetrvávání komunistického myšlení. Chceme jen staré známé komunistické zdravotnictví se všemi jeho neduhy, v duchu sociálního inženýrství proti přirozeným vztahům tvoříme zákony, které tak musíme neustále měnit.

:-)

11 4
možnosti
FS

Pan Šimek je taky lékař? Bože,kde vystudovali? Jak prospěli na VUML?

7 2
možnosti
Foto

Nejde o svobodu projevu, ale o zákonnou ochranu prezidenta republiky a nedotknutelných symbolů státu.

Jinak nás bude svět považovat (jako "spojenci" v Mnichově) za středoevropský Kocourkov, který patří pod protektorát SNR nebo EU.

10 7
možnosti
MS

Jaký "svět" máte na mysli ? Jestli myslíte ten "Putinův", tak možná ano. V demokratickém světě lze urážet i nejmocnější lidi planety (např. v USA). :-P

4 3
možnosti
JL

Respektu a váženosti, nelze dosáhnout lhaním a intrikou. Jedna z prvních věcí, která byla po roce 1989 odstraněna, byla hanobení hlavy státu. Nic překvapivého, že

právě komunisté žádají opětovnou instalaci. Dlužno dodat, že za silné podpory tzv. vlastenčíků.R^

17 2
možnosti
Foto

To nebyla jedna z prvních věcí. Stalo se až po čase, z iniciativy Václava Havla. Přesto se ale neváhal soudit kvůli jakémusi billboardu "Václavka a ...." už si to moc nepamatuji.

1 1
možnosti
AL

"Soudruzi a soudružky, především vám chci poděkovat za vaši odhodlanost a výdrž, s nimiž jste absolvovali posledních 30 let.

Nebyla to snadná doba. Po listopadu 1989, kdy jste byli odstaveni od absolutní moci, došlo v naší zemi k mnoha změnám. Já sám jsem tomu přispěl svým článkem

Zdroj: https://vodvarka.blog.idnes.cz/blog/blog.aspx?c=650952&x=socialky_facebook_c

-------------------------------------------------------

Skvělé, i zde jsem dal karmu.

R^:-)

4 1
možnosti
MB

Osobně funguji tak, že autorita pro mne není osoba, za cedulkou dveří. Tam sedí prostá hmota ! Např. - Ministr, prezident, premiér - Jsou to popřední úředníci, zvolení ke službě. Pak si tu svou auru získají činy a osobním příkladem. Ta není dekretovatelná, či represivně vymahatelná - Úcta zespodu, se dobrovolně pak projevuje sama. K tomu patří pak i vhodné symboly. Nemůže jím být Ondráček, či Luzar. Pak už jenom chybí, aby farář vstoupil do KSČm a Babiš dal obří finanční dar z vlastního -K rukám odboráře Středuly. Pak by to bylo - takové vyvážené . Zatím je to takové nevyvážené a ti rádo by vážení - Mou osobou - moc vážení nejsou ! Řek bych i - Je to, na pováženou .. :-)

2 2
možnosti
AL

Každý máme jiný pohled na svět, občane Bučku.

Já vždy zaklepu, protože za dveřmi očekávám člověka.

:-)

3 0
možnosti
Foto

Tomáši, díky, že ty Khméry (a nejen...) sledujeteR^. Pokud pro občany existuje ...urážka na cti osobnosti..., tak je určitě zbytečné zavádět zákony obhajující a chránící monarchu...:-)

6 1
možnosti
AL

Urážet prezidenta se může!

----------------------------------------

Uráží ho média, ynteligenti, hlupáci, děti, pražská kavárna, herci, zpěváci, politici, "umělci", "celebrity" a nikdo doposud nebyl zažalován za urážku. Takže se může.

To zase jen komunista je nedemokraticky proti.

To už přímo zavání nastupující totalitou a osvedčení kádři by měli s rudýma kartama opět vyjít do ulic!

Tedy, až se trochu oteplí!

R^

5 2
možnosti
MM

Amok z vedra? Vždyť venku sněží! 8-o

2 6
možnosti
Foto

Karma, ale já myslím, že soudruh moc práce mít nebude, protože toho potměšilého a nemocného starce na Hradě vlastně ani urazit nejde.

9 3
možnosti
  • Počet článků 976
  • Celková karma 34,62
  • Průměrná čtenost 2557x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám