Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To je velmi těžké dilema. Notabene když Hamás svými genocidně cílenými zločiny v podstatě "plní poptávku" značné části Palestinců žijících v Gaze a na Západním břehu. Průzkumy veřejného mínění, o nichž jsem slyšel od lidí podrobně a dlouhodobě sledujících tamní problematiku, ukazují, že Hamás má ve svém počínání velkou podporu "běžných palestinských civilistů".

Dilema spočívá v tom, zda si zachovám aspoň nějakou základní lidskost, nebo mám klesnout na stejnou úroveň nelidskosti jako nepřítel, který mi krutě ubližuje. Na konci druhé světové války se stávalo, že byli zajatí němečtí-nacističtí vojáci davem lynčováni. Jinak však, pokud se dostali oficiálně do zajetí, dostalo se jim aspoň na straně západních spojenců standardního civilizovaného zacházení. Zatímco naopak existují zdokumentované případy, že v nacistické říši, včetně uchváceného Rakouska, se s nějakým lidským, normálním ošetřováním zajatců příliš nemazali.

1 0
možnosti
Foto

Sinwar, ktorý stál za útokom zo 7. októbra si odpykával doživotie v Izraelskom väzení a diagnostikovali mu nádor na mozgu. Drahou operáciou, za ktorú nezaplatil nič, mu zachránili život. Na slobodu sa dostal potom ako vyše tisíc väzňov vymenili za izraelského vojaka, ktorého zajal Hamas.

Za záchranu svojho života sa odmenil útokom na Izrael.

3 0
možnosti

Dilema typu "Uzdrav svého potencionálního vraha"... nechtěl bych být v jejich kůži.

3 0
možnosti

Že by "dilema" ošetřování zajatců, případně civilistů, z nepřátelské strany bylo něco nového, o tom nemůže být řeči. Vůbec tomu říkat dilema nadhazuje otázku, kde to jsme

1 0
možnosti
Foto

Nezáviděníhodné dilema.

Vašek

2 0
možnosti

J57a62n 48Z13i36e78g59l38e47r

14. 12. 2023 15:05

Zasloužená karma

6 0
možnosti
Foto

Tak, tak, tisíce po náletech Izraelců živořících obyvatel v pásmu Gaza neošetřit, co kdyby to byli teroristé.

0 15
možnosti
Foto

A Pelestinci Izraelce ošetří???

6 0
možnosti
Foto

Přísahy, úmluvy, smlouvy, konvence a různé sliby jsou již delší dobu jenom cárem papíru, který každý, když mu to přestane vyhovovat, použije místo toaletního papíru. Myslím že postoj izraelských lékařů je pochopitelný.

8 0
možnosti

J65a83k33u31b 57Š21o25l92c

14. 12. 2023 11:34

Vztahují se na teroristy z Hamásu nějaké ochranné úmluvy? Ženevské asi ne. Berou-li Izraelci Hamásany do zajetí, co s nimi budou dělat? Odsoudí je soudně k smrti? Nebo jimi naplní věznice a bude se čekat na další teroristický čin, aby došlo k výměně? Tady si Izrael zakládá na další velký problém.

7 0
možnosti
  • Počet článků 976
  • Celková karma 34,74
  • Průměrná čtenost 2557x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám