Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Trochu na okraj:

Buďte si jist, že nominující vylučující podmínku nepřehlédl. Jenže pro pana Zemana jsou zákony pro legraci. Jak dokázal jmenováním ministra financí, který nesplňoval v době jmenování podmínku předložení čistého lustračního osvědčení (měli jsme vůbec legálního ministra financí?).

Vy se o panu Srpovi vyjadřujete velmi jemně. Měli bychom i o něm říct, že prostě hraje podle prezidentských not - je tak milý odlesk jeho pozornosti!!

9 2
možnosti
Foto

Nojo, pane doktore, ale jak napsat paměti, když si spoustu těch zásadních věcí nepamatuje? ;-) Karma

17 0
možnosti
JR

Pamětník s vymazanou pamětí.

To jsou dobré předpoklady pro tuto funkci.

Vykonával by ji asi jako Čuba. Anebo přímo škodil.

11 0
možnosti
PK

Vadí mi, že člověk může vykonat mnoho dobrého a třeba jednou zakopne - i když nevíme jak to bylo - musel informovat, bylo to menší zlo, co říkal, byl někdo na základě jeho informací zavřený, nebo strana jen "monitorovala". A dotyčný je navždy "odsouzen". Takové nekřesťanské. Křesťan se vyzpovídá a je bez hříchu.I dnes je mezi námi spoustu informátorů tajných služeb, sice nevládne KSČ ale mocenský boj existuje stále.

0 4
možnosti
Foto

To mi budete povídat. Každá záminka k umlčení nepohodlného hlasu je dobrá.

0 3
možnosti
Foto

Souhlasím, jenže o Srpovi jsou ty věci známé. Kolik jiných se nám toulá napříč společností s minulostí mnohem problematičtější než má Srp a vypouští duchaplná slova odsouzení? Jak to všechno posoudit, když tehdejší společnost zvedala ruce a každé 4 roky si ten systém odsouhlasila? Myslím, že kdyby se zapátralo v archívech, hlavně v těch, které jsou dodnes pod zámkem, že bychom našli u mnoha mnoho kostlivců ve skříni. Ani stát se s tím formálně nevyrovnal. Ale ani nemůže, protože je de jure pokračovatelem bývalého státu. Zákony bývalého státu byly platné i později, rehabilitace těch, kteří se bývalému režimu postavili, byly v některých případech podmíněné, naproti tomu se to nestalo u jiných. V případě paragrafu rozvracení republiky, tedy, kdy osoba chtěla násilně "rozvracet socialistické státní zřízení", dnes platí totéž bez toho "socialistické", se rehabilitace týkala jen případu, kdy nedošlo " k větší majetkové újmě, případně na zdraví" (zestručněno). Tedy jinými slovy, bourat ten systém ano, ale opatrně, ať neshoří třeba sklad LM a nikdo se nepopálí. Pak rehabilitace neplatí a člověk je zločinec do konce života i v tomto státě. Na druhou stranu v paragrafu tr. činu vyzvědačství, který je rovněž totožný se starým, toto omezení neplatí, takže čsl. občan pracující pro západní rozvědku čistě teoreticky dovedené ad absurdum mohl vystřílet půlku StB a byl by rehabilitován. Zato rehabilitace platila pro všechny, kteří bojovali slovem, případně občas poničili nějakou nástěnku nebo si zanadávali. To nemluvím důchodem s přídavky pro bývalé státní zaměstnance, ale tady je nutno dodat, že pro rehabilitované to stát finančně vyrovnal. Tak to je k zamyšlení.

4 2
možnosti
MM

V mnohém máte pravdu, ale proč to píšete v souvislosti s nominací K.Srpa? On prostě jen podle platných zákonů a předpisů nesplňuje podmínky. Nikdo ho nepronásleduje, ocenění dostal od presidenta, jisté jeho zásluhy jsou oceňovány. Tak o co jde?

11 0
možnosti
Foto

!! Ale lze obezličky nalézt. A nejedny,že.:-( Stačí si projít, kdo se v ÚSTR od jeho založení nalézal

!pokud je v zákoně o volbě členů uvedena podmínka absence členství v této zločinecké organizaci v letech 1948 - 1990, pak lze jen těžko nalézt obezličku,

Zdroj: http://vodvarka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=617793Ale

2 4
možnosti
Foto

Prosím o výčet jmen rady ÚSTR, kteří byli v KSČ v letech 1948-1990. Děkuji předem.

6 0
možnosti
ZH

Náramně výstižné R^

5 0
možnosti
Foto

Nikoli. Jen poněkud pokrytecké:-/

1 4
možnosti
Foto

R^Ano, to je myslím velmi objektivní pohled na tuto kauzu. Také nevidím důvod s odstupem let lynčovat lidi, za to že pod tíhou mnohých okolností a událostí pochybili, prodělali sebereflexi a chovají se, jak jste uvedl, pokorně. Není důvod lynčovat ani ty, kteří k pokání nedospěli, ale ti se pak nemohou divit a nárokovat si zacházení jako by se nikdy nic nestalo

4 0
možnosti
ZB

Dobře napsáno.Je jen otázka,zda osmdesáti letý stařec,deroucí se do funkcí si je vědom toho,že dělá pouze "užitečného idiota" pro Zemana,který svuj uřad už jen využívá na velmi hloupé provokace v jeho už pološíleném egoistickém boji "proti všem"...

12 0
možnosti
Foto

Měřítka se změnila. Starci jsou nyní až od 90 let.

0 1
možnosti
JL

Sdílím váš pohled.R^

5 0
možnosti
  • Počet článků 975
  • Celková karma 35,79
  • Průměrná čtenost 2559x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám