Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

Karma. No, jinak StB tu řádí, tak jdu o dům dál.

PS: Brutálně nikoho nezmlátili. Pan president tam byl a brutální to prý nebylo;-)

4 3
možnosti
Foto

Ne. Prezident Zeman řekl, že to nebyl masakr a to je setsakra rozdíl.

6 1
možnosti
Foto

Napsal jste to hezky, pane doktore, ale na klidné a důstojné oslavy bych moc nespoléhala. Já bych se vůbec nedivila, kdyby se mezi studenty objevili provokatéři z řad prozemanovských a proputinovských poskoků, kteří budou chtít vyvolat neklid a zdiskreditovat jak normálně myslící studenty, tak "pražskou kavármu" i "tzv.samozvané elity", jak se nyní říká všem, kterým se nelíbí náš hradní lhář a hulvát.

5 8
možnosti
Foto

Půvabné. Proprezidentský poskok.

Kdy bude velká studentská revoluce a stínání hlav gilotinou po vzoru té francouzské.

6 3
možnosti
SB

Na 17. listopadu mi připadá jedna věc obzvláště podivná: Z Vyšehradu na Václavské náměstí šli přes Národní třídu. Kdo zná Prahu, ví, že je to naprosto nelogické.

Někdo musel jít v čele (a ostatní se potom přizpůsobí a v tu chvíli o tom ani neuvažují) a musel mít už instrukci, aby takto nesmyslnou trasu realizoval.

7 2
možnosti
Foto

Tuto skutečnost posléze zdokumentoval i jeden z přímých účastníků oněch událostí (I.CH.)! TYTO MATERIÁLY jsou dostupné i, m.j., v celém rozsahu i na Youtube.

3 1
možnosti
DB

jak to bylo na Albertově a u nás vůbec se nikdy přesně nedozvíme , měly v tom ruce tajné služby a ty nám to nikdy neprozradí..možná tak za 150 let nebo nikdy....

3 4
možnosti
Foto

V tom se mýlíte. Mnohé ,,okolo" 17.11.89 je známo i zdokladováno, vč. toho co již daleko ,,před",a nejen v onom roce se událo, vč. mnohých, ale i následných souvislostí. Za konspir. teorie, až lži, to označují především ti, kterým se to ,,nehodí" do ,,jedinného správného dějinného výkladu".

5 2
možnosti
Foto

A uzavřu své povídání tím, že studenti na 17.11.1989 žádnou zvláštní zásluhu nemají. Tedy, kromě toho, že se nechali vlákat do léčky a zmlátit.

Žádný záměr, sesadit KSČ z moci v tom nebyl.

6 2
možnosti
MD

Ve zkratce.

Ono tech 'vlakanych do lecky' bylo daleko vic. Cely listopad bylo dokonane rezirovane divadelni predstaveni vyvadejici pseudokomunisticke spicky na zcela jinou cestu. Melo jim vytvorii optimalni podminky pro jejich bezbolestny prerod v kapitalisty. Tak uz to v zivote proste 'chodi'.

8 1
možnosti
Foto

Věřím ve zdravý úsudek vysokoškoláků, ...dalšího vývoje společnosti a odmítnou politický brainwashing, kterému se u nás ...zřetelně daří.!!

Zdroj: http://vodvarka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=567500

P.S.: toto je to podstatné, s čím lze ve vašem článku bezvýhrad souhlasit. Ostatní je, přinejmenším, na úrovni toho, co Vy sám v závěru svého článku zdůrazńujete. Čímž v žádném případě nemíním dehonestovat 17.listopad 1939!!Naopak, tam je ten jediný ČISTÝ ODKAZ!!

5 0
možnosti
MD

Je tu obava, ze vas zklamou. Par znamych s nimi prichazi denne do styku. Jejich skutecny historicky a zivotni prehled vcetne zajmu o tuto cast je minimalni. Ve svych oborech jsou povetsinou dobri, ale jinak lehce manipulovatelni.

5 0
možnosti
MD

Jiste, kratkost clanku je omezujici faktor. Presto se lze vyhnout mnohym nepresnostem a osobnimu videni neodpovidajicimu realite. Ze se jedna o dalsi a dalsi upozadeni jeho prvotniho smyslu, s tim souhlas. Za pozastaveni stoji tez kdo a proc v soucasne dobe upozaduje jeho puvodni vyznam. Cistemu vse ciste.

6 1
možnosti
Foto

Skutečně obsáhlé vyjádření. Jak, když se tleskalo Gottwaldovi. Bez komentáře.

3 0
možnosti
Foto

A ještě k původu a významu 17.11.1989. Já jsem bytostně přesvědčen, že celá ta akce byla naplánovaná StB. Jak jinak by si byli bývali mohli připravit "mrtvého studenta Šmída", že?

A smysl brutálního zmlácení a zdánlivě mrtvého studenta? Odstranění Milouše Jakeše.

To shromáždění totiž původně na žádnou Národní třídu jít nemělo. Ale tato ulice byla vhodná ze dvou důvodů.

Je v centru a dá se velmi dobře uzavřít.

3 1
možnosti
  • Počet článků 982
  • Celková karma 35,66
  • Průměrná čtenost 2541x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé. Rentiér, který se prací už jen baví, který nikam nespěchá a s nikým nesoutěží. Příležitostný herec a dálkový chodec.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

  • L.A.Sulovská
  • Vladimír Gottwald
  • Jan Pražák
  • Lubomír Stejskal

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

  • www.blogosfera.cz