Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Svůj názor na zdanění církevních restitucí jsem napsal zde: https://jaromirpetrik.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=633207

1 4
možnosti
JL

"Tito pokracovatele Lenina, Stalina, Gottwalda..." Timto poracovatelem je i soucasny a Buh chran, mozna i pristi prezident republiky Zeman. Ten jako predseda vlady kdyz v roce 1998 predstavil "nove" statni usporadani zcela ignoroval usneseni c 190/1990 o protipravnim zruseni zemskeho zrizeni poplatnem byrokratickocentralisticke praxi komunistickeho rezimu. Misto toho aby obnovil majestatni, vznesene a staletimi osvedcene zemske zrizeni Cechy, Morava a Slezko projevil se jako "pokracovatel Lenina, Stalina Gottwalda". Podle Gottwaldovy zasady "po staru se neda zit" prevzal Gottwalduv system 14 kraju i jeho heslo "Sovetsky Svaz nas vzor".

Moc dekuju za clanek pane Vodvarko, zaslouzite si velkou karmu!

9 0
možnosti
Foto

děkuji zdvořile, pane.

0 0
možnosti
Foto

J52a59k77u66b 90R13o17t86h

10. 11. 2017 16:09

Už mne po udání unavuje adminům vysvětlovat (často úspěšně) že smazání nebylo opodstatněné. Tudíž se pomalu blížím hranici zákazu diskutování. Proto dám, pane doktore, pouze karmu, poděkování, a vynechám adresné hodnocení některých "diskutérů", ze kterých se mi zvedá kufr.

15 0
možnosti
Foto

Jakube, pana Petříka a pana Řezníka netřeba komentovat. Jejich vstup je dostatečně instruktivní.

Přeji Vám klidný večer a pěkný víkend.

17 0
možnosti
DV

D95a35v88i33d 66V86l81k

10. 11. 2017 16:04

Kdybych Ti mohl stokrát dát karmu, udělal bych to. Je to na blití. první někoho okradou,pak mu to za padesát let se strašnýma kecama vrátí a za dalších pár let po dobu kterých se užírali závistí mu to zdaní. Není to nic jiného než , že církvi část ukradnou podruhé. Dobytek rudej. A prosťáčci tleskaj, prorože jim jde jenom o to aby sousedovi zdechla ta koza co oni nemají. Přitom mně je ukradený, kdo vlastní klášter, hlavně když ho opraví, udržuje v pořádku, nerozkrádá a můžu si tam chvilku sednout na lavičku a odpočinout si. Tobě sokolíku Karma jak praseR^

12 0
možnosti
Foto

Dík. Jen mi je líto, že musím občas psát podobné články.

4 0
možnosti
OK

O54t71a 19K63i57n74c

10. 11. 2017 16:01

Naprosto souhlasím. Karma. R^

9 0
možnosti
Foto

Je to sice hezké, ale platí, že kouzelná formulka "kostel patří kostelu" byla vynalezena na ochranu před buržoazní ziskuchtivostí, tj. aby tedy někdo nepřevedl na sebe hřbitov třeba i se souhlasem nějaké místní církevní veličiny a nevybudoval tam fabriku. Na základě této formulky pak začalo být veřejné vlastnictví státu vnímáno všemi, tedy i po r. 1948 jako církevní vlastnictví.

Rozdíl proti stavu před r. 1948 a nyní vráceným majetkem je v tom, že nyní vlastnictví jednotlivých církevních organizací není součástí veřejného vlastnictví, ale přímo soukromým vlastnictvím církevních institucí, tedy v podstatě uvedená ochrana proti jeho zneužití pro účely nějakého možná i ateisty mizí.

Nečetl jsem nikde námítku, že by snad byl někdo proti fyzickým restitucím, ale finanční náhrady dosahují výše, která anuluje výsledky nejenom druhé, ale také první pozemkové reformy. A to už je poněkud nepřiměřené zvýhodnění přinejmenším proti ostatním restiuentům, a to za situace, kdy na rozdíl od r. 1918 jsme se stali národem bezbožníků.

Zdůrazňuji, že bych osobně velmi rád od představitelů církví slyšel, že budou schopni získaný majetek využít ve prospěch mravní výchovy některých problematických skupin obyvatelstva, i kdyby se z něj stalo obyvatelstvo velmi křesťansky založené.

2 12
možnosti

Tesat, pane Řezníku!

(myslím to doopravdy)

1 0
možnosti
Foto

Bývalý komunista je něco jako bývalý černoch. Jeden agent StB tu soustavně nemůže přijít na jméno Václavu Havlovi. Musím s ním souhlasit že pár chyb udělal. Ta největší ale byla SAMET!

Ode mě samozřejmě karma R^.

16 0
možnosti
Foto

Opravdu si myslím, že šlo jedinou a podstatnou chybu, jež byla po listopadu udělána.

6 0
možnosti
Foto

Cituji: "Je pravda, že Bůh nás učí milovat všechny lidi"

Proč ale křesťanské církve a křesťanští věřící místo lidí nade všechno milují majetek a peníze? Proč se neřídí pravdou a Bohem, jak píšete? Vždyť v tomto jsou křesťanské církve horší než komunisté. Ani ti si nepřivlastnili majetek vytvořený našimi předky pro sebe, ale rozhodli, že je to majetek všeho lidu.

1 18
možnosti
Foto

Navrhoval bych retroaktivně znárodnit podniky mající nějaké zaměstnance. Jejich majitelé je přeci nevybudovali vlastní pílí, ale pouze z potu a námahy vykořisťovaných dělníků. A ty majitele bych ještě zavřel. Když obhajují minulé zločiny, tak se jim po těch poměrech zjevně stýská.

11 0
možnosti
Foto

J84i71ř20í 18K33i54n90d12l

10. 11. 2017 14:56

Pokud to projde, tak určitě bude následovat Ústavní stížnost. Nikdo, komu byl ukradený majetek vrácen, za vrácení majetku neplatil žádnou daň. Smlouvy jsou od toho, aby se dodržovaly a ne s každým příchodem jiné vlády se měnily.R^R^

15 0
možnosti
Foto

Pevně věřím, že máme ještě nezávislý Ústavní soud. Nicméně ten kšeft je k pozvracení

7 0
možnosti
Foto

Naprosty souhlas

14 0
možnosti
Foto

Martine, děkuji Vám.

1 0
možnosti
  • Počet článků 976
  • Celková karma 34,68
  • Průměrná čtenost 2557x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám