Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Tak to referendum jsme nedali, pane Prchale..

Ze zásady nepřeji nikdy nikomu nic zlého, ale docela rád bych byl virtuálně přítomen u soukromého rozhovoru pana Babiše a jeho centrálního mozku pod značkou Marek Prchal.

Zdá se, že poslední dobou zmíněný mozek nějak přestává fungovat, drhne a předpokládané závěry jsou v přímém rozporu s realitou. 

Tak třeba dnes již démonické Čapí hnízdo. Nebýt mnohaletého úspěšného brždění soudního procesu, mohl už být dávno za námi a zběsilý tok času by jej dávno odvál kamsi za obzor všeobecné paměti a stal by se bezvýznamnou episodou, která by zajímala už jen opravdové hnidopichy a pana Kmentu. Vždyť i současná hlava státu to přes všechny Bambergy a Olova dala taky a to dokonce dvakrát a to jsme byli na žebříčku všeobecné slušnosti mnohem výše než dnes. Místo toho se to zatrachtile sešlo zrovínka v době voleb a vychází najevo, že důvodem procesu byla obyčejná chamtivost hlavního protagonisty, kterému pitomých 50 míčů stálo za námahu a kvůli které si teď asi hodně doma nadává. U soudu navíc pan Prchal není, takže pan JUDr. Brůna nestačí plácat svého mandanta po ruce, aby byl proboha chvilku zticha a neskákal Jeho ctihodnosti do řeči, protože - a to je nejspíše pro pana Babiše překvapení - v soudní síni to není jako v Agrofertu nebo v poslaneckém klubu ANO. 

Volby do poslanecké sněmovny v minulém roce se taky moc nezdařily a to pan Babiš bušil do Pirátů jako pověstný lev do mříží. Sice se mu je povedlo docela upozadit, občané je vykroužkovali do pouhých 4 mandátů, ale nepočítalo se s tím, že ty hlasy dají někomu jinému než ANO. A tak logoreický pan Havlíček a paní Schillerová (Pávová) byli nuceni usednout do opozičních lavic. 

Kampaň - nekampaň v kempovém voze asi taky nebylo to úplně nejlepší. Samozřejmě, že cirkus Babiš přitáhl pozornost návsí, kde se seběhli naši spoluobčané, aby na vlastní oči viděli toho z televize. Ani tady si moc nedával pozor na ústa, takže bylo možné slyšet v jedné větě různé perly, jako kupříkladu že on si žádný dům ve Francii nekoupil a když, tak za vlastní peníze. Možná i některým skalním došlo, že za jejich peníze by se pan předseda neměl poflakovat po vlasti (nikoli jeho rodné), ale měl by dle vlastních slov nekecat a makat, jak koneckonců tvrdil na plakátech, kterými druhdy olepil naši kotlinu.

Ani komunální volby neprovedly pověstné tsunami a to je současná vláda v pěkné patálii s cenami energií a válkou za humny. To, že za Babiše bylo líp, víme jaksi všichni, protože podstatnou část svého vládnutí prožil v hospodářské konjunktuře, kdy rozhazoval peníze lopatou na jízdenky "zadarmo", což byl docela povedený oxymorón. Dokonce zbyly nějaké milióny i na řadu uměleckých fotografií nejlepší ministryně financí naší novodobé éry (pozor - toto není ironie, anžto byla doposud jediná). Že předal svému nástupci ve funkci vyjedený krám, nám z řečného tria Babiš - Schillerová - Havlíček neřekl ani jeden z nich.

Jen tak mimochodem ten Dozimetr a svatba paní Mračkové - Vildumetzové, na které byli přítomen i pan Babiš sám spolu s těmi mafiány, kterými pak mlátil o hlavu panu Rakušanovi, to taky nebyl ten úplně nejlepší nápad. 

No a nakonec poslední debakl. Místo autobusu ANO, který by přijel před Senát plně obsazený, k nám dorazil Velorex s třemi cestujícími. Pan předseda sice mával jakýmsi papírem, který mu v pudu sebezáchovy pan Prchal stačil podstrčit a v němž byla jakási čísla o volební účasti příznivců ANO, ale porážku tím neokecal ani náhodou. Jistě - nový termín polistopadový kartel se asi ujme stejně jako pražská kavárna a podobné neologismy - ale tři ze sedmadvaceti jsou definitivou na příští dva roky. Opět jsme místo férového přiznání porážky slyšeli cosi o kampani, ale to je již páně Babiše zvyklý folklór, který se více méně vždy očekává. 

"Ten pitomý nápad o referendu o vládě navrhl kdo?" bude nejspíše základní dotaz na pana Prchala a jeho PR boys. A opravdu lituji, že z tohoto rozhovoru nebude přímý přenos. Protože by se možná mnozí voliči ANO nestačili divit, komu že to stále slepě důvěřují. 

Psáno pro www.blogosfera.cz

Autor: Tomáš Vodvářka | neděle 2.10.2022 8:01 | karma článku: 44,45 | přečteno: 5659x
  • Další články autora

Tomáš Vodvářka

Vůle ke smyslu

Předpokládám, že se na mně nebude slovutný psychiatr Viktor. E. Frankl hněvat za vypůjčený název jeho knihy. Psal o extrémních podmínkách v koncentráku za války. Měl jsem však možnost zažít vůli ke smyslu v současné době

22.4.2024 v 13:03 | Karma: 25,50 | Přečteno: 619x | Diskuse| Společnost

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma: 21,89 | Přečteno: 399x | Diskuse| Společnost

Tomáš Vodvářka

Politika jako cirkusová aréna

Pamatujeme si všichni, když po našich krajích jezdily cirkusy. Ty lepší měly dravé šelmy a krotitele, koně a krasojezdkyně, akrobaty. Ale všechny měly klauny. K všeobecnému obveselení.

21.3.2024 v 12:14 | Karma: 39,86 | Přečteno: 2957x | Diskuse| Politika

Tomáš Vodvářka

"Poslední mohykán"?

Možná dojde k soudnímu řízení s devadesátiletým velitelem Pohraniční stráže, který nese odpovědnost za usmrcení několika lidí, kteří se snažili překročit státní hranici ČSSR

20.3.2024 v 11:21 | Karma: 35,99 | Přečteno: 2902x | Diskuse| Společnost

Tomáš Vodvářka

Maratón - povídka na neděli

Už viděl cíl. Za páskou stáli ti, kteří jej znali, které znal on a kteří jej vítali s nadšením jako dávno ztraceného syna. Schválně zpomalil, jako by už vůbec nebyl důležitý faktor času.

17.3.2024 v 7:04 | Karma: 17,83 | Přečteno: 359x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Mohly by hlídat tisíce dětí. Většině z dětských skupin ale stát nedá peníze

26. dubna 2024

Premium Míst pro děti ve školkách je zoufalý nedostatek. Státu se pro letošek přihlásilo 180 lidí z...

Izraelský ministr Ben Gvir měl nehodu, auto po nárazu skončilo na střeše

26. dubna 2024  19:04

Izraelský ministr národní bezpečnosti Itamar Ben Gvir měl autonehodu ve městě Ramla ve středu země....

EU se od zemí jako Česko naučila hodně o Kremlu i Putinovi, řekla Leyenová

26. dubna 2024  18:09,  aktualizováno  18:29

Díky hořkým zkušenostem, které mají země ze středu a východu Evropy se Sovětským svazem, se...

Zkusil unést hocha ze školky, vydával se za jeho matku. Mladík dostal rok vězení

26. dubna 2024  18:16

Nejprve telefonicky a poté i osobně se čtyřiadvacetiletý muž snažil vynutit si vydání chlapce z...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 975
  • Celková karma 35,79
  • Průměrná čtenost 2559x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám