Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R80o36m63a12n 65K88o91z85e56l

10. 1. 2024 23:21

Za zmínku stojí názor premiéra Fialy - řekl, že argument, že se ČR k něčemu zavázala, neobstojí, protože je to jakoby jste někomu před časem slíbili manželství a on se mezitím stal alkoholikem, spustil s jinými a ještě se zadlužil. On sám by euro uvítal, skrz cestování, ale jinak je nevýhodné.

https://eurozpravy.cz/domaci/politika/93292-proti-euru-osobne-nic-nemam-pro-republiku-ale-neni-vyhodne-rika-petr-fiala

2 1
možnosti

Zadlužení jsme my s naší korunou a máme mnohem větší inflaci než eurozóna, naopak EU pomáhá chudým a zadluženým!. Nevěrní jsou Češi, EU je ke svým členům věrná, i když se staví proti demokracii! A v alkoholismu by také leckdo těžko soutěžil s námi

0 0
možnosti
TB

Už si konečně rozmyslete, jestli je to vaše euro povinnost nebo neskutečné obohacení.

Jinak váš článek stejně jako Flaškův je jen o tom, jak kdo nechce euro, je hysterický pitomec neschopný diskuze.

6 11
možnosti
PJ

no a vaše reakce tomu odpovídá

8 4
možnosti
Foto

Zavedení eura u nás hlavně brání nefungující státní správa. Např. zařídit, aby na přechodnou dobu byly všude cenovky ve dvojí měně, si neumím představit.

A pak, každý správný čecháček ze musí každé změně bránit.

4 0
možnosti
TB

Zatímco Dvořák chce euro jen proto, že je to změna a každá změna je správně.

2 3
možnosti
Foto

Ja vám držím palce, i napriek tomu, že to už nebudem mať u vás lacnejšie ako i iní turisti. Pre firmy a spoločnosti by prijatie eura bolo veľkou výhodou i keď musia rátať s výsokými jednorázovými nákladmi pri jeho zavedení. Firmy obchodujúce so zahraničím totiž vo svojom plánovaní musia zohľadniť dopady zmien menového kurzu. Čím dlhší je plánovací horizont, tým viac rastie aj neistota. Proti týmto rizikám sa môžu čiastočne zabezpečiť v bankách. To je ale spojené s vyššími nákladmi. V prípade prijatia eura by ČNB nemohla sama intervenovať proti vysokej inflácii.Všetky právomoci by prešli na ECB.Česká koruna podala medzi rokmi 2020 až 2023 lepší výkon ako euro.To zároveň znamená, že nemôže byť vinená z vysokej inflácie. Ak by sa platilo eurom, budete mať za inak rovnakých okolností infláciu ešte vyššiu, ako ju máte, pretože euro voči doláru v uplynulých štyroch rokoch oslabilo citeľnejšie ako koruna.

Zdraženie by sa týkalo napríklad pohonných hmôt. Ich súčasnej výške napomáha silná koruna. Ropa sa obchoduje v dolároch. Nejde ale len o pohonné hmoty a ropu. Inflácia pramení z iných príčin, než je mena. Euro by vás však nielenže neochránilo pred infláciou, ale dokonca ani pred vyšším zadlžovaním a zhoršením ratingu. Stačí sa opäť pozrieť na dáta. A tiež za hranice, ku nám na Slovensko.

Ako som čítala, za prijatie eura sú vaše ľavicové a liberálne strany, čiže skôr mi to príde u vás ako otázka politická a nie ekonomická. Vaši volení zástupcovia nie sú v tom jednotní a to vlastne v spločnosti vzbudzuje strach čo by mohlo nastať.

3 1
možnosti

Na negativitách přijetí Eura na Slovensku se podílel Robert Fico!

0 0
možnosti
MV

Sosat ďotace áno, ale plnit závazky ne.

A že soudem mává zrovna ANO a věrná Babišova komorná Schillerová... nepřekvapuje. Tihle si prostě nevidí do húst.

A děkuju, Tome, za novoroční přání. Našel jsem ho v kastlíku po návratu z dovolené, ale pořád v diskuzi zapomněl poděkovat. Tak omluva a ještě jednou - děkuju.

11 1
možnosti

Souhlas. Na zavedení či nezavedení eura existuje spousta protichůdných názorů i od renomovaných ekonomů. I kdyby si člověk přečetl různé příručky, musel by se nakonec rozhodovat jen podle sympatií k jejich autorovi. Referendum požadují jen ti, kteří spoléhají na to, že lidovým hlasováním euro neprojde, protože v něm budou rozhodovat emoce a ne racionální přístup. Já bych to nechal na odbornících a budu akceptovat jakékoliv rozhodnutí.

14 0
možnosti

Opravdu v tomto případě existuje spousta protichůdných názorů od renomovaných ekonomů? Zpráva NERVu je v tomto směru jednoznačná. A renomovaní ekonomové se vyjadřují drtivě jednoznačně. Nebo pokládáte za ekonomického experta pan Špidlu, atd.?

5 0
možnosti
MM

Někde jsem četl názor, že referendum o přijetí eura by bylo protiústavní,, protože o tom jsme už rozhodli vstupem do EU.

7 0
možnosti
TB

Referendum o přijetí eura v příštích 100 letech nic neporušuje, protože termín nebyl stanoven.

1 1
možnosti
JR

J93a59n 67R69á96ž

10. 1. 2024 15:36

Euro je ryze politický projekt a tak mi zdánlivě ekonomické úvahy o výhodnosti, či nevýhodnosti přijetí eura připadají zábavné .

3 5
možnosti
MV

No, každej máme zábavu jinak poladenou,.

5 1
možnosti
Foto

J79a95n 25Š21i49k

10. 1. 2024 15:15

Měli bychom se už konečně zbavit nostalgických nářků po minulosti, jak kdysi bylo něco dobré. Podle statistik je většina obyvatel EU se svou měnou spokojena, u Slováků je to 80% obyvatel. Jen my si tady budeme hýčkat korunu a přemýšlet a mlet pantem a fňukat po něčem, co nám žádný přínos nedává. Bez ohledu na to, že firmy po euru volají dávno, berou si v nich úvěry (proč asi). Podívejme se kdo srdnatě brání korunu: důchodce Klaus, extrémista Okamura, Babiš jenom proto, že diskuzi otevřel Pavel, před rokem by mluvil jinak, atd...

16 2
možnosti

Jen snad tolik pane Šiku. Najdete ve Vašem textu jeden jediný argument? Proč si myslíte, že Vaše osobní dojmy a dojmové antipatie ke jmenovaným jsou argumentem pro to, že nemají pravdu? Domníváte, že ten Váš příspěvek lze považovat za diskusní a inteligentní? Rozumíte opravdu významu slova diskuse?

8 7
možnosti
Foto

Tome, přestože ten poslední odstavec vnímám naprosto stejně, jsem pro euro. Čas nazrál už dávno.

6 0
možnosti
TB

Jste pro euro a neumíte ani říct proč. Aha

2 1
možnosti
  • Počet článků 976
  • Celková karma 34,74
  • Průměrná čtenost 2557x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám