Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Souhlasím s argumentací tohoto článku

A rád bych dodal jednu věc. Velmi mě bolí a mrzí, že vzdělaní lidé u nás, jakož i církevní představitelé, atd. téměř kompletně mlčí k situaci Ukrajiny a jejích obyvatel. Že nebouří a nepíší petice proti systematickému, surovému násilí Putinova Ruska. Vždyť to má velmi podobné cíle jako Hamás: Rusko nepokrytě usiluje o vymazání ukrajinského národa a neštítí se genocidních válečných zločinů, Kam se poděl "útlocit" našich vzdělanců? To snad mají v jejich očích ukrajinské oběti menší hodnotu, než strádající obyvatelé Gazy?

A taky mě štve OSN (Občina Sveřepé Nevšímavosti). Dobře, když někde ve válečném konfliktu trpí civilní obyvatelstvo (například v Gaze), je povinností OSN ozvat se. Strašlivá je ale ta disproporce. Frekvence peticí a výzev na adresu Ruska, aby okamžitě ukončilo svoji agresi, je mizivá. OSN si sveřepě nevšímá utrpení Ukrajiny a jejích lidí.

0 0
možnosti
Foto

Nahlížím na to podobně jako Ty, Tome.

Radši se ani nebudu dívat, do seznaamu signatářů; k posmutnění stačí, že je mezi nimi Jeho Excelence Mons. Vašek.

1 0
možnosti
MV

mam stejny nazor, Tome

diky, zes to sepsal

2 0
možnosti
Foto

Ahoj Marku, dík za vstup.

Všiml jsem si, že bloger Horner má nějakou obsesi z mé maličkosti a tu a tam mi věnuje nějaký svůj písemný produkt. Takže jsem ho otevřel.

Meritorně mu vadí dvě věci - "vyhlazení" a "humanoid".

A/ termín "vyhlazení" použil v diskusi Filip Vracovský jako první. Já jsem kontroval tím, co jsem napsal, že sice by na to Židé mohli mít právo, ale že to nedělají.

Jak je zvyklé u jedinců méně obdařených, okamžitě se jako slepice na flus chytil toho slova a dělá ze mně nelidskou bestii, která si lebedí v likvidaci. nemá smysl ho upozorňovat na tento diskusní faul.

B/ humanoid. je to můj pojem, který používám v souvislosti s těmi, kteří jsou schopni před očima rodičů péct děti v troubě, poté, co si zadovádí na mladé dívce, jí nacpat do pochvy hžebíky, řezat jí zaživa prsa atd. Pamatuji, že i otrlí záchranáři v Israeli byli v šoku z toho, co našli v kibucech.

Tito jedinci ztratili právo označení "člověk". Jsou to jisté bytosti, ktzeré mají vzezření jako člověk, ale nikoli obsah. Jakkoli jsem proti trestu smrti, tyto bych bez zbytku lítsoti odpravil někde u zdi, protože tady jakákolíi náprava v sociální oblasti je prostě nemožná. Bloger Horner se ve svém spisku domnívá, že čas vše zahladí. I v tom se mimo jiné mýlí.

Toť vše, kašlu na něj, je to pseudointelektuál, který si hraje se slovy, ale uniká mu realita.

7 0
možnosti
Foto

Velmi decentně řečeno, já bych se asi s takovou zdvořilostí k autorům petice neudržel...

9 0
možnosti
JP

Naivita signatářů ohledně nevinnosti Palestinců a navíc jsem nezaznamenal, že by předkládali nějaké řešení. Zastavení operace ze strany Izraele by znamenalo přežití Hamasu a další násilí v budoucnu.

11 0
možnosti
Foto

Mluvíte-li o humanoidech, je uzavřeno spíše vaše myšlení. Prostě dle vás má Izrael právo bianco na každá zvěrstva.

1 14
možnosti
JP

Další který bagatelizuje vinu teroristů a demagogicky se snaží vinu podstrčit oběti svými absudrními výmysly.

13 0
možnosti
PP

O zdravém úsudku Tomáše Halíka lze už nějakou dobu úspěšně pochybovat. Ještě nedávno Halík považoval odmítání migračních kvót Českou republikou za sobecké a odpor proti nim za projev nenávisti a strachu ze ztráty identity. Dnes je nepochybné, že obavy z masové imigrace byly oprávněné.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Tom%C3%A1%C5%A1_Hal%C3%ADk

7 0
možnosti
Foto

Britské listy jsou ultralevicova žumpa. Tobě pochopitelně karma.

12 0
možnosti
Foto

Nejde o Britské listy, jde o to, že petice nebyla k nalezení. Jinak je nečtu.

4 0
možnosti
MB

Absolutní souhlas, stejně jako s blogem pana Stejskala.

14 0
možnosti
JZ

Signatáři onoho dopisu si bohužel neuvědomují, že se dostali na úroveň rusáků, kteří vraždí na Ukrajině a podporují teroristy z Hamásu.

11 0
možnosti
JV

Je tu ještě horší věc. Příslušné síly to okamžitě využijí k propagaci toho, že v ČR je odpor známých osobností vůči IL a jeho jednání.

5 0
možnosti
  • Počet článků 976
  • Celková karma 34,78
  • Průměrná čtenost 2557x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám