Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Znám takové lidi, jsou to zoufalci, kteří celý život bojují s tím, že ten v lavici vedle nich je chytřejší. Ale to nejsou všichni, jsou mezi nimi i chytří lidé, kteří jsou ale rovnostáři, kteří nemají ambice vyniknout, protože by to byla spousta práce. A pak ještě takoví, kteří by tu ambici i měli, ale nemají entuziasmus. Ona to fakt není sranda. Máš 3 děti, za dvacet let půjdou na vysokou, přesně víš kolik to bude stát, a kolik energie budeš musit vynaložit. To je pro mnohé černá můra. Život do padesátky je opravdu náročný, jeden bojuje s každým problémem a nedej Bože, aby jej způsobil ten mladý. Já jsem při tom postavil ještě dva domy, to není lež, jen ty kluky jsem měl jen dva. A tím, že postavil, tak myslím, že vlastníma rukama. To jsou jatka, ale kluci jsou dnes podnikatelé, mají dobré a zavedené firmy a já jsem v peří. www. veterinar. cz. Má veterinární kliniku, kozí farmu, výrobnu sýrů a spoustu problémů.

3 2
možnosti
MT

Bez umyslu chvaleni totality, to "právo na práci provázeno pracovní povinností" je furt lepsi nez kdyz urciti obcane (kteri se nesmi vyslovovat) sedi na zadku a maji cas se venovat kriminalnim aktivitam. A to i kdyby jen "predstirali" ze pracuji, ale meli by alespon nejakou disciplinu, misto valeni se pres den v posteli, v noci flamovat a vyrvavat na ulici az do raniho kuropěni...

10 3
možnosti
Foto

Jiste mate na mysli cast cikanskeho etnika. Nevim kde jste prisel na to ze se nesmi vyslovovat. Tato cast nepracovala ani za zlocinneho komunistickeho zriceni. Jen meli sofistikovany system invalidnich duchodu. A chci jeste jednou silne zduraznit slovo cast, protoze druha cast drela na pozicich nad kterymispravny cesky vlastenec ohrne nos.

7 0
možnosti
Foto

Tfujtajksl to mi nedělejte :D Po přečtení nadpisu to se mnou málem seklo, po přečtení blogu karma, pěkně napsáno, a věcně.

8 2
možnosti
JAN

Komunisti lhali, kradli a vraždili ! Dnes lžou, minimálně, a to velmi, viz. př. ruská okupace a rok 68. Dnes je volí jen čirý zoufalec. Ať si ten člověk řekne cosi o nejmenším zlu, pokud má problém. Děkuji za sebe, i za "mladou generaci".

11 3
možnosti
KC

Komunisty bych volit nemohl už jen proto, že se svým receptem pro ráj na zemi už jednou zcela pohořeli. Jakmile vyspělý svět práskl do koní, komunizmus se zhroutil, nestačil s dechem. Takový dýchavičný systém prohrál jednou provždy, i když netvrdím, že ten nynější je vzorem bez chyby. Není a ještě dlouho nebude! Musíme se snažit jeho výkonnost doplnit mechanizmy, aby byl přijatelný i pro ty, kteří se snaží, ale stále jen prohrávají, ne jen pro pár tisíc protřelých intrikánů, kterým jde jen o moc, peníze a vlastní luxus.

6 1
možnosti
Foto

Jwnomže od r. 2000 ten vyspělý svět se hroutí rychleji jak komunismus.

2 5
možnosti
MB

Kdo to vlastně Komunista je ? Nějaký schopný jedinec, který vytváří komunu, ve které se pak daří ? Založí firmu, dá benefity, zajistí důstojnost ... Pak, by dobrým Komunistou mohl být např. Tomáš Baťa ! Zvláštní je, že prakticky žádný levičák nic takového nedělá a pracovní příležitosti nevytváří ! I chápu K.Marxe, vzdělaného Žida, který se řadí k dalším osvícencům a bádá. Pak je živen továrníkem B.Engelsem. Taky se to dá pochopit - asi nějaká sebereflexe o zlepšení podmínek. Pak to ale přijde ! Program je naplňován - nějakou dobu to funguje setrvačností - žije se z toho dříve vytvořeného a krach. Nikde - nikdy - to nefungovalo - přesto pořád restart - (nyní Venezuela). Na závěr prosba - Zajímal mne osud B.Engelse - nikde nic k dohledání ! Jak dopadl s fabrikou ? Stopa žádná, pouze zmínka o R.Owenovi. Kde čerpat - jsou poznatky ? :-)

5 0
možnosti
Foto

Karma. Lidi zapominaji.

9 1
možnosti
Foto

R^ale nadpisem si mě Tomáši vyděsil:-)

11 0
možnosti
  • Počet článků 975
  • Celková karma 35,79
  • Průměrná čtenost 2559x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám