Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^

Komunisti vraždili ze závisti a nenávisti nejrůznější lidi. Mají na svědomí i justiční vraždy za jiné politické názory! Proti nim jsme napsali bezzubý zákon a nyní naši vládu opět drží pod krkem! Je to normální?

:-)

0 0
možnosti
Foto

Když už to nešlo na onen hřbitov, odklízeli do ústavu pro choromyslné. Tomu poslednímu jsem se vyhnul emigrací, já zbabělec. TomášiR^R^

0 0
možnosti
Foto

Nejsi zbabělec, Horste.

Šalom.

1 0
možnosti
Foto

Ještě se vracím, abyste se spolu s diskutujícími neutápěl ve zbytečných dohadech o "humorném spojení s názvem" nebo o "neoblíbenosti kubismu".

To máte tak, Praha je velké město, má hodně hřbitovů, ale bohužel značně přeplněných. Pro pohřby osamělých či neidentifikovaných osob měla hromadný hrob na Vinohradském hřbitově.

Jenomže koncem 1.republiky dosloužil, zkrátka už se do něj nikdo nevešel. Tudíž bylo nutné vybrat jinou lokalitu. No a nový Ďáblický hřbitov (kousek od něj existuje ještě starý Ďáblický hřbitov), naprosto klasické městské pohřebiště s rozsáhlou rozptylovou loučkou a elegantní parkovou úoravou, je druhý největší hned po Olšanech, přičemž měl spoustu volného místa a dokonce ani dnes není přeplněný. Proto padla r.1943 volba na něj.

Hromadný hrob v podobě šachet tu vznikl v době 2.světové války, tedy v době Protektorátu, za vlády nacistů. A byly to právě jejich oběti, které zde byly pohřbeny jako první.

V současné době existují v Praze celkem tři vytipovaná místa pro případnou potřebu masových hrobů. Jedním z nich stále zůstává Ďáblický hřbitov, dalši by se během několika hodin vytvořily u Hloubětínského hřbitova a na Bohdalci nad Vršovickým hřbitovem. Předpokládám, že zkoušku z hygieny a epidemiologie jste absolvoval, tudíž velmi dobře víte, proč je existence takových plánů nutná. Ostatně v Ostravě jistě máte obdobné, jen na jiných místech.

Čeho asi budou symbolem?

0 1
možnosti
JZ

Zasloužená i když smutná karma

4 0
možnosti
Foto

Proč zrovna komunismu, jsou tam pohřbení odbojáři i restitučníci.

0 1
možnosti
Foto

Oprava: retribučníci, též K.H. Frank.

0 0
možnosti
DK

Ještě prozkoumat kostnici v Kutné hoře..

1 5
možnosti
Foto

Pokud si myslíte, že je Vaše poznámka vtipná, tak není.

7 0
možnosti
Foto

P49e66t53r 61O31m12e84l19k70a

26. 3. 2019 13:57

KarmaR^. Díky za článek.

6 0
možnosti
Foto

R^R^R^ Smutná karma. Ale i nadějná, protože komunisté netušili nebo spíše nechtěli vědět, že existuje jiná, vyšší spravedlnost, u níž se neztratí ani jedna jediná oběť tupé zvůle.

P.S. U nás stále vzpomínáme na dědečka mojí ženy, který zemřel ve vězení v Leopoldově. Tam prý bývalo zvykem zesnulé politické vězně zakopat na dvoře u zdi do země bez jakékoliv úcty a piety. Takže dodnes nevíme, kde přesně spočívají jeho tělesné ostatky...Věznice se dodnes používá, návštěva jejího areálu asi nebude možná, proto velmi pravděpodobně nemáme šanci nějak blíže pátrat. Ale ani to nic nemění na naději, kterou máme.

5 0
možnosti
Foto

To je mi moc líto, ale třeba se jednou dočkáte a dědečka pohřbíte tak, jak je ve slušné společnosti zvykem.

3 0
možnosti
Foto

Název Ďáblice vznikl zkomolením původního názvu obce Davlice, resp. dobově Dawlice. Byly majetkem řádu Křižovníků s červenou hvězdou.... Takže jestli Vás jako symbol zaujal ďábel, pak vězte, že s ním Ďáblice nemají nic společného.

0 2
možnosti
Foto

J39a87k65u77b 47R24o80t70h

26. 3. 2019 12:53

Moudrá paní, termín nadsázka si račte najít ve slovníku. :-/

10 1
možnosti
  • Počet článků 975
  • Celková karma 35,79
  • Průměrná čtenost 2559x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám