Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Na nějaké školení bych se vystolicoval. Holt to odpovídá jistému podílu, jaký bývá vyjadřován Gaussovou křivkou. Zaplaťpámbu, že takhle postižených je pouze zhruba šestina!

1 0
možnosti
Foto

R81o65m46a13n 87K98o66z79e12l

25. 11. 2023 1:50

Souhlasím, ale několikaleté pořadníky na Trabanty byly kdy? Možná v 60.letech, ale určitě ne na začátku 80tých, kdy si Trabanta koupili mí rodiče a nečekali vůbec. Druhá věc, že Trabant byl fakt nepovedený a v té době se už dávno vyrábět neměl. Když se diskutuje o povinném uzavírání obchodů, tak mne až děsí, kolika lidem by nevadilo zavřít obchody ve 12 hodin v sobotu a v neděli vůbec neotevírat a odkazují na minulý režim, že to šlo.

0 0
možnosti
Foto

https://www.facebook.com/profile.php?id=100009131001322

Dnes si pripomíname výročie začiatku tzv. Nežnej revolúcie, ktorá v Československu ukončila vládu Komunistickej strany.

Fotografia, ktorú vidíte je z odľahlého kúta cintorínu v pražských Ďáblicích. Je na nej detský cintorín z 50.-tych rokov.

Symbolický pomník tu má 37 detí, ktoré sa narodili v tajnej pôrodnici vo väznici na Pankráci, či v iných väzeniach a lágroch. V podmienkach, ktoré tam panovali, deti nemali veľkú šancu prežiť. Na viacerých pomníčkoch je informácia, že žili len dva dni. Niektoré pár týždňov.

Deti boli totiž matkám po pôrode odoberané a umiestnené v samostatnej cele.

Na cintoríne sú však pochované aj staršie deti, ktoré zomreli z dôvodu týrania a mučenia, aby tak vyšetrovatelia prinútili ich matky k výpovedi.

Deti boli pochovávané tajne, do hromadných hrobov, rodičom vtedajšia moc tajila aj miesto, kam ich pochovali.

Tento cintorín bol zriadený až v 90. rokoch. Vznikol aj dokumentárny film, ktorý zachytil ešte výpovede niektorých matiek týchto detí, aj tých, ktoré boli uväznené spolu so svojimi deťmi, ktorým sa ale hrozné podmienky podarilo prežiť.

Film Dagmar Průchovej má názov Nesmíš plakat.

Ak sa niekedy pýtate, aká dôležitá je vlastne sloboda, čo našej spoločnosti priniesla Nežná revolúcia, spomeňte si na tieto deti a ich rodičov.Veronika

1 0
možnosti
Foto

J54o64s12e23f 95Č42i52h79á46k

23. 11. 2023 12:14

Vždyť bylo krásně. Jen pár set mrtvých na hranicích v kriminálech, pracovní tábory, filozof byl kotelníkem, kotelník filozofem atd.. prostě ráj na zemi.

10 0
možnosti

Vůbec se nedivím, že velká spousta lidí vzpomíná na dřívější dobu,která se jim zdála jiná, taková nezkažená :-) . Víte, na ty brigády se chodilo dobrovolně, maminka vždy ráda vzpomínala, jaká tam byla sranda. Sousedské vztahy, mnohdy jedna velká rodina. Jistota práce, bydlení a budoucnosti byla super. Většina lidí se měla relativně dobře. Dnes Vás soused nepozdraví, pracovat se nikomu nechce a o chování dětí ve školách by mohli kantoři hovořit.Rozhodně nebylo vše skvělé, protože jsme nespěli ke světlým zítřkům, ale to co se děje v současné době nejen u nás, tak to zavání koncem civilizace jak jsme ji znali.

2 0
možnosti
JK

Inu, na špatné se zpravidla zapomíná. Ano, když mi bylo 17, byla tráva zelenější a holky měly zájem.

6 0
možnosti
TS

Souhlas. Ti stejní co nadávají dnes,by svůj neúspěch před 89 sváděli na komunisty. Je určité % lidí, kteří se nebudou mít dobře za žádného režimu.

7 0
možnosti
RH

R75a28d57e14k 67H26o87r41á24k

23. 11. 2023 6:29

Vypíchnul jste stokrát opakované negativismy minulého režimu, ale přitom sám máte v popisu svého blogu uvedeno, že nejpodstatnější jsou lidské vztahy a vše ostatní je pomíjivé. A právě ty mezilidské vztahy dostávají v dnešní době těžce na frak... Kdysi byli lidé více názorově sjednocení (a ne, nemyslím tím, že jednotně podporovali dřívější režim), dnes se rozhádá každý s každým i kvůli úplné hlouposti. Ostatně je to vidět skoro pod každým blogem na iDnesu...

Takže bráno pouze tím pohledem mezilidských vztahů, je dnešní doba horší - bohužel.

3 2
možnosti
Foto

Obávám se, že je to trochu jinak. Pokud posuzujete mezilidské vztahy podle reakcí některých jedinců v diskusích na idnes, jde dle mého o velmi úzký profil pohledu. Jsem si jist, že svoboda slova u některých představuje možnost toho druhého beztrestně urážet a spílat mu jen proto, že si myslí něco jiného. Stran těch vztahů záleží na tom, kým jste obklopen v tom úzkém kruhu přátel a známých. A to se dle mého podstatně nemění (aspoň u mne je to tak). Vyhledávám ty, od nichž se něco dozvím, s nimiž je mi dobře a naopak ty, kteří jsou na opačném pólu, se snažím míjet bez toho, aby se mne jejich slova jakkoli dotkla. Tak tomu bylo u mne i za bolševika.

Přeji hezký den,

6 0
možnosti
NM

.....nó mýlit se je v tomto případě lidské.....

0 0
možnosti
JM

J78a62n 60M38a41r74e62k

22. 11. 2023 17:11

....a my jsme na to neměly vůbec.......to je mi češtinka.....

0 0
možnosti
JL

Zajimavy clanek, pane Tomáši Vodvářko. Podle mne to cislo v nadlise je nepresne, ale budis. Ja to cislo davam na 25% a dalsich 5%az7% jsou ti prisluhovaci te cele garnitury strany ANO.

Na jednu vec jste narazil a to je stale ve vsem stat, jako hlavni zamestnavatel pro tento narod. Mluvim o policii, sdravotnictvi, skolstvi a take vedeni mest, vesnic a usedlosti. Mozna je zasvecen i do urcovani cen zbozi a uroku ulozenych penez v bankach.

To vse vytvari iluzi svobodne zeme, ktera vsak stale je vedena v odvaru socialisticke statnosti. Napodobujeme zapad s narodem, ktery se k takovemu systemu dopracoval ze socialistickeho statu a zapad klesa z trzni ekonomiky do toho viru socialniho. Oni jeste na to maji a my jsme na to nemely vubec.

Mame 30 let svoji republiku Je takova jakou ti otcove ji ustanovili. Vytvarime tu novou socialistickou zemi, vsak bez odporu obcanu, nebot az do dnesniho dne jsme zaslepovali obcany penezmi ze statni kassy a to bez ohledu, zda na to mame ci nikoliv. Ten dlud je uzasny. Ten zacina vyvolavat tu nespokojenost v teto zemi, nebot jsme nebyly zvykly ani v socialistickem systemu takovy dluh. A ti politici kteri to dnes resi, na to doplati.

Obcane tech profesi vedene statem, budou stavkovat. Dokonce se proslycha, ze i s privatnich podniku se pracovnici k te stavce pridaji. I ja se ptam, za co budou stavkovat, kdyz stat nema ani haler na vic???

Zde v teto pripomince, nedavam zadne nazory na zlepseni. V me zivote jsem prozil jen zablesk doby, kdy cela organizace statu davala kazdemu obcanu stejnou moznost Snad pod jinym clankem budu mit moznost poukazat na tu dobu.

Tedy na sledanou v lepsim case.

0 0
možnosti
RH

R68a26d81e79k 31H88o78r92á70k

23. 11. 2023 6:36

Stát v prvé řadě neumí hospodařit. A nikdy neuměl. Minulé vlády rozprodaly ze státního co se dalo, zejména řadu fungujících firem, a to ani neměly takovou státní sekyru... Dnes už není co prodávat a díra v rozpočtu se zvětšuje.

A když neumí hospodařit stát, těžko pak očekávat, že se budou rozpočtově odpovědně chovat všichni jeho obyvatelé - proto tolik exekucí, proto nesmyslné půjčky na dovolenou a podobně. A proto návaly v supermarketech, kde se nakupuje zboží i za vyšší ceny, než jsou všude okolo nás.

0 0
možnosti
  • Počet článků 976
  • Celková karma 34,08
  • Průměrná čtenost 2557x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám