Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pro ty co mají problém s chápáním ( proboha kde je všechny v Česku berete, oni se snad množí dělením), stačí se podívat na text u oné fotografie, který nabádá k zapamatování si tváře oné advokátky s dodatkem, že podporuje islamizaci. Už jen tento text balancuje hodně silně na hraně zákona a možná už je za tou pomyslnou čarou. Protože v dnešní rozjitřené atmosféře se případný krvelačný dav nebude ptát, jestli ona paní opravdu má kladný poměr k Islámu a islamizaci. Text prostě vyzývá k zapamatování si a nabízí poměrně silnou možnost k fyzickým útokům. Je to prostě a vážně mně udivuje, jak málo lidí tak jednoznačný článek pochopilo. Ale jestli ono to nebude tím, že přání je otcem myšlenky a nenávist je silnější než zdravý rozum. Alespoň v Česku zatím rozhodně.

11 6
možnosti
JM

Vy jste taky advokát? Já jen že na letáku evidentně hledáte něco, co tam není.

9 2
možnosti
Foto

Naprostý souhlas. Karma

5 1
možnosti
JC

J93i84r23i 53C42e69e

19. 9. 2017 21:56

Nazývat somálskou azylantku čarodějnicí je rasismus nejhrubšího zrna a autor to tentokrát značně přestřelil.

Docela by mě zajímalo, kdo platí náklady právního zastoupení té studentky. Vzhledem k tomu, že jde o osobu nemajetnou, závislou na sociálních dávkách, domnívám se, že to zase cálujeme my, daňoví poplatníci...

Ayan Jamaal Ahmednuurová si podala žádost o azyl koncem roku 2010. V Somálsku, kde žila, byla údajně sexuálně zneužívaná a údajně jí hrozila smrt. „Do Prahy tehdy přicestovala z Moskvy a to bez jediného dokladu,“ řekl Deníku pod podmínkou anonymity úředník odboru azylové a migrační politiky ministerstva vnitra.

Na základě čeho tak byla z vlasti prchající Jamaal Ahmednuurové udělena mezinárodní ochrana, když české ministerstvo vnitra nemělo žádnou informaci, podle níž by ženu ztotožnilo? „Úřad vycházel pouze z čestného prohlášení žadatelky,“ dodal důvěryhodný zdroj.

http://www.denik.cz/z_domova/somalka-ktera-prohrala-soud-se-zdravotni-skolou-azyl-ziskala-na-cestne-slovo-20170919.html

Je sakra ve veřejném zájmu pojmenovat všechny aktéry téhle soudní frašky, včetně role úřadu ombudsmanky, navázaných neziskových organizací a advokátů.

22 2
možnosti
Foto

Zkuste si prosim přečíst článek pomalu a ještě jednou. S díky

4 2
možnosti
Foto

Vám karma. R^

Zábavná diskuse. By mě zajímalo co se dneska lidi ve školách učí, když nejsou schopni pochopit takto jasný text.

10 2
možnosti
DP

Pane Václave, problém s chápáním psaného textu je asi narůstající celosvětový problém, začíná se na to upozorňovat nejen v zemi, kde žiji, ale třeba i Latinské Americe, Severní Americe, Francii atd atd. Je to asi nechtěný následek modernizace života. U nás se dokonce uvažuje o zavedení kurzů pro správné pochopení textu.

1 0
možnosti
JN

Jen velmi stručně: souhlasím s autorem článku v tom, že ty útoky na advokátku jsou odsouzeníhodné. Což však nic nemění na skutečnosti, že jsem rád, že soud dnes žalobu somálské studentky opět zamítl.

13 0
možnosti
DD

D93a48v87i11d 12D24i87r59g93a

19. 9. 2017 21:02

Naprosto souhlasím.

1 0
možnosti
MB

Ony Naštvané matky zveřejnily foto a jméno paní advokátky o několik hodin, možná minut, nevím přesně, dříve, než to udělala ČT ve své dnešní hlavní zpravodajské relaci. Tak kde je problém?

6 0
možnosti
Foto

Problém je v útoku na advokátku, která dělá jen svou práci a dělá ji tak, jak jí zákon dovoluje. Rovněž volí taktiku a strategii / např. výstupy pro média/, kterou považuje pro svoji klientku za nejvýhodnější. Dnes obhajuje somálskou studentku, ale zítra může hájit kohokoliv z nás a její houževnatý boj v zájmu klienta ji zdobí a je úctyhodný.

1 0
možnosti
JH

Jako byste žaloval firmu, ve které jste nikdy nepracoval, nikdy s ní neměl žádnou smlouvu, jen jste do ní jednou vkročil na neúspěšný, pracovní pohovor, jelikož jste neměl žádné doklady, za to, že Vám v areálu nedovolila kouřit. Žalující a žalovaný subjekt nemají, de facto, vůbec nic společného.

8 0
možnosti
VK

Pane Hlubeku, o čem je článek?

1 1
možnosti
DP

Vy jste úplně mimo. ;-D

Ona nebyla obhájce, ale žalobce, takže ona nebránila její osobu ale naopak žalovala střední školu, že nemohla nosit šátek, což jako důvod byl dopsaný až později.

Pokud škola měla vnitřní předpis, tak si měla buď 1) sundat šátek nebo 2) jít studovat jinam. Ještě aby si cizák diktoval svoje podmínky...

Víte, že v Německu roste antisemitismus? Není to u německého obyvatelstva, ale především u muslimu.

22 1
možnosti
PH

P80a28v38e42l 85H57o33r31á38k

19. 9. 2017 19:54

Příklad s Frankem je možný, ale aby to více připomínalo aktuální spor, je třeba vzít nějaký z mnoha případů, kdy ve 30. letech jeho strana žalovala československý stát, nějaký úřad, případně možná i školu, že nedodržují práva německé menšiny na našem území.

0 0
možnosti

J46a93n 81Š51p10a89t13n86ý

19. 9. 2017 20:00

vůbec ne, uplne staci, ze zastupuje nekoho velmi nepopulárního ....

0 0
možnosti
  • Počet článků 977
  • Celková karma 34,84
  • Průměrná čtenost 2554x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám