Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Na tom pokusu je nejvíce šokující fakt, že všichni zúčastnění v ě d ě l i , že je to pokus (v podstatě tedy jen h r a na dozorce a vězně), a někteří přesto podlehli pocitu moci. Jinak dobrá úvaha, i když s námitkou, že zlo v nás může přetrvávat od počátku naší existence, takže ani tak nejde o to nenechat ho do nás vstoupit, jako spíš o to, naučit se držet ho na uzdě.

1 0
možnosti
Foto

Ten pokus byl na hraně etiky, ale je dobře, že se uskutečnil. Jinak samozřejmě máme každý své démony, které musíme držet na uzdě. Ale proč je přikrmovat zvnějšku?

2 0
možnosti
KC

Dobrá úvaha o věčném tématu, jehož jednou z odvrácených stran je skutečnost, že toho zla nějak moc neubývá. Spíš mám dojem, že Bůh straní zločincům a slušné lidi nechává na holičkách.

0 2
možnosti
JL

Jde o to, co od tzv. Boha čekáme, když vidíme jak funguje život - primitivnější formy živočichů (mravenčí války, hmyz, savci) jsou kruté, používají podvodů - mimikry, zajímá je jen žrádlo a množení, nebudeme se tolik divit, že jsou lidé stejní - moc, lži, podvody, krutost, války. To, čemu říkáme zlo, je většinou jen snaha mít se líp, mít víc jídla, moci a sexu. A jsme stvořeni k obrazu Božímu, takže tak to asi Bůh chtěl, když to jde napříč evolucí bio velkého Stvořitele. ;-) Kdyby byl Bůh Láska - proč by v živočišné říši bylo tolik krutosti?

1 0
možnosti
MM

Jo, tohle věčné téma a přemýšlení nad ním dost bolí. Genetika, výchova, prostředí, ideologie, náboženství, nic z toho nedává jasnou odpověď. Nicméně děkuji za připomenutí této otázky R^

3 0
možnosti
  • Počet článků 979
  • Celková karma 35,02
  • Průměrná čtenost 2549x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé. Rentiér, který se prací už jen baví, který nikam nespěchá a s nikým nesoutěží. Příležitostný herec a dálkový chodec.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

  • L.A.Sulovská
  • Vladimír Gottwald
  • Jan Pražák
  • Lubomír Stejskal

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

  • www.blogosfera.cz