Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Dobře jste to sepsal. A ani jste k tomu nepotřeboval argumentovat otřesnými 50. léty. R^R^

17 0
možnosti
JL

Má to logiku - protože sociálně orientované strany slábnou, měla by to být čssd a ksčm. Ale jinak ten pán se probudil ze zimního spánku, protože takhle to fungovala už v 90.letech. Někteří ovšem na tom vydělali, bydlím za Prahou a když chodím po místních "vesnicích", vidím baráky za desítky milionů, drahá auta....krátce posekaný trávník. Tak to jsou asi ti zaměstnavatelé nebo západní imigranti?

3 0
možnosti
JL

Pravdou je, že v době reálného socialismu, lidé, kteří nic neuměli, tolik nestrádali.

Ani tím, zda-li jsou, jako pracovníci někomu potřební, čili nic.

Myslím, že jste to celkem dobře vystihl. R^

21 0
možnosti
JN

To tak neberte. Je přirozenou lidskou každého člověka, že si o těch druhých myslí, že jsou méně schopní než on sám. Vám se to taky nevyhnulo.

0 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma.:-)R^ S tím právem na práci to nebylo tak jednoduché. Komunisté vyžadovali loajalitu, jinak lidi za špatné politické názory posílali k lopatě. Spousta vysokoškoláků pracovala třeba jako vrátní nebo skladníci. To jsou známé skutečnosti. A lemplové se rudou knížkou byli vykopáváni nahoru. Znám případ jednoho výpravčího vlaků - totálního lempla, který ovšem měl tu správnou stranickou legitimaci, a tak ho povýšili, šel dělat na Provozní oddíl Brno vlakového dispečera.

22 0
možnosti
JL

No fakt je ten, že jak já si pamatuju 70. a 80.léta nikdo veřejně svůj názor neříkal, protože každý věděl, kde žije. To, co popisujete s lopatou, se odehrávalo v 50.letech a pak po 68. roce. Žil jsem v Praze.

1 0
možnosti
MD

Tak to se jedna o ztotozneni se s 'bruselskymi pristupy' ke spolecnosti jednotlivcu. Doba si to zada. Kdo z nich neni nadsen a nevita africke proletare neni IN.

1 1
možnosti
Foto

Mnozí pamětníci zaměňují "právo na práci" za právo "být zaměstnán". O tu práci jim zase tolik nejde a ani tehdy nešlo.

19 2
možnosti
JL

Tak hlavně byla také povinnost práce! Kdo nepracoval, byl příživník, stát naopak musel zaměstnat každého podle vzdělání a kvalifikace. Znal jsem týpky, co nechtěli dělat, a ti šli dělat noční hlídače, v práci se trošku vyspali,a pak si žili jak chtěli...Byli ovšem mizerně placeni, tuším tak asi 1200 kč v 80.letech, to je asi jako dneska 12 000. Dneska je to tak, že noční hlídači jsou blbě placení, protože je zaměstnávají agentury, které jim plat očešou, aby náhodou nezbohatli...Taky dnes nikoho nezajímá, když někdo vypadne z nároku na podporu v nezaměstnanosti - za co má bydlet a žít - to je naše demokratická svoboda. Jednou jsem šel pod Libeňským mostem v Praze a tam spal ve výklenku starší, už sedovlasý chlápek, který vypadal jako Sokrates ...Za vlády KSČ by ho zavřeli, dnes tam může svobodně spát.

0 0
možnosti
MN

Komunisty bude nakonec volit skoro každý, kdo půjde volit. Jen je otázka, ze které straně zrovna budou ;-)

4 3
možnosti
Foto

Jednak to je miliónkrát opakovaný vtip, ale především je podle mého názoru rozdíl mezi komunistou a členem strany. Skutečných komunistů totiž u nás zase tolik nebylo ani před rokem 1989.

6 0
možnosti

Pustil jste se na tenký led, pane Vodvářko, a vyšel jste z toho slušně, si myslím.R^

9 0
možnosti
SB

Komunisté, nebo probruselisté a eurohujeři?

18 = -2 +20

2 7
možnosti
  • Počet článků 976
  • Celková karma 34,95
  • Průměrná čtenost 2557x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám