JU

J29o13s56e98f 29U43l81m63a21n

27. 2. 2024 14:14

Že za válkou na Ukrajině stojí mocenské choutky a ne jedna nebo druhá nebo třetí záminka, je více než jasné. Už proto, že samotné Rusko se nedrží jedné konkrétní verze a o jeho zastáíncích to platí zrovna tak. Řeknete dezolátovi, že válku rozpoutali ukrajinští nacionalisté? Bude souhlasně přikyvovat. Řeknete mu, že za ni může rozšiřování NATO? Ten stejný člověk vám potvrdí, že je to tak. Řeknete mu, že Rusko si jen bere zpět to, co mu patří a že Ukrajina není vlastně suverénní země a ten stejný člověk opět řekne, že je to tak. Kterákoliv záminka, kterou Rusko hubou Putina kdy vyřkne, bude uznána za platnou...Asi o tom někdy napíšu článek, kde shrnu, jak si nejen Putin, ale i ruské obyvatelstvo kadí do huby v rozhovorech poskytnutým světovým médiím, kde popírají svá vlastní slova. Zdroje jsou.

Foto

Zdrojů bezpočet. Co, kdo jak a proč zdůvodńuje, vycházejíce z velkohubých prohlášení, či ,,zdůvodńování" kohokoli, je poněkud triviální.

Foto

Putin opravdu nic jiného dělat nemohl, to by nebyl Putin.

Jen se držel klasické poučky, že "chceš-li mír doma, veď válku v zahraničí".

Asi v r. 2012 jsem na wiki našel mapu (ruského autora), publikovanou v r. 2008, kde už byly zakresleny současné okupované části a nazvané tam Nové Rusko.

Ihned se k tomu ozval místní "geografista", že Novorossijsko je skutečně historické území, protože v Praze je ulice Novorosijská.

Další festovní důvod.

JZ

nové rusko je starý název toho území z dob po kateřinské expanzi

Foto

Vyvracet validitu Putinových důvodů pro napadení Ukrajiny je sisyfovská práce. On je mění častěji než já ponožky a to jsem velmi čistotný člověk.

Vašek

Foto

Nezpochybnitelné je toliko jediné. Ovládnout když ne celou Ukrajinu, tak alespoń její strategicky i geograficky nejdůležitější část. TOLIKO HJLUPÁCI NECHÁPOU, PROČ JSEM OZNAČIL UKRAJINU ZA ,,BOHATOU NEVĚSTU", o kterou by stál kde kdo. OD MÍSTNÍCH PO PŘESPOLNÍtĚMI PRVNÍMI Z TĚCH MÍSTNÍCH BYLI JEJÍ OLIGARCHOVÉ

JL

"Co jineho mohl Putin delat"? Odpovim Vam pane Vodvarko, Tedy to co mu jde nejlepe:

1, Jezdit na koni s obnazenou hrudi

2, Norit se do morskych hlubin a lovit amfory (samozrejme patricne vylest eny)

3,Letat na rogalu a vest tazne jeraby

4, Zajistovat ochranu ohrozenych tygru sibirskych atd. atd. atd.

Nikomu tim neublizil, nikdo si na nej nestezoval...

Co lepsiho by si mohl prat?

MV

Adijivka - jeden priklad z mnoha, ktery vzkazuje, co Putin v zadnem pripade delat nemel.

Verim, ze tohle stvoreni dostane od osudu co proto.

Tobe za text karma

Foto

Vím o některých lidech, kteří bohužel ten původní článek ne zcela pochopili a ironii v něm nenašli, i když bila do očí.

Foto

Lidé, kteří obhajují toho šíleného rusáka obhajují zároveň šíleného němčoura, protože Putin je jako reinkarnace Hitlera. Sám to potvrdil tím, když nám sdělil, že Polsko vyprovokovalo Hitlera k rozpoutání 2SV. No a na obranu sudetských Němců také Hitler nemohl konat jinak, než Mnichovskou dohodou. Nám sdělují. No a když to tak vezmu, tak Hitler byl mnohem lepší než Putin, protože obsazení Čech a Moravy nemělo tak tragické důsledky, jako speciální vojenská operace rusáků.

MD

Presne. A markantní je to srovnání s Čínou. Přitom historických paralel osudu Ruska a Číny by se naslo spousta, od vpadu Mongolu pres genocidni vpad německých fasistu / Japoncu po silenstvi Stalina a Maa. A presto je Čína, přes tisíce možných výhrad, uplne jinde. Protože má 5000 let trvajici historickou tradici, Konfucia, budhismus? Nebo protože na Tenga navazali, aspon v zasade, dalsi, zatimco Gorbačov byl vlastne zatracen? Kazdopadne jsem moc rad, že mezi US a Cinou doslo po SF summitu k oteplení vztahu.

  • Počet článků 976
  • Celková karma 34,74
  • Průměrná čtenost 2557x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám