Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TB

Zavedení e-receptu protlačili socani, bohužel. Jako určitě má některé kladné stránky a e-zdravotnictví bude samozřejmě v budoucnu trend, ale zcela zásadní chyba spočívá v té povinnosti......co se týče EET, tak principiálně to je dobře, ale samozřejmě tam, kde to má smysl - ne tam, kde se vybírají měsíčně nízké částky, což zase trochu přidejte, třeba praktici vyberou mnohem více než 1000 Kč měsíčně. Ale když tak o tom přemýšlím, nebylo by obranou lékařů EET nezavádět a veškeré platby přijímat bezhotovostně (faktury, převod na účet..) ?

0 0
možnosti
Foto

Jistě, je to jedna z možností, nicméně - jaká je jistota, že pacient, který přijde jednou ke specialistovi pro potvrzení třeba k ŘP, mu ty peníze skutečně pošle?

A soudit se o 300,- Kč nikdo nebude......

6 0
možnosti
JR

J73a11n 76R29á17ž

8. 11. 2017 13:14

Nevím, jak by mohl bránit lékař "neandrtálec" zdravotní pojišťovně, aby si ve smlouvě s lèkařem dala podmínku elektronické komunikace, tedy i to aby jí posílal kopii receptů, které má hradit, v elektronické podobě. Zcela jistě by se podřídil a naučil se s programem pojištovny zacházet.

Polemizuji tak s tvrzením, že lékař má právo volby mezi oočítačem a tužkou. Má, ale jen když pracuje mimo systém státem hrazené péče. Jinak se musí podřídit podmínkám, které stanoví ten, kdo ho platí.

S tím, že systém není dobře nastavený a nedovolí, aby pacient dostal psaný recept, souhlasím.

3 3
možnosti
Foto

Pane Ráži, jestli Vám dobře rozumím, pak Vám sděluji, že oni lékaři s psacím strojem mají na odesílání výsledků firmu. Na ZP pak odcházejí data v elektronické podobě.

7 0
možnosti
DS

hrůza... zdalipak se nad tím vůbec někdo zamyslí... ;-(. Tobě karma, TomášiR^

7 1
možnosti
Foto

Ale zamyslí, a nejen nad článkem pana Dr. V.;-)

1 3
možnosti
Foto

;-) Jestli ono to není spíše tak, že pořádek je sice fajn, ovšem pak je leckomu až příliš pod prsty vidět, neb v ,,bordelu" se lépe žije. Což není jen o některých lékařích, potažmo i pacientech;-)

2 8
možnosti
ZH

No jo, to je jistě hrozně nebezpečné, když někdo chvíli není pod neustálým dozorem státu. Jen tak mimochodem - o čem si povídáte doma? Jistě to může být něco nebezpečného, proto byste si měl do všech místností nainstalovat monitorovací systém. Bližší popis najdete v 1984.

;-€

6 0
možnosti
  • Počet článků 976
  • Celková karma 34,60
  • Průměrná čtenost 2557x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám