Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Přece není vše v penězích. Zdanění restitucí není příjemné, ale církev to přežije, jako přežila mnohem horší příkoří a časy, kdy jí bylo sebráno téměř vše. Kardinál se musí ozvat, ale pochybuji, že s tím něco zmůže. Kdyby byla šla do vlády s ANO ODS (kterou volím), nemuselo ke zdanění dojít.

Problém je jinde. I kvůli restitucím se trochu pozapomnělo, že největším bohatstvím církve jsou lidé. A příběhy, které stále oslovují. Možná je čas to připomínat.

Kardinál Duka nekárá Tomáše Halíka za kritiku mocných. Kárá ho za mediální výpady proti svým slovům. Časté. A mnoho obyčejných katolíků zase těžce snáší Halíkovo rozdělování církve na "usazené" a "hledající". Pěkný den.

0 0
možnosti
Foto

L95e50o89š 46R13y76š70k18a

2. 2. 2019 12:22

Děkuji Tomáši, souhlasím. Podlost komunistického režimu je obrovská. Jako by nám někdy scházela paměť.

4 0
možnosti
MK

Smířlivost pana kardinála má možná počátek v evangeliích a ctí Ježíšova slova. Máte ale na hlavě jarmulku, tak nevím jestli je znáte (vtip). Věří v nápravu světa zkrze lásku k bližnímu (kdo po tobě kamenem, ty po něm chlebem, nastavení druhé tváře atd.). Podobně jednají i vítači, kteří zřejmě věří v "zcivilizování" muslimů. Jenže v naší společnosti platí spíše "Čiň čertu dobře, peklem se to odmění", což už je spíše jiná bible :-)

3 0
možnosti
Foto

Pane Koláčku, rozumím Vám a děkuji. Nicméně, pan kardinál není pouze služebníkem B-žím, tedy není jen knězem. Je hlavou katolické církve a nese za ni i světskou odpovědnost.

Nikde, ani na vteřinu, jsem nezpochybnil, jeho moudrost a šlechetnost. Dokonce si myslím, že máte pravdu v tom, že se řídí dikcí o tom nastavení druhé tváře. Mohl by ale rovněž znát, že je třeba "být mírný jako holubice, ale obezřetný jako had".

Meritorní je můj údiv, že se prezentuje příklonem k světské moci (jistě v dobré víře) a pak se diví, že mu světská moc (reprezentovaná komunisty), slušně řečeno, dá jednu do zubů.

2 0
možnosti
DH

Tak jsem byl z obsahu článku docela rozrušen, že jsem celou noc o té otázce co je v titulku přemýšlel a k ránu, moudřejšímu večera jsem přišel na skutečnou pravdu a řešení která ostatně v církevních spolcích platila a platí odjakživa.

Prostě se párkrát pomodlí a všechno zase bude OK.

2 0
možnosti
JJ

J23a59n 98J98í51l51e88k

2. 2. 2019 9:54

Horáku, jako laický kazatel křesťanské církve máte tedy v mnohém deficit. Zdá se že i v modlitbě. Ta je přeci vždy na prvním místě. Už v Písmu svatém je psáno. "Modlete se za vše co potřebujete. Váš nebeský Otec ví dřív než vy za co prosíte" Holt nějak při té práci v Africe vám došly vědomosti. :-)

1 0
možnosti
AL

Jeho Eminence ThLic. Dominik kardinál Duka, O.P. a prezident České republiky Ing. Miloš Zeman, dr. h. c. jsou pánové vzdělaní, moudří a oba zastávají vrcholné funkce v České republice. A jak už to v životě chodí, moudří lidé se spřátelí, váží si jeden druhého a rozmlouvají spolu.

Že se to některým zneuznalým, malým duchem a bezvýznamným nelíbí, je normální jev. Ale jak říká přísloví, šakalové vyjí, ale karavana jde dál.

Přeji oběma pevné zdraví a mnoho úspěchů.

R^..[>-]..

2 0
možnosti
DH

Právě nyní zde vyšel zajímavý článek, související s tématem církve svaté katolické, který stojí za přečtení...

viz: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/vatikan-jeptisky-knezi-znasilneni-tehotenstvi-potrat-deti-cirkev.A190201_114710_zahranicni_kha

...a právě v souvislosti se zde očerňovaným nejvyšším zdejším představitelem a 36. arcibiskupem pražským, metropolitou a primasem českým, kardinálem Dukou mohu zcela s klidným svědomím dát ruku do ohně že toto, podobně jako mnohé co mu zde dáváte za vinu, se jej rozhodně v současné době netýká a je čistý jako slovo Boží.

4 0
možnosti
AL

Jeho Eminence PhDr. Miloslav kardinál Vlk a prezident České republiky Ing. Miloš Zeman, dr. h. c. jsou pánové vzdělaní, moudří a oba zastávají vrcholné funkce v České republice. A jak už to v životě chodí, moudří lidé se spřátelí, váží si jeden druhého a rozmlouvají spolu.

Že se to některým zneuznalým, malým duchem a bezvýznamným nelíbí, je normální jev. Ale jak říká přísloví, šakalové vyjí, ale karavana jde dál.

Přeji oběma pevné zdraví a mnoho úspěchů.

.

:-)[>-]R^

3 1
možnosti
Foto

;-D;-D8-o možná jste nekoho i potěšil...dovedu si představit, jak se někteří ptají v naději No neříkejte...a kdy že se to Milošovi stalo? Že už rozmlouvají.:)))..černý humor, ale tohle se nedá přejít:)) Karavano, se špatnou džípíes:))R^

5 0
možnosti
KB

Kardinála Duku si vážím za jeho postoje proti neomarxistickému šílenství dneška (migrace, gender, multi-kulti, třetí pohlaví atd.).

Na rozdíl od papeže Frantu, který dezolátům omývá nohy. Více lidí v církvi jako je ksrdinál Duka.

8 0
možnosti
Foto

Pan kardinál musí mít radost z podobných příznivců, jako jste vy, pane Bulvo. Jen vám chci připomenout, že pan kardinál kdysi psal cosi o hrůzách ochlokracie (která se mimo jiné vyznačuje tím, že neumí pořádně gramatiku).

Pěkný večer.

4 1
možnosti
MH

pan Duka se tak dlouho lísal k Zemanovcům, Klausovcům, Okamurovcům a celé myšlenkové proPutinovské, prokomunistické, protiliberání a protidemokratické klice až mu zbylo jen hloupě se smát do kamery a plácat cosi, že bude jeste s Babišem a aktéry jednat. Pokorné, pomáhající (a bližního milující - ne xenofobní) církve je mi líto, ale Duky nebo Pithy ne, ty do skutecné církve snad ani nepatří (a docela jim to i preji). Kdyz Duka provazel a krtil s Okamurou putinovy motorkare, rikal jsem si, je on vubec verici? není to jen "zlatáků a moci" chtivej prelát (církevni podnikavec)? a vida trest prisel. No,ale pro prosty lid je ten satan Halík...podobne ako Soros, Kalousek a jiné zástupné-fiktivní maskoty zla ;-D

5 4
možnosti
Foto

Je vidět, že majetek a péče o něj představuje pro církev problém. A jako problému by se ho měla velmi rychle zbavit.

A ukázala by tím svou mravní nadřazenost nad komunisty.

Fakt si myslím, že by za zřeknutí se za zřeknutí se statků pozemských měly být církve a jejich činnost financovány z tzv. církevních daní.

0 3
možnosti

Vy si fakt myslíte, že mravní nadřazenost nad Vámi ukazují bezdomovci pod mostem?!? Rv!!!

3 0
možnosti
  • Počet článků 975
  • Celková karma 35,79
  • Průměrná čtenost 2559x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám