Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I57v70a13n 92M11a68r88e74k

3. 11. 2017 12:22

Žádné starosti bych si p.Vodvářko s výběrem ministrů a dokonce s výběrem premiéra nedělal. Stačí trošku zabřednout do minulosti a zavzpomínat , takže v tom máme neocenitelné zkušenosti

Jsem optimista, a věřím , že v této záležitosti hůř už bylo . R^[>-]

2 6
možnosti
ZK

Po duelu na amerického prezidenta, byť těsně poražený John McCain, vítěznému Obamovi poblahopřál s respektem na vůli voličů a nabídl mu, bude-li zájem, spolupráci. Ve volbách spolu soupeřili s různými programy, po volbách ale je třeba vládnout. Škoda, že se to u nás nenosí, škoda nás všech. Tak co s tím?

5 0
možnosti
Foto

Já si to přesně nepamatuji, ale myslím si, že Obama tehdy (2008) zvítězil dost výrazně.

0 2
možnosti
Foto

Rotaci funkcí na všech úrovních jsme úspěšně převzali z minulého režimu. S podobnými výsledky.

Co se týče odbornosti daného ministra, tak ideální je člověk, v dané profesi přiměřeně vzdělaný a se schopnostmi řídit. A schopný poznat, kdy mu poradci nakecávají nesmysly.

Aby to nedopadlo jako kdysi:

"... a musíme také zajistit výrobu polovodičů..."

příslušný ministr: "A nebylo lepší počkat, až budou vyvinuty celovodiče?"

7 2
možnosti
MK

Pro mladší a neznalé, byl to pan Štrougal, který zatloukl na dlouhá léta vývoj počítačové techniky.

Ale to jste pro negativní příklady nemusel chodit tak daleko; ve vládách po 89. bylo takových odborníků na všechno přehršel.

0 0
možnosti
MK

Výborný adept na ministra spravedlnosti by mohl být pan Kajínek. Ten by to určitě vzal.

2 1
možnosti
Foto

Tak není nad to, když je s problematikou obeznámený z obou stran :-)

5 1
možnosti
Foto

Tomáši, zdravím. V diskuzi jsem narazila na nějaké ministr-anty... tak si říkám, že se očekává vlastně taková podobná role - ministr - ministrant.:) Taky dole čtu něco o tom, že ministr se má obklopit ,,plnem,, odborníků a sám nemusí rozumět ničemu... hezký názor podporující růst ouřadů a větru co, odnáší obsah našich šrajtoflí...ten názor jsem nikdy nesdílela...Co setýká těch odmítnuvších - to vlastně ukazuje na věci pro nás docela dobré. Dotyční si, když pomineme mnoho dalšího - nějak neumí představit, že by se ve své práci namísto opravdových kapacit s tituly a prestiží zvenku začali potkávat s typem dnešních politiků. Ministři - opravdoví politici?tohle napříč spektrem vzalo dávno zasvé. dávno a všemi směry...ukázka - Slávek Jandák,co ho nabvilo být třetím tlustým nápadníkem v pohádkách...zatoužil být prvním, M. Stropnický - kdyby bylo ministerstvo problematiky mužské menstruace - kývne na to s gestem tvrďáka ve tváři, paní Parkanová , myslím také přebírala resorty jako bundy z vešáku, D. Hermana nějak hájím,ale neubráním se pocitu , že měl zůstat v roli službě věcem mezi Bohem a lidmi,přesidlováním sem a tam mi i u něj ubralo chuti, pak chlapec, co pod bednami zeleniny , nemaje chuť elektroniku proclít za oučelem ,,darování,, miluje fotky z předsíně s kulovnicí...

Nevím... jsem intuitvní a někdy i iracionální... vím. Ale když kdysi přišla prozatímní vláda odborníků J.Fischera, zacítila jsem tehdy náznak návratu poctivosti... nevím. Hezký víkend a karma:)

5 0
možnosti
Foto

Náznak poctivosti? Skutečně, Radko? Jak jste na to zrovna v tomto případu přišla?

2 0
možnosti
PG

P16a83v44e44l 39G47ö20t58z10e

3. 11. 2017 10:58

S clankem lze mozna souhlasit, na druhou satranu je pravda, ze strany by do politiky nemely jit jen poroto, aby sedely v opozici. Jako pravicove smyslejici clovek chci nejlepsi moznou pravicovou nebo stredopravou vladu. Porad lepsi, nez stredoleva nebo levicova vlada. A at koukam, jak koukam, nemohu se zbavit dojmu, ze sance na rekneme stredopravou vladu, ktera tady ma sanci, proste nekdo nechce z ciste ideologickych a osobnich duvodu. Ale pak je pouze varianta vymenit volice. No moc tomu nerozumim, povolebni vyjednavani byly o postech a programu, antibabis neni program. Cekat, ze hnuti ANO proste zmizne je naivni.

4 1
možnosti
Foto

On asi nikdo nechce dopadnout jako ČSSD.

1 1
možnosti
Foto

Já se těm pánům nedivím. Za současného výsledků voleb a se současným presidentem by se do ministerské sesle cpal jen šílenec, nebo darebák.

Karma!

10 1
možnosti
Foto

Jen nechte na hlavě a neškatulujte.

1 1
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)R^

6 2
možnosti

Já Bureše také nemám rád. Ale stačí mi na to jedna věta, nemusím si kvůli tomu vymýšlet všechno možné

1 1
možnosti
  • Počet článků 977
  • Celková karma 34,84
  • Průměrná čtenost 2554x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám