Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ale jo, ať je klidně veřejně znám, nicméně sám ze svého výčtu jasně vidíte, že zdravotní stav je věcí podružnou, a skutečnost, že je špatný, vůbec není překážkou pokračování ve funkci. Bohužel.

Pro příklad ani nemusíme chodit do vzdálené minulosti. Havel byl zvolen i se svou rakovinou plic (pravda, odléčenou, ale k recidivě mohlo dojít.... ), a ve funkci vesele pokračoval navzdory komplikacím pramenícím mj. ze zráty poloviny postižené plíce, z arytmie, která ho trápila, nebo třeba z náhlé příhody břišní, která ho málem poslala na onen svět. Velkou část svého prezidentování strávil po špitálech nebo v domácí péči.

No a takových bylo, jak správně uvádíte, mnoho. A vůbec není třeba obracet se při tom stydlivě jen na východ....

3 3
možnosti
LB

Váš výčet Havlových nemocí dokládá, že veřejnost byla o jeho zdravotním stavu podrobně informována.

Navíc si nevzpomínám, že by se u Havla objevily sebemenší pochybnosti o tom, jestli je fyzicky nebo mentálně schopný úřad prezidenta vykonávat.

6 1
možnosti

I25v17o 53Ž15á92č21e83k

3. 2. 2018 9:10

Je jasné, že vstupem do politiky člověk ztrácí soukromí a musí s tím počítat. Druhá věc je, jak velké závěry se z jeho zdravotního stavu mají dělat. On může svůj úřad vykonávat dobře i špatně, ať je železný muž či invalida.

1 0
možnosti
Foto

Není pravda, že zdravotní stav veřejně známé osoby, je automaticky také veřejným. Je veřejným pouze tehdy, když si to dotyčná osoba přeje.

A poku jde o prezidentovu chůzi, tak on vůbec nic nezatajuje. To, že má problémy s nohama, které by mohly připomínat opilost, sám konstatoval uz před léty.

Podrobná zpráva se vyžaduje v USA, kde má prezident "jadernou pravomoc".

2 2
možnosti
MM

Jenže tady nejde o veřejně známou osobu, ale o politika, v tomto případě hlavu státu.

2 0
možnosti
LB

Díky za připomenutí časů, kdy se říkalo, že v Sovětském svazu vládne napůl mrtvý Černěnko a věčně živý Lenin.

Na otázku, která je v titulku, nedávno odpovídal právník Petr Šustek, specialista na medicínské právo. Mj. uvedl, že judikatorní doktrina říká, že hlava státu je veřejně činná osoba, nadto zvolená občany, a je ve veřejném zájmu znát informace o jejím zdravotním stavu. (I proto, aby se občané mohli správně rozhodnout při volbách.)

Vstříc tomu podle Šustka jdou prezidentští kandidáti, od českých po americké, kteří veřejnosti férově dávají nahlédnout do svých zdravotnických dokumentací, jakkoli tyto informace nejsou vynutitelné.

8 1
možnosti
JN

Já pamatuji jednu hádanku, který prezident má nejvíce tělesných anomálií.

1 1
možnosti
JN

Máte pravdu, zdravotní stav politika prezidenta by měl být občanům znám.

Ze svého dětství pamatuji prezidenta, který na tom byl se zdravím tak, že podobu několika měsíců byla v hlavním zpravodajském pořadu televize jako první bod zpráva o zdravotním stavu prezidenta včetně jmen cca 10 lékařů, kteří zprávu podepsali.

A o několik desetiletí později pamatuji prezidenta, o němž jsme se po dobu nejméně půl roku ze zpravodajství dozvídali, že má nádor na plicích, že byl operován, že se po operaci oženil a taky o dosti nechutných tahanicích o děditství s vlastním bratrem.

Tomu prezidentovi tenkrát končil mandát a rozhodl se kandidovat znovu (cca po páté v řadě). A co myslíte, zvolili ho poslanci?

5 2
možnosti
MV

Myslíte toho prezidenta, který byl zván na oficiální návštěvy a to vč. USA? Toho prezidenta, kterému ve stoje tleskal kongres USA?

7 0
možnosti
Foto

No tak to se ale musíte obrátit na Českou lékařskou komoru s návrhem na vyloučení členů lékařského konzilia, pokud prohlásí, že daný veřejný činitel je zdravý téměř jako přezrálá řípa.

1 2
možnosti
MV

Myslíte ty tři veterány, co se nedávno objevili omylem před televizními kamerami???

2 3
možnosti
  • Počet článků 982
  • Celková karma 35,66
  • Průměrná čtenost 2541x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé. Rentiér, který se prací už jen baví, který nikam nespěchá a s nikým nesoutěží. Příležitostný herec a dálkový chodec.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

  • L.A.Sulovská
  • Vladimír Gottwald
  • Jan Pražák
  • Lubomír Stejskal

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

  • www.blogosfera.cz