Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Já mám největší problém s tím samým, s čím jsem měl problém v případě antivaxerů. Nechceš vakcínu? OK, ale nepoužívej jako argument lži. A těch vysypali antivaxeři bezprecedentní množství. A putinofilové dělají totéž. Pokud jim jejich lži vyvrátíte (a v drtivé většině případů to není problém, protože jejich lži jsou jednoduché, v jiných případech zase jejich tvrzení nelze ani potvrdit ani vyvrátit, protože nejsou důkazy ani pro jedno tvrzení). Každý Ukrajinec je automaticky nacista a banderovec (a může to být klidně žid), Zelenskyj nosí nacistické symboly (ve skutečnosti znak ukrajinských ozbrojených sil), na netu kolují posměšné obrázky ukazující, že je "skrček" od lidí, kteří fandí člověku, který měří na centimetr stejně, neboť Putin a Zelenskyj jsou stejně (ne)velcí. Dále kolují fotky, jak ukrajinští uprchlíci zasvinili vlak, přičemž po zadání obrázků do vyhledávače vám to najde články z roku 2015, který se sice týká uprchlíků, ovšem ne těch ukrajinských, vymyšlené příběhy, kdy byl někdo vyhozen z bytu, protože tam chtěli nastěhovat Ukrajince a spousta dalších lží, které když vyvrátíte, tak to nemá žádný efekt, protože proti ideologické zabedněnosti se bojovat nedá. Na jednom fóru zase shromažďují fotky ukrajinských aut po republice, které mají dokazovat, že Ukrajinci jsou mafiáni (ano, někteří jimi skutečně budou), přičemž se nejedná o žádné extra drahé kousky, ale třeba BMW X5, které přece "chudák z Ukrajiny" nemůže mít.

Do budoucna se obávám, že tato skupina bude narůstat jak do velikosti, tak do hlasistosti. Dnes večer budu muset (není vyhnutí) s obhájci Putina a ještě navíc opilými strávit několik hodin. To bude peklo...:-/

9 3
možnosti

Mínusovat umíte, ale argumentačně jste slabí, jak čaj...

3 0
možnosti

Takže včerejší článek o ubytovatelích, kteří od státu dostávali 1000 Kč za osobu a noc byl také ?

0 2
možnosti

Zasloužená karma Tome :-)R^

5 0
možnosti

Základem boje proti falešným zprávám je důvěryhodnost institucí/osobností, které je vyvrací. Důležité je vždy hledat chybu u sebe, ne u jiných. Tudíž chybu nehledejme v tom, že nějací hlupáci posílají nesmysly a jiní jim věří, problém je v našich státních institucích, které nejsou tak důvěryhodné, jak by měli být. Jinými slovy, nesnažme se trestat a zakazovat (pokud to nepřekročí určitou míru). Je to často kontraproduktivní a posiluje to pocit ublíženectví a konspirací v určité části obyvatel, která k tomu inklinuje. Stát by měl napnout síly k tomu, aby byl důvěryhodnější a měl by informačně působit tak, aby minimalizoval počet "věřících"

3 0
možnosti

Fotky jsem viděl než zmizely. Bylo hned jasné, která bije.

0 0
možnosti

R^R^R^R^R^R^R^ Dík!

Žijeme v divné době plné lži, pomluv a nenávisti! Vraťme se k pravdě a lásce!

:-)

11 0
možnosti

Přesně, proto diskutuji na iDnes, stále je zde mnoho příznivců totality a ta produkuje paradoxy a výmysly k popukání.

Momentálně dlouholetí příznivci rudého teroru řeší paradox, jak odsoudit agresi na Ukrajině a přitom pochválit Putina. Třeba, že když Ukrajinci složí zbraně a odevzdají Ukrajinu, tak na ně bude velký vůdce hodný a milý. Zřejmě Putin zázračně přemění zfetované nacisty, fašisty a šovinisty na echt věřící putinovce. Základem kouzla je to, že změna vlastně není nutná, ale pšt. ;-)

27 0
možnosti

Kdy bude Putin nahrazen? :-)

0 0
možnosti

Nevím proč tak autor soudí, ale na válku si zvyknout nelze..

2 1
možnosti

Nakonec si jeden zvykne na všechno, i na truhlu. ;-)

5 0
možnosti
Foto

Dělat si z nich legraci je také časově náročné a také to málokoho přesvědčí. Správný postup by měl vycházet z vědomí, že takové fejky jsou pravým opakem poskytované pomoci, protože v těch, kdo jim uvěří, snižují ochotu pomoc poskytovat. Ve výsledku to tedy poškozuje oběti války . Takže jeden ze správných postupů by byl vypátrat tohoto šmejda a nařídit mu přinejmenším veřejně prospěšné práce.

18 0
možnosti
Foto

To máte samozřejmě pravdu. Ale tak nějak lze predikovat výsledek. Autorem bude jedinec podivného vzhledu a simplexní mluvy, který bude blekotat cosi o tom, že to dostal od bráchy (kamaráda, neznámé osoby) a že ten mu řekl, ať to tam pověsí. Že on vlastně tak neví, co napsal. (praktickým modelem v naší zemi je pan Balda, to je ten starý pán, který šel kácet dřevo na trať a pak u soudu vypadal tak, že by mu každý kolemjdoucí přispěl na kyblík z KFC.

Osobně si myslím, že tito jedinci nemají smysl pro humor a to je to jediné, čím lze na ně působit.

6 0
možnosti
  • Počet článků 976
  • Celková karma 34,92
  • Průměrná čtenost 2557x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám