Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Karma, ty hysterky by byly zřejmě schopné i lynčovat....:-/

13 8
možnosti
RM

R40o26m80a45n 59M64á44c91a

19. 9. 2017 15:36

Díky za článek. Karma.

Poukázal jste na zajímavý rozpor ona studentka a Krejčíř...

Ale to už je taková česká realita...

Miloš Zeman zachránil český národ před migranty, kteří jsou "samozřejmě" všichni automaticky vrahy. To aby mu současně lid aplaudoval, když z kriminálu vypustí odsouzeného dvojnásobného vraha, protože ten je "samozřejmě" nevinej...

Takhle si tu žijeme

7 8
možnosti
Foto

Co je to za nesmysl Máco? Prezident žádného vraha z kriminálu nepustil. Odsouzený Kajínek si svůj trest odpykal ovšem. AleDíky administrativnímu problému by jeho podmínečné propuštění nebylo možné.

3 6
možnosti
SB

Vaše srovnání s procesy vedenými proti lidem obžalovaným z trestného činu není na místě.

Bývala studentka afrického původu nestála před trestním soudem a nebyla stranou žalovanou, nýbrž stranou žalující.

Takže paní právní zástupkyně to udělala jen a jen pro prachy.

Kdyby třeba Jakeš někoho žaloval za nějaký výrok proti jeho (Jakešově) osobě, kterýkoli právník může odmítnout ho zastupovat. Pokud ho zastupovat bude, je to jeho právo, ale musí počítat s tím, že lidé na to budou reagovat svými odmítavými postoji.

Tohle není trestní soud, kde v nejhorším případě absolutního nezájmu obhájců to jeden z nich může dostat příkazem, aby to dělal ex offo. Tohle kterýkoli právník dělá zcela dobrovolně, buď za peníze, nebo kvůli reklamě, nebo z přesvědčení, ale zcela dobrovolně.

Já mám plné právo (samozřejmě to neudělám, ale právo na to mám) před nějakými příštími volbami se nechat zaplatit komunistickou stranou a rozdávat její volební letáky na ulici náhodným chodcům. Nikdo nemá právo mi za to dát facku, ale každý by měl právo mi říci něco nelichotivého.

Do tohohle paní právničku nikdo nutit nemohl. Šla do toho dobrovolně, udělala to pravděpodobně kvůli penězům. Udělala to zcela legálně a také nikdo o ní nepíše, že by porušila zákon. Je odsuzována z morálního pohledu, nikoli z pohledu právního.

Když vyčítáme (a vyčítáme to právem) bývalým členům předlistopadové KSČ, že se prodali za peníze a za vidinu kariéry, nechápu, proč bychom podobnou věc nemohli vyčítat této paní. V rámci dnešní doby udělala totéž, co tehdejší komunisté v rámci doby předlistopadové.

Zcela legální krok, jako tehdy byl zcela legální krok vstup do KSČ. Vždyť také nikdo neseděl za samotné členství v KSČ a také nikdo nežádá uvěznění této dámy. Ale jestliže u jedněch říkáme "legální, ale nemorální", tak nevím, proč bychom to nemohli říkat i o této právničce.

31 7
možnosti
Foto

Máte sice v mnohém pravdu pane Beneši, ale i přesto tady v tomto případě souhlasím s panem Vodvářkou. Řeknu proč.

Protože není přípustné kohokoli veřejně dehonestovat jen pro výkon jeho práce! A je úplně jedno, zda se uvolil ji tady vykonat dobrovolně a pro peníze či ex offo.

Když použiji Váš příměr o tom, že je údajně přípustné na veřejnosti napadat (každý má na to podle Vás právo) či nadávat lidem, kteří za peníze roznášejí či vylepují volební letáky KSČM, tak musím oponovat, že takové právo nikdo absolutně nemá! Něco takového je nepřijatelné a v naprostém rozporu se svobodou a demokracií. Nebo snad lze napadat každého, kdo nějak pracuje pro politickou stanu, která není zrovna naším šálkem kávy?

Nemůžete tady ztotožňovat a zaměňovat, že pokud pokud někdo profesionálně pro někoho vykonává nějakou práci, tak se tím s jejím zadavatelem sám automaticky ztotožňuje a trestat ho za to veřejnou dehonestací.

Chtěl byste snad takto veřejně dehonestovat třeba nějaké reklamní společnosti za to, že jsou tvůrci volebních materiálů některých politických stran (Ve smyslu - "Podívejte se, to jsou ti, kdo vyrobili plakáty pro ODS, ČSSD ..... atd. Fuj, to jsou nemorální grafici!")? Kam by to, prosím Vás, vedlo?

Něco takového je absolutně nepřijatelné.

A pokud jde o údajné právo "morálního odsouzení něčeho takového", i tady bych byl velice opatrný, protože jde o velmi tenký led opět nepřijatelné zkratky, kdy se z největších moralistů mohou naopak stát největší pokrytci.

Nakonec - přesně takovým způsobem mnozí rádoby morálně nadřazení "vítači" odsuzují každého s jiným názorem, který je pro ně "morální spodinou" a "xenofobním vyvrhelem".

1 1
možnosti
PD

P89e39t83r 68D76r18a61p94a54l

19. 9. 2017 14:47

nechápu, co vám vadí na tom, že někdo dělá právnické kanceláři zadarmo reklamu. kdyby jim to vadilo, nemuseli ten případ brát. a když ho vzali, museli počítat s tím, že nebudou bezejmennými advokáty zlodějíčka ze sámošky, ale mediálně známými osobami.

9 3
možnosti
VC

Myslím, že v tomto případě je nejhorším aktérem naše milá paní ombucmanka, která celý případ vyprovokovala!!

4 1
možnosti
Foto

A není z Vaší strany, pane Vodvářko,

honem na čarodějnice Marta Semelová, když jste jí "odsoudil" do souvislosti s Dr. Mengelem a přitakávající "dav" Vám tento příspěvek okamžitě plusoval?

http://vodvarka.blog.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A170916_623911_blogidnes&razeni=vlakno&strana=3

A když jeden člen "davu" tento Váš příspěvek pochválil slovy - cituji: "Ten příměr s Dr. Mengelem je naprosto přesný... Každopádně karma, pane Vodvářko!!!R^", tak jste nadšeně s "davem" sám tento příspěvek plusoval?

http://vodvarka.blog.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A170916_623911_blogidnes&razeni=vlakno

12 11
možnosti
VK
KH

Eva Hrindová - zakladatelka hnutí Naštvané matky

https://www.facebook.com/Hrindova/

2 1
možnosti
VK

Aha. tak to je ta pravá.:-/

5 2
možnosti
Foto

Tomáši, poopravím pár Vašich informací. Možná i pro diskutující pod Vaším blogem.

Měla jsem kdysi dlouhý rozhovor s obhájcem, který ex offo obhajoval vraha ženy, matky, jejíž mrtvolu našli v lese po pár dnech od vraždy a její malé dítě, batole (svědek té vraždy), jí celou tu dobu objímalo a drželo se jí...

Ptala jsem se, jak vůbec může člověk se zdravým rozumem takovou zrůdu obhajovat. A on mi odpověděl, že n e o b h a j u j e činy toho člověka, že n e h l e d á polehčující okolnosti, ale pouze dohlíží na to, aby měl i on s p r a v e d l i v ý proces a dodržely se všechny právní náležitosti.

(Nebudu komentovat d ů v o d y advokáta Sokola a Krejčíře a jejich p o h n u t k y či hledání p o l e h č u j í c í c h o k o l n o s t í .... Nebudu komentovat ani pohnutky Mrg. Korbelové, ale ten obhájce exx offo mi z toho vychází jako jasný morální vítěz.)

A přestože se mi počin "naštvaných matek" nelíbí, Mgr. Korbelová musela s popularitou své osoby počítat. Stejně jako ředitelka v médiích popotahovaná a "odsouzená" z diskriminace předem......

Něco v tomto státě není v pořádku.

9 2
možnosti
Foto

Aleno, děkuji Vám za velmi podnětný příspěvek. To, co sdělil Vámi zmíněný obhájce, je samozřejmě ryzí pravda. Mám za to, že vedle snahy o spravedlnost je obhájce povinen hledat i případné polehčující okolnosti.

Jistě se nemusí ztotožnit s činy viníka /to nejspíše vůbec nejde/, ale je to jeho klient a on má odvést pro něj co nejlepší službu.

Ještě jednou děkuji za vstup.

7 0
možnosti
JZ

Řekl bych, že naštvané sudokopytníce by bylo výstižnější. ;-D

7 11
možnosti
  • Počet článků 977
  • Celková karma 34,86
  • Průměrná čtenost 2554x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám