Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DV

D76a73v75i96d 88V28l75k

19. 5. 2023 15:11

Taky mám velkého psa a jsem za něj odpovědný a někdy je to těžké. Nechápu jak někdo může nechat hrát si takhle malou holku s tak velkými cizími psy a to platí hlavně pro rodiče. U psů je problém jako jsou dva a víc, protože pak jsou smečka,která je vždy nevyzpytatelnější. Chov velkých psů sebou nese problémy. Dost často se potkávám s tím , že někteří lidi a jejich děti nemají pud sebezáchovy a strkají cizím velkým psům ruce doslova do tlamy. Problém je pak i naopak někdy až hysterický strach z velkých psů , kdy zaječení, nebo nějaký jiným hlasitý projev může psa polekat a ten pak začne být agresivní. Já jsem psa zdědil ,sám bych si tak velké zvíře (Cane Corso) nikdy nepořídil.

2 2
možnosti

Co na tom nechápete? Ti psi utekli z oploceného prostoru a napadli malou holku, která vůbec nemohla tušit, jak jsou nebezpeční. Jak takovou situaci mohli rodiče předpokládat?

3 0
možnosti

Souhlas. Byl bych i pro vyšší tresty (třeba finanční) pro nezodpovědné majitele nebezpečných plemen, aby byla větší jistota, že své psy ohlídají.

1 0
možnosti
KV

Vy byste kvůli tomu, že je nevychovana holka drazdila, utratili zbytečně pejsky. Ještě kvůli nim budete vraždit naše psy???

0 4
možnosti

Kde jste četla o nějakém utracení "pejsků"? Jinak na vašem žebříčku stojí zřejmě výše pes, než dítě. Za to byste se měla stydět.

3 0
možnosti
DR

Tady se nedá nic jiného než naprosto souhlasit.

4 0
možnosti
JJ

J44a94n 93J91a47h94n

18. 5. 2023 21:17

Zvíře je více než člověk, to je jenom znamení zvrácenosti této doby. Chtěl bych se dožít normálních poměrů a volit budu tu stranu, která o to bude usilovat.

1 1
možnosti
JK

To by byl zajímavý program. Ale je pravda, že pokud by někdo navrhoval zašít psům zadky, aby dále neznečišťovali veřejná prostranství, to bych mu to taky hodil. Bohužel to asi není reálné.

0 0
možnosti
JJ

J45a93n 98J61a31h63n

18. 5. 2023 21:14

Tady by měl být milosrdným trestem trest smrti, jinak by by takové individuum mohlo být příbuznými v rámci krevní msty předhozeno zdivočelým psům, a mstitelé, pokud by byli dopadeni, by museli být osvobozeni.

0 0
možnosti
GK

Mám trochu průchodnější řešení: vlastníci psů potenciálně nebezpečných plemen (stanovený vyhláškou) by museli povinně absolvovat se svým psem výcvik (který si samozřejmě zaplatí) a průběžně (např. jednou za 2 roky) prokázat na cvičišti, že svého psa ovládají (také samozřejmě placeně). Kdo neabsolvuje či neprokáže, automaticky mastná pokuta. Již to by snížilo počet těchto nebezpečných psů. Lidem se totiž nechce platit (s výjimkou skutečných fandů, ti ale problémem nebývají), ani chodit na cvičák. Nepřihlášený pes - supermastná pokuta.

Před několika lety v dokumentu o Japonsku sdělili informaci, že pes, který tam zaútočí na člověka, musí být povinně usmrcen.

7 0
možnosti
RJ

Který pes je potencionálně nebezpečný? Jak to chcete hodnotit? Dvanácti kilový "irčan" vás zcela spolehlivě dokáže potrhat tak, že to nepřežijete.

0 0
možnosti
PB

P53e28t78r 31B41u90r64i67a64n

18. 5. 2023 19:03

Tak já jsem věřil, že ti psi budou bez pardonu utraceni, a oni budou jenom přesunuti jinam, aby mohli potrhat nebo zabít zase nějaké jiné dítě. Tem náš svět se už dočista zbláznil.

7 0
možnosti
KV

Krvelačnost některých "lidi" je odporná

1 5
možnosti
Foto

Majitel psů by měl především uhradit veškerou újmu, kterou jeho psi způsobili té dívce. Jenže stát chce participovat i na neštěstí druhých a většinou ty peníze pak inkasuje on a na oběť už nic nezbyde.

5 1
možnosti
Foto

Naprosto s Tebou souhlasím. Jsem milovnicí psů, neumím si bez nich život představit, měli jsme i velké psy, teď již tři desetiletí vždy pudlíka. Ale ať je pejsek jakékoliv velikosti, odpovědnost za něj nese člověk a zase jenom člověk. I ten nejinteligentnější a skvěle vycvičený pes je poháněný svými pudy, které jsou mu vrozené, každé plemeno dostane do vínku něco jiného a člověk by o tom měl něco vědět, než si čtyřnohého parťáka pořídí. A pokud jde přímo o bojové rasy, tam souhlasím s něčím, čím je u zbraní zbrojní průkaz. V dnešní době to považuji již za nezbytné.

9 0
možnosti
  • Počet článků 975
  • Celková karma 35,52
  • Průměrná čtenost 2559x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám