Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^:-)Je mi tato problematika díky mojí partnerce blízká, takže vám dávám za pravdu nejen pocitově, ale i na základě obdobných úvah jiných lékařů

3 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma. :-)R^

3 0
možnosti
PK

Lidé chodí do ambulancí s prkotinami. Jak diskutující tady i dotyčný může vědět, že to je nebo není prkotina. Tak já osobně v 70 jsem měl pihu na nose a ani odborné vyšetření nebylo sto rozhodnout - je to maligní?

0 0
možnosti
TB

tak samozřejmě jsou případy, kdy to laik nepozná a od toho je pak lékař...ale kolikrát člověk nestačí pobrat s čím vším jsou lidi schopni k doktorovi přijít....spousta pacientů přijde s tím, že je pár hodin škrábe v krku nebo že je 1 hodinu bolí záda a na dotaz, jestli si vzali brufen, řeknou: proč ?...takových případů je fakt spousty......

3 0
možnosti
PK

Pan doktor dost ladí svůj příspěvek, že na vině jsou politici. Mají určitě máslo na hlavě (EET), ale většinu opatření navrhují, připravují, konzultují l é k a ř i resp. manažeři (často s titulem MUDr či MDDr). Proboha o systému atestací, výchově mladších kolegů, elektronizaci receptů aj. nerozhoduje Zeman či Klaus.

0 0
možnosti
Foto

Pane Kuchto, podstata příspěvku je špatné vyhodnocení personální situace v lékařském stavu.

Ostatní zmínky - jako je chaos v postgraduálním vzdělávání, mizerné ohodnocení nastupujících lékařů, a třeba zavádění nesmyslů EET či elektronických receptů - opravdu není dílem lékařů, ale politiků, kteří sledují vlastní cíle, resp. plná korýtka. Václav Klaus svým výrokem dal jen najevo, jak moc mu záleží na lékařském stavu, ostatní předsedové vlád se chovali podobně.

4 0
možnosti
MV

dekuju za potvrzeni mejch pocitu od toho, kdo v tom funguje - ne teda laika!

3 0
možnosti
Foto

Je to smutné Marku, ale je to tak.

0 0
možnosti
TB

Máte pravdu a bude hůř, bohužel......Politici dělají všechno možné, jen ne to, aby zdravotnictví pomohli....e-recept, EET, narůstající byrokracie atd. atd......Lékařů je nedostatek, ve velkých městech to vcelku jde, ale i tak se čím dál množí články o tom, kde v jaké nemocnici museli zavřít oddělení, protože nebyl personál......u praktiků to je vyloženě časovaná bomba, na odborném semináři pro praktiky vidím více jak polovinu doktorů v opravdu vysokém věku (65+)........další věc je systémová chyba ve zdravotnictví - lidi chodí k praktikům s mnohdy úplnými blbostmi, kvůli tomu praktici nestíhají léčit lidi, které by normálně mohli, ti pak proto míří ke specialistům, kteří analogicky pak léčí lidi, které by vůbec nemuseli a ti vážně nemocní pak čekají dlouho kvůli objednávacím lhůtám a problém se posune o level výš, že do nemocnic docházejí pacienti, kteří by normálně mohli být léčení ambulantně.....a v nemocnici, aby vše zvládli s tím zdevastovaným personálním zabezpečením, tak se masivně porušuje zákoník práce, protože jinak by tam neměl kdo pracovat..........takhle to dopadá, když politici chtějí pro lidi "bezplatnou" péči pro každého....jako by chtěli za peníze sotva na ojetou fabii nový mercedes....

4 0
možnosti
Foto

V zásadě o tom píšu, pane Bryknare. Bohužel, lidé vidí jen ten Mercedes v garáži lékaře /většinou po delší praxi, což už se zmiňuje méně/, jinak souhlas.

1 0
možnosti
Foto

Tak teď nevím, komu věřit. V Reflexu vychází rozhovory s našimi předními specialisty, kteří jsou známí i v cizině a ti tvrdí, že s odchodem lékařů do zahraničí to není tak horké jak se píše. Shodně říkají, že čeká komora už není profesní komorou, ale odborovou organizací. V posledním článku neochirurg Netuk píše, že k nám chodí operovat neochirugové z Italie, protože v důsledku dodržování směrnice EU smí operovat jenom po dobu pracovní doby. To se při operaci mozku stihnout nedá. Mluvil o tom, že jeho přítel dostal pokutu 20 000 eu, protože jeho asistent při operaci mozku překročil pracovní dobu. Dodržování pracovní doby v Německu a jinde je důvodem, proč jim chybí lékaři. U nás to zatím není.

0 0
možnosti
Foto

U předních specialistů pane Kindle, je to jiné, než v okresním městě. Na špičkových klinikách je situace opravdu jiná. Obyčejný případ nepotřebuje

ČLK je opravdu spíše odborovou organizací, což ovšem neznamená, že nemusí mít v něčem pravdu.

Překračování pracovní doby je nešvarem, možným jen v našem chlívu. Pokud by však všichni striktně dodržovali ustanovení Zákoníku práce s maximem počtu přesčasových hodin, tak se systém v poslední třetině roku zhroutí.

3 0
možnosti
PL

Ještě dodatek. Mám jiné zkušenosti než pan Jenic. Po 89.roce se zdravotnictví jako celek hodně změnilo k lepšímu. A to jsem i před revolucí měl s lékaři většinou velmi dobré zkušenosti.

Jako pacient i jako rodič postiženého dítěte vnímám především zařazení špičkové medicinské techniky a odborného školeného personálu, který je schopen s ní pracovat.

Taktéž většina lékařů má již velmi zodpovědný, charakterní a citlivý přístup k pacientům.

Ano, najdou se arogantní nezodpovědné výjimky, diletantní lékaři, ale ti jsou v drtivé menšině a pokud člověk chce, tak si podle internetu nebo referencí známých najde lékaře.

Jediným vážným problémem je nedostatek lékařů. Žiji v Ostravě, ve větších městech je situace o něco lepší, ale i tam už se to začíná projevovat. Téměř rok jsme museli počkat na změnu dětského psychiatra pro postiženého syna. A to bylo před čtyřmi lety.

Zaznělo tu, že problémem jsou finance. Myslím, že ne jediným. Také vztah veřejnosti k lékařům je někdy problematický a myslím si, že by za svou práci zasloužili i větší úctu.

2 0
možnosti
Foto

Myslím si, že zkušenosti pana Jenice jsou spíše ojedinělé....Jinak samozřejmě máte pravdu, lidé velmi rychle zapomínají.

Naše současné zdravotnictví je mnohem lepší, než třeba v Itálii či Francii /mohu srovnávat rychlost vyšetření, objednací doby apod./.

2 0
možnosti
Foto

Kdyby měly nástupní platy lékařů vycházet z potřeby zakládat rodinu, tak by bylo nutné totéž respektovat u všech profesí, třeba učitelek mateřských škol. Jinak řečeno, není důvod, proč by u všech profesí nemohl být paušálně stanoven státem nástupní plat třeba ve výši 50 000,- kč.

1 1
možnosti
Foto

mám "svého" lékaře již asi 30 let, teď se pomalu chytá na odchod.

Na jeho místo nastupuje mladá lékařka, příjemná dáma, dcera mého kolegy, takže mám zase vystaráno i s celou rodinou.

Ale ta cedulka o nenabírání nových pacientů, ta tam je také.

2 0
možnosti
Foto

Já mám mladou a čipernou obvodní lékařku a celá naše rodina má jednoho zubaře.

0 0
možnosti
  • Počet článků 975
  • Celková karma 35,79
  • Průměrná čtenost 2559x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám