Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

U nás v Turnově si ji ovšem připomíná ;-D jistá charitativně církevní organizace The Bouda vždy lampionovým průvodem "v nakanúně vělíkoj socialistíčeskou revolúcii", tedy letos 4. listopadu. Na mou námitku, že to datum je poněkud ochechulózní, mi bylo řečeno, že přece bych nechtěl ty děti připravit o tak pěkný průvod.

Čekám, kdy se v průvodu objeví svatý obrázek s Leninem.

Karma!

4 0
možnosti
Foto

Špičkově jsi to shrnul, Tomáši! R^ Tomu říkám memento....!!

5 0
možnosti
Foto

,,Velká říjnová" proběhla v listopadu, Lenin se jmenoval Uljanov, Stalin Džugašvili, a i ten výstřel z roury byl švindl. A tak to bylo se vším. Bolševici kontra menševici, atd. Jen se dnes poněkud zapomíná, co bylo důsledkem čeho a kdo to tehdy financoval, proč a v čím zájmu. Velká válka změnila celý svět a nejen Evropu, a nezplodila jen ruský bolševizmus, ale i německý nacizmus. Žádné tragedie nekončí happyendem:-/

2 6
možnosti
Foto

On o tom psal autor ve svém článku, ale na vás je to asi napsané moc srozumitelně :-/

7 0
možnosti
MS

Výborné shrnutí. R^R^

7 0
možnosti

Tak průser nebo průšvih?

1 1
možnosti
Foto

Byl to dějinný vývoj v němž židovští filozofové a politici hráli stěžejní roli.

3 6
možnosti
AM

A65d89a64m 64M88a57l88ý

6. 11. 2017 8:47

Ano, byl to průser. Stále se však najde dost příznivců toto průseru, kteří ještě nemají dost a chtěli by víc a víc do tohoto průseru zabřednout. To je jasný důkaz toho, že komunistické vyplachování mozků bylo velmi efektivní.

6 0
možnosti
Foto

Tady jde o to, že tehdy v 1917 se to jevilo, a to z dnešního pohledu, jako nejlepší ze všech možných špatných řešení. Je možné, že kdyby bolševici jako jediná tehdy organizovaná síla v tom chaosu méně tlačili na pilu, tak by se Rusko i svět propadli ještě do většího marasmu,. bolševici alespoň věděli, co chtějí, kdežto ti ostatní pouze věděli, že nechtějí bolševiky. A to je málo.

0 4
možnosti

Podle marxisticko-leninského učení probíhá vývoj společnosti ve spirále: od prvobytně pospolné společnosti přes otrokářsví, feudalismus a kapitalismus ke komunismu, který má stejné horizontální souřadnice jako ta výchozí prvobytně pospolná společnost, ale vertikálně je o patro výše.

Tam se podle nich měl vývoj zastavit, ale vzali to příliš rychle a "trochu to přepískli", takže hned pokračovali v další spirále a dostali se tedy zase do toho otrokářství a feudalismu, kdy lidé byli hodnoceni podle svého původu a na hranicích byli odchytáváni uprchlí otroci a nevolníci.

8 0
možnosti
Foto

Čeští bolševici budou soptit, ale napsal jste to skvěle, pane doktore. Jinak já si vždy vzpomenu na starý, ale vlastně pravdivý vtip, který říká, že socialismus vznikl hrubou nedbalostí carské policie. Hezký den, přeji :-)

14 0
možnosti
Foto

Kdo jsou, Maruško, "čeští bolševici" a proč by měli nad takovým popisem dějin soptit? Vždyť vlastně, vždy se zpožděním, říkají to samé.

4 4
možnosti
  • Počet článků 975
  • Celková karma 35,79
  • Průměrná čtenost 2559x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám