Diskuse

Sláva EET

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I23v70a16n 39M39a29r44e33k

23. 2. 2017 16:55

P.Vodvářko, v našem zhruba osmitisícovém městečku je 8 hospůdek-restaurací a tři bufety. Ani v jednom jsem neslyšel stížnosti a skuhrání na EET, a ani jeden z majitelů to "nezabalil". Vlastně jen jeden, ale ten šel koncem roku do penze a místo něj to vzal jeho syn . Mám dojem ,že zde "pláčete nad rozlitým mlékem" stále jedni a ti samí. V čem to asi bude ?

A propos, ještě jsem zde nečetl blog či příspěvek ani jednoho z těch, kteří byli "nelidským systémem EET" nuceni svou provozovnu uzavřít . 8-o

3 18
možnosti
Foto

A ceny zachovali všichni stejné? Ale upřímně.

4 0
možnosti
PB

P24e88t69r 80B58e98r96a73n

23. 2. 2017 16:31

z našeho života se vytrácí člověk...;-(

8 0
možnosti
RH

Kde je mlíkař?!

0 0
možnosti
Foto

I55v63a63n 23V76e51s90e45l15ý

23. 2. 2017 16:16

Odpovídám na závěrečnou otázku. Jemu ani progresivnímu zdaňovači ani tomu třetímu ze současné vlády hlas nedám. Vracím se k tomu, jehož jsem přestal volit jako trest za opoziční smlouvu. A je mi jedno co si o mě kdo myslí.

5 0
možnosti
Foto

Dávám karmu. Nějak se mi nechce přidávat palec nahoru, protože je to smutné čtení, za což samozřejmě nemůžete. Přicházíme o ty hospůdky, atmosféru, venkovskou českou idylku. Holt budeme světoví. A připlatíme si za to. A ještě toho prapůvodce hodně lidí velebí.

23 0
možnosti
Foto

EET je bohužel celkem obvyklý projev centralizace, která je spojená s tím, jak moc nám vládnou korporace a jak malý podíl má jedinec v "moderní" demokracii.

Z demokracie se stala "vláda elitních demokratů nad podřízeným démem". Bohužel, chyba je na všech stranách a do určité míry je už dávno rozhodnuto - geopolitické směřování Evropy a industriální civilizace jako celku jednoznačně míří ke snižování kvality života a technosociální komplexity.

Je méně zdrojů, více lidí. Každý složitější systém vyžaduje více primárních zdrojů pro svou expanzi, ale zároveň exponenciálně více zdrojů nutných ke svému fungování. Byrokracie, narkokracie, mediokracie, meritokracie - všechno jen různé barvy a chutě stejné snahy jedné pseudodemokratické elity.

Pravděpodobně stvořené epigenetikou kulturních a ekonomických tlaků 20. století. Byl to tak silný zásah do vývoje lidského druhu, že jsme se ještě nestačili vzpamatovat a stále fungujeme na inženýrských a společenských předpokladech (dostupnost zdrojů, vztah k technologii, životní očekávání, zdroje motivace) studené války a "chaotické prosperity" trvající až do roku 2008. Bohužel, svět se změnil a současné demokratické instituce jsou už jen masky v boji o to, kdo dostane možnost účastnit se budoucnosti.

3 0
možnosti
Foto

A60l93e86š 95P72r53a10g22e28r

23. 2. 2017 16:02

Anebo to někdo po tom zkrachovalci vezme,dá tam nový nábytek, vymaluje, opraví, ozdobí a začne podnikat poctivě a čistě,dá širší sortiment, bude příjemný a ochotný - a ono se mu bude dařit, protožedo hezkého prostředí nepřijdou jen štamgasti na svých deset piv a dvacetcigaret a v létě cyklisté, ale přijdou maminky s kočárky, místní napivo, začne to tam žít celospolečensky, přijedou v létě cyklisté, ty tunovou skvělou pohostinnou hospodu vychválí a doporučí jiným a najednou vzniknehospoda, kde to opravdu žije a majitel provozovatel je spokojený, hosté jsouspokojený, ministr financí je spokojený a bude se vzpomínat jak to bylo dřívehnusné a budou koumat nad tím, jak to dříve nešlo a teď to jde...

3 19
možnosti
Foto

Tomu se říká "Češtíčko" a je to nějaký divný kulturní novotvar, pane Prager, co vypadá jako z plastu a nemá tady co dělat. Protože k tomu, co popisujete, jednoho dne přibude skromné štěrkové parkoviště a možná malý koutek pro děti... rozšíří se sortiment, kdyby tam někdy zajeli lidi z hotelu nebo z města, nabere se personál (mladší a znuděnější, nic jiného nenajdete)... pak se zamyslíte nad tím, že by se tam dal dělat teambuilding a porady...

radši si dám dobré pivo ve smrádku na poctivé lavici, pardon

12 0
možnosti

Zavírá se prostě pro to, že to na vesnicích za současných podmínek nelze finančně

utáhnout, EET to je poslední rána z milosti. Nelze utáhnout nenažraný stát, nenažrané vodárny, plynárny, ČEZ ,OSU atd. Všichni mají natažené ruce a živnostníku plať, těch pět štamgastu, co se v hospodě sejde tak ty to fakt nezachrání.

24 0
možnosti
JS

Ten problém vidím poněkud jinak. Po živnostnících se chce, aby platili daně. Prodejny se zavírají ze dvou důvodů. Ten první spočívá v tom, že prodejna není schopna se uživit bez toho, aby okrádala stát na daních a ten druhý, že pan živnostník zavře, aby na sebe nepřilákal finanční úřad se zpětnou kontrolou a v zápětí otevře pod jiným obchodním názvem.

2 17
možnosti
Foto

Pokud jste živnostník pak si platíte i při nulových ziscích povinné zdravotní a sociální pojištění /nikoho nezajímá, kde na to vezmete/. Takže nejspíše nějaké zisky přiznáte a daně platíte.

Mohu Vás ujistit, že finanční úřad velmi rychle přijde na někoho, kdo po delší dobu podniká a neplatí daně, resp vykazuje ztrátu. To lze třeba jeden rok /investice apod./, avšak delší doba je nápadná.

Ono klišé, že hostinští kradou, je u nás petrifikováno již z doby socialismu /kde tomu nejspíše bylo/.

Netvrdím, že všichni jsou poctiví na 100% a odvádějí vše. Jen si říkám, že oněch avizovaných 800 hospůdek je prostě moc a že to poznáme. Radost z toho mít nebudeme.

15 0
možnosti
Foto

To je stále ta samá písnička. Buď daňové zákony platí pro všechny nebo neplatí pro všechny.

Všechny ty malé hospody, o kterých je řeč, hospodařily asi na hranici rentability. Resp. byly nad hranicí rentability právě proto, že se s daněmi moc nepáraly.

A ten nový vynález, EET najednou ukazuje, jaké jsou skutečné tržby a tady už jsou ty hospody pod hranicí rentability.

Daňově čisté hledisko by možná bylo, zdanit hospody v malých lokalitách podobně, jako jsou zdaněny malé pivovary, aby obstály v konkurenci s velkými pivovary.

Takže, třeba (nevím přesně), dát nějaké daňové zvýhodnění hospodám v obcích do 500 obyvatel nebo tak nějak.

1 9
možnosti
DZ

Hrdý komunista Hermánek, který neměl nikdy problém se přizpůsobit jakýmkoli zákonům, ať byly jakkoli zvrácené tu bude kázat o rovnosti. Takže pro vás. Řeč je o živnostnících (nebo malí podnikatelé), kteří se na to vykašlou. Řeč je o těch, kteří ani podnikat nezačnou, nebo začnou venku, jelikož zde je to úmorné. Řeč je o tom, že stát místo toho aby nás chránil a pomáhal, tak nás vysává a buzeruje. To že vy tomu tleskáte pro mě osobně překvapením není.

5 0
možnosti
  • Počet článků 978
  • Celková karma 35,28
  • Průměrná čtenost 2552x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám