Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

V podstatě se jedná o hazard, který nás může přijít draho.R^

8 0
možnosti
Foto

R20o82m82a33n 94K85o13z51e91l

22. 2. 2018 20:12

Zas strašení, to bylo i před 20 lety, když to vypadalo, že poprvé od listopadu zvítězí levicová strana, tak bylo strašení, že bude znovu únor 1948, konec voleb ...a ono nic.

4 6
možnosti
MV

Před 20 lety jsme věděli prd o dnešních technologiích a pic - jsou tady,...

5 0
možnosti
Foto

Jen pár lidí vědělo či tušilo, že báťuška Stalin je bezpříkladným masovým vrahem, že onen velebený svazek nazvaný SSSR jsou bolševiky anektovaná území dříve suverénních států či území.

Zdroj: https://vodvarka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=650606

Vše věděli: 1) v jednom dopise čtenáře Tvorbě v r. 1947 byl Stalin charakterizován jako krvavý rudý car. Ta Tvorba tehdy vycházela v masovém nákladu

2) Nebylo snad v Evropě informovanějšího národa než Čechoslováci o dění v SSSR z různých hledisek, a to díky jak ruským legionářům a emigrantům, tak i nacistické propagandě, která razila tézi o přicházejích Hunech. Mohu zde přihrát také diskuzi o paktu M-R v Osvobozeném našinci v r. 1847. A nebo také žánrové obrázky o poměrech v kyjevské věznici, hladomorech atd.

1 5
možnosti
JL

O tom, ze batuska Stalin je bezprikladnym masovym vrahem vedeli i dva komuniste, tedy nejmene dva se takto vyjadrili verejne. Oba si zaslouzi uctu a respekt. Byli to: v roce 1936 kvuli politickym procesum Zavis Kalandra a v roce 1940 Vlado Clementis pro kritiku spojeneckeho paktu nacistu se sovetskymi komunisty. Oba si po "osvobozeni" Rudou Arnadou uvedomili, ze je muze cekat to co ceho se dockaly miliony obeti cistek v Rusku. Oba po roce 1945 zachovali rozdilne, Z. Kalandra pro svou kritiku z KSC vylouceny se stahl do soukromi a venoval se sve praci, doufaje, ze takto unikne pozornosti Stalinovych slidilu. V. Clementi zase veril, ze horlivosti v praci pro stranu, zejmena svou ucasti v unorovem puci svuj prohresek z r. 1940 napravi. Oba dva, jak Kalandru tak Clementise cekal stejny osud, Stalin neodpoustel nikomu.

5 0
možnosti
Foto

R^ Karma. Výstižné jako vždy.

10 1
možnosti
PK

Nestrašte proboha Únorem 48. Dnes "český" politik č.1 je prozápadně orientovaný ale - zatím - se nebojí poukázat na problémy EU včetně katastrofálně zvládané migrace. SSSR neexistuje, komunisté v ÚV už nejsou žádní praví komunisté ale obchodníci, korytáři, něco jako levý proud socdem, při nejlepším.

Když tradiční pravicové strany ODS a zejména u dna se potácející TOP nabídnou lepší řešení tak je budou lidi volit, je to jednoduché.:-)

7 3
možnosti
PK

A ještě něco k SPD. Okamura, kdyby byl chytrý (ještě víc), tak okopíroval program Svobodných (myslím rakouských) a měl by ještě větší úspěch. Jak si vysvětlujete, že v super demokratické zemi, stabilizované, mají takový úspěch, málem měli prezidenta, jsou ve vládě. A tradiční strany - velké problémy, lidovce zachraňoval mladíček Kurz také s dost - podle některých - programem s "xenofobním" nádechem.

4 2
možnosti
MV

Tohle jste, autore...., napsal zřejmě cestou z golfu v nějaké kavárně. Měl byste se stydět!

3 3
možnosti
Foto

Marku, stydím se, nebyl jsem na golfu - koneckonců je zima - ale na partičce bridže se svými přáteli v Singlemalt whisky klubu.

3 0
možnosti
Foto

Karma! R^

Otázka, která mi občas nedá spát, je, co by se stalo, kdyby v květnu 45 národní rada požádala o pomoc Pattonovu armádu, která by v tom případě mohla překročit tzv. demarkační čáru. Ale už tady byl záměr, aby se to nestalo. Smrkovský Pattonovu nabídku odmítl. A pak se šířila "pravda", že se na nás Amíci vykašlali a na pomoc nepřišli.

A ta Benešova cesta za Stalinem?

Vítězný Únor 2018: "Zase jsem se vrátil na Hrad."

8 0
možnosti
MB

Už to tak v historii chodí. V Praze sice padají mosty, ale zase je zájem stavět ty nové, směr Kreml. Pevně doufám, že naši hokejisté zítra dopoledne, alespoň podetnou to mocné Dubisko ! ... :-)

4 1
možnosti
MB

Jsme skutečně zvláštní národ, Já osobně, žádné obrodné elity nevidím - naopak houstne to zde zadymovači. Komunisté se radují, M.Zeman jako 1 hlava státu dorazí, na jejich potlach řečnit, (04/2018). Už tady byly úsměvné výroky - Milý Andreji Bureši - Babiši , přijímám pozvání i od agenta Falmera - Filipa. Tedy očekávám , že rudé osloví osvědčeným - Soudruzi, jsem zde ! - Již se mi po vás stýskalo. (Natrénováno od ČSSD) ... :-)

9 0
možnosti
  • Počet článků 976
  • Celková karma 34,95
  • Průměrná čtenost 2557x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám