Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ODS jsem sice zakládal, ale tak rychle od svých konzervativně pravicových tezí zběhla, že jsem ji nikdy nevolil! :-)

0 0
možnosti
Foto

U VKst. se jen více projevuje senilita, jinak se opravdu moc nezměnil.

Jen je vzteklý z toho, že už ho nikdo nebere vážně.

1 1
možnosti
DH

D69a44v80i98d 35H54o37r42á67k

13. 11. 2019 11:42

Pane Dvořáku už mě ani nepřekvapuje, že se vyjadřujete tradičně jako

NezDvořák.

0 0
možnosti

Já jsem zakládal ODS v komunistické pohraniční obci. Desatero zakládacích tezí bylo konzervativně pravicových. Vyčítali jsme Václavu Klausovi, že si do ODS tahá moc překabátěných komunistů. Marně! Do roka z ODS vyčpěl konzervativismus a do dvou let jsem ODS již vnímal jen jako levicovou stranu! Skutečná pravice tu zatím během třiceti let nefungovala. A to je to, co nám dnes nesmírně chybí!

3 0
možnosti
JS

Já mám obavy, že práve Klaus zdeformoval pohled na to, co je pravice. On to vnímal jen ekonomicky, jen přes trh. Myslím, že v 90.letech byla v politice řada dobrých opravdu srdcařsky pravicových politiků, ale Klaus je svým charismatem prostě převálcoval, udělal z nich intelektuálské elitáře a oni zmizeli v propadlišti dějin. A tím pravice ztratila jakýkoliv duševní rozměr a dnes ji obsazují nacionalističtí křiklouni (mezi než se nakonec zařadil i ten Klaus), pro které je nejhorší nadávkou liberální demokracie. Přitom poctivý evropský liberalismus (ne ten americký socialisticky zbarvený), je podle mě vedle konzervatismu druhým základním pilířem pravice.

3 0
možnosti
Foto

Ekonomicky ale zůstal v dobách Marxových. Podařilo se mu pravicové strany zdiskreditovat. Otázka je, zda to nebyl záměr. Vzhledem k tomu, že Prognostický ústav dirigoval v pozadí dvojitý agent Karel Köcher (vygúglíte ho), přikláním se k názoru, že Klaus byl nastrčená figurka nějakými promoskevskými kruhy.

Varoval jsem před ním své přátele už začátkem devadesátých.

0 0
možnosti

Souhlas!

Proč Václav Klaus tak dlouho otálel se zřízením senátu? Český parlament se snadno přesunul do českého parlamentu, ale nejkvalitnější politici ve federálním parlamentu, ti konzervativně pravicoví, otálením Václava Klause byli z politiky vytlačeni! Proto tak snadno ODS proměnila liberalismus v politický nezkrotný byznys a klientelismus! ODS postupně pohrdla pravicovou politikou (nejmarkantněji ve zdravotnictví), přestala prosazovat svobodné, přirozené vztahy a levičácky přijímala sociální až socialistický levičácký konstruktivismus! To je největší bolestí u nás dnes!

0 0
možnosti
JS

Taky souhlas. Vypadá to sice divoce a nemám rád konspirační teorie, ale postava Klause je fakt divná. A vrcholí to teď jeho proruskými a proti evropskými postoji.

3 0
možnosti

Je dobré vědět kdo s kým a co! :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 975
  • Celková karma 35,79
  • Průměrná čtenost 2559x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám