Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

J33i52ř66í 78V66o65l40n32ý

27. 10. 2023 15:57

Na Seznamu a odvozeninách jsem byl zablokován jenom za to, že jsem napsal, že nejlepší obranou je útok a i Rusko má právo se bránit. Takovou máme demokracii!

Charakter autorova článku je velmi emotivní a ponechal stranou skutečnost, že na straně Palestinců je zhruba 7000 + 1500 obětí a na straně Izraelců 1400. Chtít zabít za každého mrtvého žida desítky nebo stovky Palestinců, tak to je obyčejná a ubohá pomstychtivost a už nejbližší zasedání pléna OSN bude žádat drtivou většinou hlasů okamžité příměří a konec vraždění obyvatel Gazy.

0 3
možnosti
Foto

Zdravím pana Volného. Jistě, Rusko má právo se bránit proti těm odporným Ukrajincům, kteří je zvlášť brutálním způsobem nechtějí na svém území.

Stran Israele. To není hra na PC, pokud jste si nevšiml. ono je to tím, že Židé se cení života poněkud více, než Arabové, kterým je to šumák.

Pokud by se Israel řídil rezolucemi OSN, už by nebyl.

Docdela chápu, že jste zablokován. Máte totiž blok ve vašem myšlení.

4 0
možnosti
MP

Samozřejmě souhlas.Ty činy mladých Arabů z Gazy byly příšerné.Dovolím si malé odbočení. Všechny války ve světě v historii i v současnosti byly věcí mužů. Je to mužské chápání světa, ješitnost vůdců, touha po územích, zaslepenost mocných, zadubenost davů. A bohužel na to doplácejí ti nejzranitelnější-děti.Jenom v posledních letech-válka v Bosně, druhá válka v Iráku vedena Američany-bylo tam za 8 let zabito více než 5000 iráckých dětí, nyní při oprávněných náletech Izraelců na Gazu bylo zatím zabito několik stovek dětí atd.Bomba si nevybírá.

Na internetu jsem četl jednu diplomovou práci filozofické fakulty v Praze, kdy student zjistil, že mezi lety 1995-2010 bylo u nás zavražděno na 2000 lidí. 93% zabilli muži.To o mužích něco vypovídá. Podobné statistiky budou jistě i v ostatních zemích.

2 2
možnosti
JK

Ježiš co teď. Zavřít chlapy do basy, preventivně? A bachaře budou dělat bachařky? Kdo bude chodit do práce? Nestačí chlapa oženit, opatřit mu leasing a hypotéku, a povinnost živit dvě děcka k tomu? V práci bude trávit čas v openspaceboxu 2,5x2,5 metru, večer si zaleze na palandu a o víkendu vycházky s rodinkou? Jak moc se to liší od výkonu trestu? Minimálně tím, že v base má člověk každý den od ostatních alespoň na chvíli klid. V reálném životě jen výjimečně.... - - - - Co chci říct. Váš příspěvek je pěkně pošahaný.

2 1
možnosti
RP

Pohled "progresivisty". Pojďme se na to podívat pohledem Palestinců žijících na území Gazy. Jsou na území, které je velikosti Prahy, kde žije více než dvojnásobek populace cca 2,5 milionu. Území velikosti 19 x 19 km. Statistiku neznám, ale řekl bych, že 99 % obyvatel se z tohoto území nikdy nepodívala do „ciziny“: Izraele, Evropy, USA nebo snad do Dubaje. Takže jestli nesvoboda na malém území, tak rozhodně zde, a ne v Izraeli, kde mohou obyvatelé cestovat mimo území Izraele. Pochybuji, že většina tamních obyvatel má vůbec pas a přiznané Izraelské občanství – otázka pro odborníky: jaké mají Palestinci občanství, resp. jaký mají pas? Izraelský? Já to nevím. Pojďme dál, jsme na přelidněném místě, kde jsou lidé bez naděje na lepší život za zdí (např na život v Izraeli, Evropě,) jsou bez práce, často nemají přístup k čisté vodě. O okolním světe nic moc neví bo vzdělání a cizí jazyky jsou jim k ničemu. Elektřinu máte na příděl z Izraele bo Dukovany si v Gaze asi nepostavíte, vodu máte z Izraele bo, když si vykopete studu, tak vám ji zasypou vojáci, kteří se celkem odůvodněně bojí tunelů (https://medium.seznam.cz/clanek/topi-pigula-vodni-krize-v-gaze-penize-misto-na-tunely-dejte-do-kopani-studni-26516) . V tomto malém prostoru bez naděje na lepší život do vás od rána do večera hustí, že za vaši bídu mohou zlí Izraelci (což je asi i částečně pravda). Uvědomme si, že mají televizi, kde vidí seriály a blahobytu v USA v Evropě – blahobyt za ZDÍ a oni nemají ani jídlo. To tam musí vozit z Egypta. Ano, jako bych slyšel hlasy zdejších diskutujících – ať si něco vypěstují – otázka: Kolik je v Praze sadů s ovocem, záhonů brambor, polí s obilím? Oni to reálně nemají kde pěstovat, a navíc se bez vody rostliny rostou tak nějak špatně. Chtěli byste tam žít? Já ne. Neomlouvám masakr Hamásu v Izraeli, ale zkouším pochopit důvody tohoto činu. Možná i toto je možný pohled na věc. Možná, že život za sociku tu nebyl tak špatný i tím omezeným cestování v porovnání s životem dnes v Gaze, co?

2 10
možnosti
Foto

Takto nějak si pro sebe vždy filosofovával kamarád Izraelec v kibucu 1 km od Ghazy. Už ho to přešlo.

4 0
možnosti
Foto

Tomáši, máš naprostou pravdu, ale jednu větu bys měl podle mého názoru změnit.

Jde nyní o systematický protest proti něčemu, o čem si myslí, že je správné a progresivní, aniž by si aspoň rámcově dohledaly nějaké souvislosti a zkusily zapojit kritické myšlení.

Zdroj: https://vodvarka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=808227

0 0
možnosti
Foto

Díky, máš recht. Nedává to smysl. Opravím.

0 0
možnosti

Arabský terorismus je hrozný a zlikvidovat vrahy je nezbytné! Izrael má právo na obranu!

Bohužel, mnozí z nás z hlubokých fotelů kritizují mnohé, čemu vůbec nerozumí!

12 1
možnosti
JK

Asi to není nic nového pod sluncem, jsou věci, kde já se třeba potkávám se salonním idealismem u Pražáků, protože všichni ti vidláci z venkova jsou podle nich mentálně slabší, atd. Holt většina lidí se cítí být lepší než ti druzí, jenom se to různě projevuje, podle nátury jednotlivce. - - - - - Nicméně Židi na tohleto nesmí hledět. Jim jde o život. Je pěkné být krásný a všemi oblíbený, ale Židi by měli mít 24 hodin denně na mysli, že nejkrásnější a nejoblíbenější všemi budou právě tehdy, až budou všichni mrtví. NIc jiného jim ostatní lidi nepřejí, samozřejmě, je tu 99% lidí, kterým je to tak nějak jedno. Ale to 1% je velmi hlasité a výsledkem jejich řevu budou nové pogromy na Židy, to vidím jako nevyhnutelné. Jediné místo, kam se budou moci Židi schovat, bude zanedlouho Izrael. Tak by se podle toho měli chovat.

5 0
možnosti
PK

Jako rozený Pražák se musím ohradit proti první části vašeho příspěvku. Dle mých zkušeností se tak chovají zejména vidláci, kteří se do Prahy přistěhovali, a teď se za Pražáky považují.

6 2
možnosti
RJ

Dlouhý pochod institucemi nese své ovoce. Pochopitelně máte

3 0
možnosti

Hodně lidí má potřebu chránit slabé. Kočičky, pejsánky, dětičky, chudé či Palestince. Lidé se stanou angažovaní ve svojí kauze a nemají problém přehlížet drobnosti, jako třeba že většina bezdomovců pomoc nechce či že Hamas zavraždil asi 1 400 Izraelců.

Na druhou stranu, tahle schopnost ignorace faktů je univerzální. Zastánci Izraele mají podobnou vlastnost, stejně jako všichni ostatní nadšení příznivci nějaké věci, ideologie či náboženství.

2 2
možnosti
BH

Bohužel ti dobří lidé na západě nechápu naše zkušenosti s totalitou a věčně jdou vstříc.

12 0
možnosti
Foto

Karma. Americké, ale i mnohé evropské univerzity ztratily schopnost kritického myšlení. Nepanuje v nich demokracie ale strach z různých progresivistických skupin. Již nebožtík profesor Ota Ulč mi říkal, že kdyby neměl za manželku Číňanku, tak by byl z univerzity dávno vyhozen. Jejich propalestinský postoj tedy není produktem myšlení, ale strachu.

Vašek

18 0
možnosti
  • Počet článků 976
  • Celková karma 34,44
  • Průměrná čtenost 2557x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám