Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OF

Moc tomu nerozumím. U nás pracující s hypertenzi nemusel dělat noční. Na hygieně se u lesních dělníků dělala prstová pletysmografie,chladový test, případně RTG rukou a ev.

EMG na neurologickém oddělení. Tomu ,kdo měl pozitivní nález, bylo doporučeno přeřazení na jinou práci. Už si přesně nevzpomínám, ale když jsem zastupoval na obvodě, vždy jsem respektoval odborný nález. Opravdu si nevzpomínám, aby někdo

s vasoneurosou dál pracoval s motorovou pilou.

P.S. Dr.Janeček ještě pracuje ? Moc nevěřil na lymeskou boreliozu.

Když byl primářem v Krnově, diagnostikovali údajně jen jednu.

/klinika + likvor ,ověřeno v národní ref.laboratoři/ .Jak se vám daří

diagnostika neuroboreliozy ?

0 0
možnosti
Foto

A/ Choroby z povolání samozřejmě byly, ale výsledky se nemocným nesdělovaly. Vyřazováni byli až tehdy, když nebyli schopni udržet sbíječku.

B/ MUDr. Pavel Janeček ještě stále pracuje, samozřejmě jen na velmi krátký úvazek.

C/ Na Lymeskou nemoc samozřejmě věřím, ale myslím, že je stále ještě "přeborreliozováno".

2 0
možnosti
JK

Autore, na té hornické poliklinice jsem už evidovaný řadu let :-) a spokojenost.

2 0
možnosti
Foto

Zdravím, byl jste tam v letech 1985-1989?

1 0
možnosti
JZ

mno, zrovna u bezpečnosti hornické práce by bylo lépe se spoléhat na statistiky. V roce 1990 byla v USA každoroční úmrtnost lidí v dolech půl procenta za rok a v roce 2009 to byla desetina promile, takže zjevně zlepšování bezpečnosti práce není nezbytně funkce změny režimu

0 0
možnosti
JL

Pane Tomáši Vodvářko. Chci vam jen rici, ze to co jste popsal, je ta dira toho socialistickeho blahobytu. Ten system nicil cloveka. Nedal mu tu svobodu jednani, ktere kazdy clovek potrebuje.

Napsal jsem to ve skratce pod jinym clankem. Rozdil mich tri kamaradu, kteri zustaly v tom normalizancnim obdobi v CSSR. o proti nam dvema, kteri jsme odesly. Ten rozdil byl neskutecny. Je pravdou, ze znali proplouvat zivotem bez velkych problemu. To snad je jedine co ten socialismus v CSSR jim daval. Zaklad statu jim vsak nedaval to nove, to lepsi nebo jim dal velmi malo. Tak trpeli pomalim ustrnutim sveho mysleni, jako vsichni ostatni. Strana a vlada myslela za ne. Oni zili jen se vzpominkou jineho zivota prevzatou od rodicu.

Dekuji za clanek. Poznal jsem Ostravu v roce 1957 slouzici na Hranecniku

5 0
možnosti

Máte pravdu, nestálo to za nic. Ale nemyslete si, že všichni ti, co neemigrovali, ustrnuli svým myšlením. To je omyl mnoha emigrantů. Ono ve statě, jehož režim se zcela podřídil SSSR a ve kterém byla po zuby ozbrojená cizí armáda, se toho moc dělat nedalo. To ale neznamená, že jsme tupě přijímali vše, co se nám vnucovalo. Pokud by to tak bylo, nikdy by nepřišel listopad 89 (i když oproti Polsku přišel za pět minut dvanáct).

5 0
možnosti
Foto

Režim, který zavíral a vraždil své občany jenom za jiný názor, režim, který střílel po svých občanech na hranicích je prostě a jen zrůdný a nelidský.

Lidi, kteří tohle obhajují jsou stejní jako on.

Nic víc není třeba dodávat.

15 0
možnosti
IM

I26v36a54n 89M51i16n79á39ř

20. 2. 2024 15:24

Horníky zchytrale zneužila především Gottwaldova, socialistická propaganda. K obnovení poválečného průmyslu bylo nutné obnovit především těžbu uhlí a v druhém případě demonstrovat hornickou profesí - vítězství pracujícího lidu !

Při vší úctě k této nelehké práci, byly výdělky horníků i vůči ostatním dělnickým profesím, (o inteligenci ani nemluvě) - doslova nestydaté přemršťěné. Snad si ještě dnes, někteří pamětníci vybaví zpupné heslo, naordinované horníkům komunistickými předáky: Já jsem horník .. a kdo je víc ?!

6 0
možnosti
AL

Systém potřeboval energii, jelikož jel naplno těžký průmysl, často pro válečnou výrobu.

0 0
možnosti
DV

D54a32v15i95d 40V94l25k

20. 2. 2024 14:57

Díky Tome.

4 0
možnosti
JK

Dobrý článek. Karma.

7 0
možnosti
Foto

Hlavně, jak vzorně se nyní chovají majitelé západních řetězců k našim občanům: https://medium.seznam.cz/clanek/veronika-jelinkova-nelidske-chovani-k-prodavacum-vse-ma-dve-strany-mince-43249

Skutečně radostný život v současném "kapitalismu" bez pravidel.

1 24
možnosti

Podobně s vazoneurózou na tom byli i lesní dělníci, kteří pracovali s motorovou ruční pilou. Ale ti aspoň byli na čerstvém vzduchu.

13 0
možnosti
LH

A ti lesní dělnici ted pracuji s čím ? už ted nepracují s motorovou ruční pilou?

3 13
možnosti
  • Počet článků 975
  • Celková karma 35,79
  • Průměrná čtenost 2559x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám