Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Je zajimavé, že ty "separatistické" tendece začali na Ukrajině v době, kdy Ukrajina chtěla přistoupit k EU a když se člověk podívá na mapu...tak hle. 

Krym. Strategická námořní základna z níž je možno kontrolovat celé Černé moře a Bosporský průplav. 

Donbas a okolí. Strategické zásoby uhlí na kterých je Rusko závislé a dále niklu, důležitého pro vojenský průmysl. 

Asi náhoda, ale na ty nevěřím

7 1
možnosti
KV

K79a96r20e69l 96V75o51v40e44s

23. 2. 2015 10:32

Jak může být Rusko na Donbasu závislé, když dnes na Ukrajinu uhlí vyváží, jinak by Ukrajinci ani nesvítili. Ano, na Donbasu je závislá  rolnická Západní Ukrajina. Tu on živil !! Na něm se vytvářela čtvrtina hrubého produktu Ukrajiny. To je celé.

5 7
možnosti
MS

Velmi dobře napsáno. Pro mne jste i letos  b l o g e r   r o k u. R^

 

Poznámka: Prostým nahlédnutím do mapy lze zjistit, že z území pobaltských republik bývalého SSSR je to do Moskvy přímou čarou zhruba stejně daleko, jako z východní Ukrajiny. Přitom se jedná o státy, které jsou již jedenáctý rok členy NATO. To znamená, že pro Rusko by měly být z hlediska válečné strategie daleko větší hrozbou, než Ukrajina, protože na jejich území mohou být rozmístěny strategické rakety sil NATO. A přesto se po celou dobu nic neděje, nikomu v Kremlu to doposud nijak zásadně nevadilo. A najednou takový poprask jen kvůli smlouvě o přiblížení Ukrajiny a EU, která ještě zdaleka neznamená její členství v EU, natož v NATO. Podle mne nešlo Moskvě celou dobu o nic jíného, než o Krym a přístup k němu po souši, a událostí na Ukrajině využila jako zástěrku pro své uzurpátorské choutky. Je otázka, co bude po Jižní Osetii a Krymu následovat. :-/

11 1
možnosti
KV

K39a86r83e20l 53V67o51v62e33s

23. 2. 2015 10:20

No potěš koště.

3 8
možnosti
Foto

Jakkoli můžeme mít různé názory na ukrajinské dění v posledním roce, šlo o vnitřní záležitost svrchované země, do níž nemá jiná co mluvit.

Doufám, že jste obdobný názor zastával v případě Jugoslávie a Kosova.

A vzhledem k tomu, že na Ukrajině jde evidentně o občanskou válku, tak samozřejmě jste asi zastáncem názoru, že tam Evropská Unie nemá co dělat.

5 3
možnosti
Foto

Jak si pane Řezníku můžete dovolit něco takového tvrdit?

Jugoslávie a Kosovo je přece úplně jiný případ.

Sice jsem se ještě od nikoho nedozvěděl proč, ale tvrdí to západní mainstream a naše ČT, takže to musí být pravda.

A na Ukrajině přece nejde o žádnou občanskou válku , ale o protiteroristickou operace, kdy bylo Kyjevem a Západem prohlášeno za teroristy civilní obyvatelstvo východní Ukrajiny, které odmítlo uznat naše demokratické pučisty Jaceňuka, Turčinova s Dmytro Jarošem.

4 7
možnosti
MK

Pěkná humoristický článek. Již jsme měl tu čest si to přečíst.

7 0
možnosti
MK

Místo slovíček je třeba se učit střílet. Dějiny Ruska a okolních národů jsou dějinami podlosti tohoto státu na státech a národech okolních. Bylo tomu tak za cara, bylo tomu tak za bolševika. Je tomu tak i dnes.  Všechny smlouvy, které Rusák ve svých dějinách uzavřel, tak vzápětí porušil.

8 3
možnosti
KV

Ještě že máme za zády beránky Němce.:-)  Historicky prověřené.

5 4
možnosti
PR

Ano je potřeba připomínat kde rusko poslední dvě dekády už vraždilo.

Čečensko,Gruzie,Osetie,Podnětstří ,Abcházie,Ukrajina.

2 2
možnosti
PBR

A teď si představte co práce by vám dalo vypsat zde poslední roky aktivit vašich idolů z Juesej..to bych vám fakt nezáviděl...

5 1
možnosti
  • Počet článků 982
  • Celková karma 35,66
  • Průměrná čtenost 2541x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé. Rentiér, který se prací už jen baví, který nikam nespěchá a s nikým nesoutěží. Příležitostný herec a dálkový chodec.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

  • L.A.Sulovská
  • Vladimír Gottwald
  • Jan Pražák
  • Lubomír Stejskal

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

  • www.blogosfera.cz