Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Už máte tričko s Heydrichem?

Je totiž ke koupi, stejně jako hrnky s portrétem Adolfa Hitlera. Pokud by Vám to nestačilo, jsou k mání jeho sebrané projevy nebo knížka pro děti s názvem Jedovatá houba, kterou je míněn Žid. 

Není to fake new. Spolumajitel firmy Guidemedia pan Pavel Kamas obhajuje vydávání knížek podobného zaměření jako "surový" materiál ke studiu. K dostání je rovněž program NSDAP ( na který, jak opakované prohlásil, je hrdý) a připravuje knihu, kde bude "vyvracet mýty holocaustu". 

V naší zemi jistě žijí přinejmenším desítky tisíc přímých potomků těch, kteří byli zbavení života v době, kdy existoval protektorát Bohmen und Mahren, kdy statisíce našich občanů byly zbaveny života jen proto, že měli jiný než árijský původ, kdy byly kupříkladu vyhlazeny vesnice a další osady jen proto, že nacistická moc (tedy ta, jejíž politické téze jsou v programu NSDAP obsaženy), potřebovala dokladovat svou nadřazenost nad neárijskou rasou. 

V okolních zemích - Polsku, Rakousku a Německu - existují tábory, které se nazývaly koncentrační a které byly určeny k přímé likvidaci těch, kteří opět "jen" nesplňovali představu "Ubermensch", kde zmírali stateční lidé, kteří se nepodrobili diktátu zvrhlé moci a i přes strašlivou přesilu byli schopni odporu. 

V Evropě se v době od roku 1933 až 1945 "ztratilo" 6 miliónů Židů. To není "mýtus holocaustu", ale nezpochybnitelný fakt. Jelikož se nejspíše neodstěhovali, lze předpokládat, že jejich konečnou stanicí byly rampy a plynové komory ve zmíněných táborech, případně jámy, kde byli masově vražděni a skládáni jako nepotřebný materiál.

Reinhard Heydrich byla lidská zrůda, která měla v programu eliminaci českého národa (část měla být vyhlazena, část deportována a malá část poněmčena). Jen díky atentátu nedošlo k realizaci jeho představ a to na rozdíl od "vyčištění" Evropy od Židů, kdy byla jeho představa po konferenci ve Wannsee téměř dokonale splněna. 

Všechna tato fakta jsou nezpochybnitelná, mnohokrát doložena, existují filmové dokumenty, písemné materiály, soudní protokoly s nacistickými zločinci. Jejich propagace, vydávání jejich projevů, pamětí, programů atd. není jen nevkusné, ale i trestné, neboť na šíření nenávisti vůči rasově odlišným jedincům máme paragrafy v trestním zákoně. Nad to se jistě může stát, že jedinec s tričkem s tváří Heydricha může potkat někoho, komu tento člověk vyvraždil jeho předky. Nelze vůbec předpokládat důsledky podobného setkání. 

Dalo by se nad tím mávnout rukou, že jde o počin několika "mentálně inferiorních" jedinců, kteří potřebují vydělat nějaké peníze na lidské hlouposti. Nicméně, antisemitské útoky jsou v Evropě již běžným denním koloritem. V sousedním Slovensku má strana s jednoznačně nacistickými prvky velkou šanci být hojně zastoupena v Národní radě. Nelze rovněž vyloučit, že se u nás může najít jedinec, který se tak nějak ztotožní s uvedeným programem NSDAP či některými projevy Adolfa Hitlera a začne opět považovat Židy, cikány, černochy atd. za rasu, která je "podřadná" a kterou je nutné vymýtit. 

Představa vydavatele uvedených knížek pana Pavla Kamase, že jde o "studijní materiál" je hloupou výmluvou. Všechny tyto publikace jsou dávno k mání, knihy, které byly vydávány Juliem Streicherem, programy NSDAP a i knížka "Jedovatá houba", v níž je Žid líčen jako podezřelý člověk s pichlavým pohledem, páchnoucí atd." je badatelům dostupná. Lze se domnívat, že vedle finančního zisku za jeho počinem může být ještě cosi jiného, co v současné době může znamenat další rozšíření iracionální vlny nenávisti vůči všemu jen trochu odlišnému. 

Pevně věřím, že orgány v trestním řízení se jasně vysloví, jestli je tento počin legální nebo ne. A od politiků všech stran by mělo zaznít jasné a rozhodné stanovisko. 

Nebo nám opravdu hrozí návrat o nějakých 80 let zpátky? 

 

Autor: Tomáš Vodvářka | čtvrtek 20.2.2020 8:01 | karma článku: 43,80 | přečteno: 5988x
  • Další články autora

Tomáš Vodvářka

Budou se za čas američtí studenti klanět svým židovským spolužákům?

Média přinášejí posledních cca 14 dní informace o protestech amerických studentů universit proti činnosti israelské armády v pásmu Gaza. A současně i informace o ostrakizaci jejich židovských spolužáků.

1.5.2024 v 12:05 | Karma: 24,14 | Přečteno: 401x | Diskuse| Politika

Tomáš Vodvářka

Cesta do Santiaga de Compostela je návyková a neškodí zdraví

Po dokončení Severní cesty do Santiaga v loňském roce jsem doma slíbil, že už nikdy nikam na tak dlouho nepůjdu. Slib jsem dodržel, protože tentokrát to bylo jen 750 kilometrů a jen na tři týdny. Pár dojmů a fotek níže.

27.4.2024 v 8:49 | Karma: 33,11 | Přečteno: 1643x | Diskuse| Fotoblogy

Tomáš Vodvářka

Vůle ke smyslu

Předpokládám, že se na mně nebude slovutný psychiatr Viktor. E. Frankl hněvat za vypůjčený název jeho knihy. Psal o extrémních podmínkách v koncentráku za války. Měl jsem však možnost zažít vůli ke smyslu v současné době

22.4.2024 v 13:03 | Karma: 26,26 | Přečteno: 655x | Diskuse| Společnost

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma: 22,72 | Přečteno: 418x | Diskuse| Společnost

Tomáš Vodvářka

Politika jako cirkusová aréna

Pamatujeme si všichni, když po našich krajích jezdily cirkusy. Ty lepší měly dravé šelmy a krotitele, koně a krasojezdkyně, akrobaty. Ale všechny měly klauny. K všeobecnému obveselení.

21.3.2024 v 12:14 | Karma: 39,90 | Přečteno: 2970x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

Řidič Porsche srazil ve Vysočanech ženu s kočárkem, ta utrpěla vážná zranění

1. května 2024  20:36

V pražských Vysočanech sjel řidič automobilu ze silnice a srazil ženu s kočárkem. Podle mluvčího...

Školák měl v osmi letech dvě mrtvice. Nemocných dětí od covidu přibývá

1. května 2024

Premium Netušili jsme, že mrtvici mohou dostat i děti, říkají rodiče těch, které to zažily. Některé dokonce...

  • Počet článků 977
  • Celková karma 34,65
  • Průměrná čtenost 2554x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám