Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PL

P80e27t45r 95L86a43n11g76e32r

16. 11. 2016 11:26

To máte s mnoha svátky. Některé přímo vybízení ke zviditelnění se.

Jinak podíl "lidu" na polistopadových změnách byl minimální. Rozhodující bylo, že Sovětský blok již nestačil ekonomicky i vojensky na západní Evropu s USA a personální změny ve vnitřní politice SSSR. Události v Československu byly jen následkem.

5 0
možnosti
JN

Ono to za nějaké století vyšumí a ze svátku zbude jen ten vcelku příjemná den pracovního klidu.

To máte stejné jako s velikonocemi. Možná před tisícem let něco znamenaly, možná ještě před stoletím. Dnes je to pro převážnou většinu lidí den volna, pouze na moravském venkově je to svátek chlastu.

1 2
možnosti
MM

Je opravdu zajímavé, že k tomuto témat se zde vyjadřuje agent StB, politruk ČSLA, zarytý stalinista a osoba, jak se sám vyjádřil, kterému nerozumějí ani vlastní rodiče. Těm opravdu listopad 89 nepatří, ten byl směřován proti nim.

9 0
možnosti
Foto

Milý pane Mudro. Ten převrat byl možná zaměřen proti StB, tím si nejsem jist, protože byl zaměřen hlavně proti KSČ.

Ale, zcela určitě nebyl zaměřen proti lidem, kteří, v nějakém údobí svého života pracovali v pozicích, na které StB důkladněji dohlížela.

To je jen Vaše soukromá konstrukce, která nemá s jádrem 17.11. nic společného.

To bychom se také mohli, a to daleko oprávněněji ptát, zda ta revoluce nebyla ukradena bývalými stalinisty, bývalými komunisty, kteří se díky dlouholetému členství ve straně a velmi často i aktivitě v 50 letech nakonec dopracovali vysokých poct (Ruml, Šabata, Švejnar)

3 6
možnosti
Foto

O30t95t72o 34Č18e32r70n19ý

16. 11. 2016 10:48

Nevím, proč se tady furt hejká cosi o zásluhách studentů či co. Bez kovaného komunisty Gorbačova a kovaného zastánce amerických zájmů Reagana, jinak obou rozumných pánů, by studenti dál v klidu studovali marxismus-leninismus.

17 5
možnosti
KC

Pane Otto, ono je tomu tak proto, že někdo musel dát do pohybu českou společnost. Tu úlohu na sebe vzali studenti, komouši neměli na žádné změně zájem a mlčící většina držela navyklou hu*bu a krok.

10 1
možnosti
Foto

O65t84t51o 18Č64e21r26n37ý

16. 11. 2016 10:44

I "rusofilní dáma" má právo se veřejně vyjádřit. A kdyby šlo o "amerikanofilní dámu", to by bylo v pořádku?

8 4
možnosti
VK

Na Albertově 17 listopadu, kam byl ochrankou studentům vstup zapovězen několik hodin předtím?

3 1
možnosti
Foto

Cituji: "Věřím ve zdravý úsudek vysokoškoláků, budoucích elit našeho národa, že tento den oslaví na Albertově důstojně..."

Pokud naše vysokoškolské studenty vychovávají takové morální veličiny jako M.C. Putna, Michal Romancov, Jefim Fištejn a jim podobní v duchu západních "hodnot" reprezentovanými Hillary Clinton, M. Albright a spol., tak se zaručeně dočkáme války s Ruskem.

Mám obavu, že právě lidé tohoto smýšlení ukradli 17. listopad k neurvalé dehonestaci našeho legitimně zvoleného prezidenta Miloše Zemana a vyvolávání vášní proti lidem s jinými názory.

13 9
možnosti
Foto

Vy tu Clintnovou a Albrightovou (mohl jste Majora a jiné) a válku s Ruskem nacpete všude

3 2
možnosti
Foto

je smutné, byť příznačné pro dnešek, že diskuzi pod blogem s nadpisem "Ukradený 17. listopad" ovládnou lidé, jako pan Hermánek

10 4
možnosti
JN

A kdo by vám vyhovoval více?

Peszynski?

8 2
možnosti
KB

Nevím. Pro mě byl 17. listopad vždy jen symbolem změny režimu. Mnozí k tomu však potřebují pořád jakýsi pathos. A ten když se vytrácí, tak to chápou jako krádež.

5 0
možnosti
RK

Nesouhlasím s Vámi, autore. Nikdo nic žádným studentů nezcizil. To, že tento svátek někteří lidé zneužili ke svému "výkladu demokracie" a naplno projevili svojí nekonečnou nenávist k řádně zvolenému, demokraticky zvolenému, prezidentovi republiky, je pravda a nic než pravda. To tito lidé si chtěli a chtějí "přivlastnit" tento svátek. Hrubým, hulvátským až sprostým způsobem. Anebo snad považujete házení vajec a sprosté pokřikování na prezidenta (včetně prezidentů sousedních zemí) za etalon slušnosti? A také ty demonstrace v USA proti řádně zvolenému, demokraticky zvolenému, prezidentovi, to je také, myslíte si, projev slušnosti a čiré demokracie?

14 15
možnosti
MD

Je to (demokraticky) projevena frustrace z obrazu znazornujiciho rezavejici tovarnu (USA), o kterem sedma velmoc usilovne tvrdila, ze se jedna o zatisi s jezirkem a bilou labuti (HC).

7 2
možnosti
MD

Jen mala poznamecka, na okraj.

Zadna 'rusofilni dama' by nemusela nikomu krast 17. listopad, kdyby zustalo u jeho puvodniho vyznamu. Predevsim 'rusofilni dame' by mel puvodni vyznam vyhovovat. Tedy, nektere dalsi myslenky a zamery clanku s timto moc neladi.

8 2
možnosti
  • Počet článků 982
  • Celková karma 35,66
  • Průměrná čtenost 2541x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé. Rentiér, který se prací už jen baví, který nikam nespěchá a s nikým nesoutěží. Příležitostný herec a dálkový chodec.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

  • L.A.Sulovská
  • Vladimír Gottwald
  • Jan Pražák
  • Lubomír Stejskal

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

  • www.blogosfera.cz