Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Robert Fico je nebezpečná osoba! Slováci to rozpoznali pozdě!

Ale i my máme podobou osobnost. A také ji zatím nedokážeme odhalit!

1 0
možnosti
Foto

Spomenula som si pri čítaní vášho blogu na jednu príhodu, akurát som začínala študovať na strednej škole, keď po sebe zomreli ruskí prezidenti, boli tam také kondolenčné knihy a takmer všetky moje spolužiačky plakali...

Druhá spomienka: R. Schuster, ktorý bol prvým prezidentom Slovenskej republiky zvoleným priamou voľbou občanmi, slávil životné jubileum a odpovedal na otázku, aké sú podľa neho dôležité vlastnosti prezidenta?„Otvorenosť, čestnosť a citlivý prístup k ľuďom. Rešpektovanie názorov iných. Vedieť vypočuť, vedieť prijať kritiku. Nemôže byť servilný. Prezident je preto zvolený priamo, že má mať svoje vlastné názory. Má byť predĺženou rukou ľudí. Nesmie nikomu slúžiť, iba ľuďom.“

Či je to možné a či sa tak hlavy štátov chovajú už nechám na posúdení každého.

5 0
možnosti
Foto

Existují jisté neshody, zda byl G.H. silnější ve věrnosti k rodné straně či k církvi.

Ono se neví, zda nakonec na smrtelném loži nepřijal poslední pomazání. Kněz tam údajně byl.

Není A.B. jeho reinkarnací?

2 0
možnosti
MK

Po smrti mnohých lidí jsem cítil smutek. Po smrti jiných určitou úlevu. Po smrti Gustáva Husáka jsem necítil vůbec nic.

12 0
možnosti
Foto

To já také ne, protože už nebyl ve funkci. Kdyby byl, tak bych cítila ÚLEVU. Zrovna tak to mám se Zemanem, který byl stejně špatný prezident, jako Husák.

10 0
možnosti
TH

Duležité je,že Fico není eurounijní neomarxista.

0 6
možnosti
Foto

A není třeba naopak kremlofilní neonacista?

14 0
možnosti
Foto

Karma. Ale dávám ji nerad, protože to, co je v článku popsané, je bolestně symptomatické pro společnost neochotnou opravdu kriticky zhodnotit vlastní minulost a odpoutat se jednou provždy od toho, co nebylo dobré.

Žel, Gustav Husák je v mnoha ohledech velmi smutnou postavou. On kromě jiného také chtěl prosadit, aby se po skončení druhé světové války stalo Slovensko jednou ze svazových republik Stalinovy říše.

16 0
možnosti

Nebránila tomu stejná zkratka SSSR? Svaz sovětských socialistických republik a Slovenská sovětská socialistická republika?

0 0
možnosti
Foto

Speciální příspěvek pro pana Radka Woloszczuka.

Děkuji za přečtení, i když - jak se zdá - jste nebyl příliš pozorný. Blog se týká spíše faktu, že pan Fico se jde poklonit komusi, kdo byl přinejmenším velmi problematická osoba. Abych to nějak podepřel, uvedl jsem cosi o panu Husákovi, i když gro je v odkazu ve článku.

Pokud chci psát o JUDr. Husákovi, pak to není, opakuji není o Alexandru Dubčekovi, Aloisi Indrovi, ale ani o Karlu IV. či Kopčemovi. Je to čistě a jen o něm. S Vámi navrhovaným postupem by nebylo možné napsat nic o nikom.

Nicméně - abych Vás uklidnil, níže uvedený odkaz je z mého blogu a týká se pana Dubčeka i s požadovanou zmínkou o podpisu "pendrekového" zákona

https://vodvarka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=359237

Na závěr, jsem rád, že mne lidé čtou a diskutují. Předpokládám však, že před tím, než něco napíšou, si rozmyslí, co chtějí po autorovi. Pokud chtějí jen plkat nesmysly, nebo si kopnout, jistě to je možné. Ale dehonestují sami sebe.

Pěkný den, pan Woloszczuku.

18 0
možnosti
RW

Děkuji za osobní reakci, bohužel jen přesně potvrdila co jsem dříve psal. Píšete o Husákovi a nezapomenete střílení do lidí v roce 1969, píšete o Dubčekovi a zmíníte podpis zákona. Přitom Dubček nesl za mrvé v roce 1969 přímou osobní zodpovědnost u Husáka je to minimálně sporné...

Samozřejmě lze Husákovi hodně věcí vyčítat a mnohem horší než je jeho domělá možnost nějak zabránit událostem 1969.

Já nenavrhuji žádný postup, jen konstatuji, že v článku o Dubčekovi v tichosti přejdete důsledky jeho nejhoršího jednání a v článku o Husákovi píšete o jeho domělých proviněních jen aby jste dehonestoval součaného politika co má jíný názor než vy.

1 10
možnosti
VF

Každý hlas ve volbách bude dobrý! Od pravičáka, či levičáka.

4 0
možnosti
RW

Husák každopádně zabránil tomu aby u nás proběhla okupace srovnatelná s NDR či Maďarskem. Jen se to dnes nějak nehodí do krámu.

1 17
možnosti
Foto

V tom se mýlíte. Spíše Svoboda. Okupováni jsme již byli

5 0
možnosti
MV

...emigrovali do zahradek a bytu...

moc trefne a poeticky napsano, Tome

pridal bych jeden Husakuv citat:

"Je treba, aby slovenský člověk považoval za svoju vlasť územie od Aša až po Vladivostok."

Fico se bude muset vzdat od Aša, ale jinak je to stejny. Bodejt by se nepoklonil...

17 3
možnosti

Je vidět, že to byl slovenský nacionalista. Jinak by použil výraz československý. Ale jinak se s tím Vladivostokem se Slováky celkem trefil.

9 0
možnosti
  • Počet článků 975
  • Celková karma 35,79
  • Průměrná čtenost 2559x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám