Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Když vám etatistům se ten státní socialismus líbí, pokud se to týká těch druhých. Jenže ono dojde na každého.

Základem slušné a prosperující společnosti, kde se skoro nikdo nesnaží žít na účet těch druhých, je dobrovolnost . Opakem je zločinná a stagnující společnost, která je založena na donucení.

10 2
možnosti

Neznám lékaře, kterému by se líbilo to naše komunistické zdravotnictví!

3 1
možnosti
Foto

Tak tak. Stačí si připomenout IZIP (a ten byl v principu dobrý), registr vozidel atd.

Hraje tu řada problémů technických, ty eticko-morální nechávám stranou. Chodívám jednou týdně do jednoho obchodu, který musel zavést EET. Přibližně každou třetí návštěvu vidím ceduli, že systém je mimo provoz. Žertovné historky z lékáren (s papírovými recepty) ukazují, že počítačová evidence vydaných léčiv tu a tam hapruje. ATD. A jistě znáte žertík počítače, když vyhodí okénko: "server je nedostupný, zkuste to později". Páteřní internetová síť je co chvíli zahlcená, nemluvě o tom, že i samotné připojení k internetu je poněkud nespolehlivé.

A k tomu připočtěte stále nové "záplaty" operačních systémů, které někdy způsobí, že počítač začne dělat divné věci.

Nečeká nás Babylon?

"I rozhněval se Pán, vida, že zpupné lidstvo počíná věž stavěti převelikou, na níž tvář každého jednoho zobrazena býti má, a zmátl jazyky jejich tak, že nejen národ národu, ale ani bratr rodnému bratru porozuměti nemohl."

Na nás seslal asi osmero kódování češtiny, několik občas neslučitelných operačních systémů a řadu prohlížečů, z nichž ani jeden na 100% neodpovídá doporučení příslušné komise.

Zadav se Velký bratře.

Vám R^

12 4
možnosti
MK

Pokud nejsou schopni sprovoznit EET je něco špatně a je jisté,že ne na straně státu ale na straně obchodníka.....manželka je v obchodě....každý den a s nefunkčním systémem se ještě nesetkala.

5 7
možnosti
Foto

I57v66a75n 20V22e97s56e57l17ý

8. 11. 2017 17:10

O formě elektronického e receptu a náročnosti jeho vydání nemám jako pacient ani páru. Ale jedno vím už teď - že nebudu muset každé tři měsíce chodit do nemocnice ke specialistovi pro recept protože mi ho bude moci poslat e-mailem místo odpovědi že si pro recept mohu přijít v určitou dobu. U mého praktického lékaře stejně papírový recept netiskne lékař - ten jen zapisuje do PC místo do nějaké karty a sestra v místnosti před ordinací recept tiskne, razítkuje a podepisuje.

No a EET je zrůdnost nejen u lékařů ale všeobecně.

6 2
možnosti
Foto

Samozřejmě to lze, pro pacienta to je jistá výhoda. Na druhé straně se může stát, že pokud neprohodíte se svým lékařem ani slovo a budete brát lék tímto způsobem 2-3 roky bez návštěvy, Váš zdravotní stav se může změnit a nikdo to nezaregistruje. Koho budete vinit jeho zhoršením?

11 3
možnosti
Foto

H72a38n51a 63V61l72k22o82v61á

8. 11. 2017 16:16

Moje známá, psychiatryně, tvrdí, že má pár klientů měsíčně, kteří platí v hotovosti. Bude si muset kvůli nim pořídit EET... teď jde o to jestli ji elektronický recept tohoto problému nezbaví - jedná se totiž o lidi, kteří platí hotově právě proto, že nechtějí aby o jejich návštěvách u psychiatra někdo věděl....Takto zřejmě mnozí z nich k psychiatrovi přestanou docházet úplně.

12 0
možnosti
ZV
JH

Já zvažuji "tigridovskou" cestu:-).

2 0
možnosti
Foto

přestaň blbnout, Josefe.....V

0 0
možnosti
PB

To zní docela rozumně.

A doufám, že se snad nejhoršímu dá ještě zabránit.

Ale docela dost podobných argumentů šlo použít například už u předchozích fází EET.

Podle dosavadních zkušeností (vzhledem k tomu, jak jsou lékáři v naší společnosti (možná obecně) vnímáni jako vyjímečná kasta) je velká pravděpodobnost, že pokud budou lékaři vystupovat dost jednotně a razantně (vzpomínám si na mladého Ratha s motýlkem (už to před dvaceti lety svědčilo o jeho ujeté osobnosti)) mohou dosáhnout rozumné změny.

To že to Babiš (nejspíš :-)) použije ve prospěch zlepšení svého mediálního obrazu je skoro tutovka.

Ale lépe posílení Babišova (nebo kohokoli jiného) vlivu než přijmout nesmysly, které nás většinu budou otravovat.

Tak držím palce pane Vodvářko.

0 0
možnosti
ZH

Když si to přeložím - Babiš nejprve zavede zhovadilost nejvyššího řádu (třeba to EET), aby pak mohl sbírat politické body na tom, jak systém bude zlidšťovat? No to snad ne.... :-/

8 0
možnosti

Stále si kladu otázku, zda ti naši politici jsou tak hloupí nebo na nás dělají pokus, co to zdravotnictví vydrží. Nevím! Sociální demokraté položili naše zdravotnictví na lopatky odebráním pět a půl miliardy korun ze systému na zrušených poplatcích, které šly převážně do platů, a nyní přes eRecept provádějí přímou destrukci a ještě se lékařům vysmívají. A pověstné EET to dovrší. Ne, nejsem neandertálec, abych ze systému neodešel! V té nekonečné a neskutečné buzeraci se stejně pracovat nedá!

Ptal se mne kolega, zda už mám zařízený elektronický podpis a přístup od SUKLu. Řekl jsem mu, že do toho peníze vkládat nebudu, že na LSPP od Nového roku skončím. Bude nás víc. Buď se nemocniční lékaři strhnou a onemocní, nebo LSPP zavřou včas. Jen pokud budou pacienti platit cash, jsem ochoten dál pracovat.

Zaplať Pán Bůh, že jsem vcelku zdráv!

:-)

5 2
možnosti
PB

Nějak nechápu co myslíte větou: "A pověstné EET to dovrší."

Ve svých starších blozích jste celkem vystupoval jako zastánce EET.

0 0
možnosti
OP

Potvrzujete, že podstata problémů souvisejících se zavedením elektronických receptů či EET není v jejich existenci, ale v jejich nesmyslné podobě. Domnívám se, že na podobě elektronických receptů se měli podílet především lékaři a teprve na základě jejich návrhu je měli vytvořit počítačoví specialisté. Bohužel, stát když zadává podobné zakázky, vybírá téměř vždy firmy kámošů a rodinných příslušníků, kteří něco nesmyslného zesmolí a pak na to celá společnost doplácí

13 0
možnosti

Na setkání lékařů s politiky jsem se dověděl, že původně lékaři dokonce připravili eRecepty sami, ale politici je odmítli. Asi by ta zatím necelá miliard korun nezmizela u kámošů našich politiků. Proto ten původní eRecept výhodný pro pacienty i lékaře nemohl být spuštěn!

:-)

5 0
možnosti
VM

Oni si totiž autoři jak EET, tak elektronických receptů a dalších nesmyslů neuvědomují, jaký budují kult. Stát Vás donutí pořídit si "cosi" elektronického a zároveň Vás donutí pořídit si k tomu další placenou službu (od soukromého subjektu, kterému tak garantuje jistý příjem, na rozdíl od Vás). Dále Vás nutí umět používat tuto IT techniku nadstandartně, a nebo musíte za takovou službu zaplatit soukromému subjektu, kterému tím garantuje příjem. A samozřejmě si tu techniku musíte pořídit a také tedy stát garantuje někomu příjem na Váš úkor.

No a k tomu nějaký ten spotřebák - zase garance nějakému jinému sukromému subjektu na Váš úkor :-)

Ale to není zdaleka vše. Najednou se zjistí, že současné technologie a SW není dost bezpečný a nařídí Vám šifrovat veškerá data, no co, koupíte si od soukromého subjektu se státem garantovaným příjmem speciální SW no a nějaký ajťák Vám ho za slušný obnos rozchodí :-)

Jó, a mezi tím vším žijete pořád ve strachu, zda jste řádně odeslali účtenky a zda to souhlasí s údaji na finančáku a zda máte vše dostatečně zabezpečené. Vždyť už jsou přeci za všechno, i za to co nezaviníte, stanoveny slušné sankce.

No a za pár let zjistíte, že už Vám HW na požadavky státu nestačí a musíte tedy pořídit nový - samozřejmě od dodavatele, který to má tak garantované státem, a nebo že už je nedostatečný SW, vlastně nastejno.

A mezi tím Vám nikdo nic neodpustí, naopak, přitvrdí. Až se dostanete do bodu, kdy žačnete uvažovat o tom, že Vás to, co Vám mělo údajně pomoct, za vydatné pomoci státu a nesmyslných nařízení EU úplně semlelo. A tak s podnikáním skončíte. A nebo se zblázníte.

21 2
možnosti
Foto

Máte pravdu. Největší radost ze všech těchto novinek mají IT firmy. Dokonce na to pořádají semináře.

7 0
možnosti
Foto

R^Zdravotnictví je hlídané a regulované až až, a "pěšáci" nic neukradnou, nejde to a ani toho moc není.

S e-recepty bojují nejen lékaři.;-):-/

3 0
možnosti

Avšak hlavně ty naše eRecepty jsou oproti ostatnímu světu šíleně komplikované a zpomalují práci lékaře!

:-)

2 1
možnosti
  • Počet článků 976
  • Celková karma 34,68
  • Průměrná čtenost 2557x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám