PB

Putin by byl rád přirovnáván k Petru Velikému.

A rozhodně na to má.

Oba dva přivedli Rusko do 18. století.

Foto

Stalin prý nedlouho před smrtí chystal jednu ze svých oblíbených paranoidních čistek, na nichž po léta stavěl svoji hrůzovládu. Tentokrát to měly být popravy lékařů. Proto se nikomu z nich k diktátorovi nechtělo jít.

Zajímavý je příběh, jak na konci války žádal papež Pius XII. aby byl Vatikán přizván k mírovým jednáním. Stalin se mu posmíval. Prý "Vatikán? A kolik ten má divizí?" Když potom v roce 1953 přišla zpráva o Stalinově úmrtí, Pisu XII. poznamenal: "Teď je uvidí".

Foto

Karma, jen jste zapomněl zmínit, že ten agent CIA byl černoch.

VT

...ten vtip měl pokračování...." a Metod se ještě nepřiznal..."

JV

A přitom kosti svatého Cyrila si v klidu odpočívají v bazilice svatého Klimenta v Římě, zatímco Metodějovy kosti se doposud nenašly... Anekdoty si nedělají nárok na historickou přesnost...

PK

Překvapilo mě jak se Putin v poslední době "strefuje" do Lenina (zničení historického Ruska apod.). Stalin a Velká vlastenecká - nedotknutelní. Za mého mládí to bylo naopak.

Foto

Jistě. Tehdy se ,,odsouzení" kultu osobnost velice hodilo kom i u nás, neb ,,oni" za nic nemohli. To přece ten kult, že. Dokonce PO ČASE to NÁSLEDNĚ vedlo i k odstřelu ,,fronty na maso" na Letné, ba i plné(!) reahabilitici některých jejich soudruhů

JB

není nad čím diskutovat. sovětský člověk přece žije věčně a nemůže zemřít přirozenou smrtí

Foto

,,Generalisimus", řečený Koba, zašel tak, jak žil. K tomu není třeba žádných konspiracíOvšem, údajně po něm zůstaly v trezoru pro jeho následníky dva dopisy. První s textem ,,svedˇ všechno na mě", v druhém pak ,,napiš dva dopisy". N.S.CH. ten první využil více než ,,stopro"

LS

Proč, proč!

Nemusíte reagovat a zaplevelovat každou diskuzi. Proč!

  • Počet článků 976
  • Celková karma 34,58
  • Průměrná čtenost 2557x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám