Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zakladatelem ideoologie komunismu určitě nebyl Lenin.

3 1
možnosti
KS

Spíš jejím prvním realizátorem.

5 0
možnosti
VV

Karma. Ovšem některým ta vodítka na obojku schází.

4 0
možnosti
KT

Tak obojky už máme, teď už je k vodítkům jen krok.

2 0
možnosti
MM

Možná v článku chybí zdůraznit rozdíl mezi komunismem a nacismem. Spatřuji ho v tom, že spousta nacistů byl odsouzena a jejich potomci se slovy i činy neustále omlouvají světu. Zatímco komunisté se svými zvěrstvy do dnes chlubí, překrucují historii, nikomu se neomluvili, nic nenapravili a opakovaně vzývají modly typu Stalin, Gottwald, Marx. Lenin se stále rozkládá v myším oleáriu a Semelová křičí, jaký že byla Milada Horáková zločinec a proces s ní byl spravedlivý.

Taky si nedovedu představit, že by jakákoli německá televize vysílala propagandistický Goeblesův seriál o statečném esesáčkovi, který loví ty proradné židy a demokraty. U nás se to opakovaně děje, viz. 30 případů majora Zemana...

Komunistům bylo prostě umožněno své zločiny skrýt pod saka a vydávat se za levicovou politickou sílu. Je to ale zločinecká organizace řízená zločineckými idejemi a jako s takovou by s ní mělo být zacházeno!

21 1
možnosti
Foto

A co myslíte, je efektivní zahánět zločince do ilegality, nebo je efektivnější je mít jejích konaní pod kontrolou demokratické veřejnosti?

1 2
možnosti
KM

Pán Vodvárka, ani neviétě ako s Vami súhlásim, a ako ma mrzí že ludjá a najmá tunájší dýškutérovjá spústu vecí a súvislostěj něchápajú.

Veď trebárs to dneskájšije théma, akým bol ten požadávok zvyšovanija minýmálnej mzdy. K temu je možné doplníť ibá následujúce :

Veď si vzpomenitě, ako zme tehdáj v tem 89 ́ všeci cinkáli tými svojmi kľúčikámi po tých rynkoch a těšíli zme sa, že sa k nam konečno a opetovno vrátí kapitálýzmus.

A teráz sú ludjá ako kverulánti a stálo by chciéli pridávať na platoch.

Ale predsáj veď hlavným rysom kapitálýzma je vykorysťovanije a tak si uvedomtě, že tedkáj už máme to, čo zme tehdáj chciéli a kvólivá čomu zme tehdáj tými kľúčiámi cinkáli a keď to máme, ták inákšije už to něbudě.

...a tjé odbóry by sa tiéž mali zrušíť, veď sú to ibá pohrobkovjá teho totalýtného ROH.

1 1
možnosti
JB

Zvyšování minimální mzdy není nic jiného, než zvyšování daní, ale to byste mus l vědět, kde všude se to v zákonech promítne.

1 1
možnosti
JP

Pokud jsem spravne cetl a pokud idnes citovala pana ministra spravne. tak on mluvil o (vsech) komunistech v Parlamentu, nikoliv jen o komunistech z KSCM.

Komuniste ve vsech ostatnich stranach jsou jeste vetsi ostudou, nez ti v KSCM. Tem se neni treba omlouvat? Prevleceni komuniste jsou jeste mnohem horsi nez ti v KSCM, protoze ti prevleceni maji moc.

8 1
možnosti
LM

L88u44k61a32s 37M48u44d97r25a

29. 5. 2017 19:26

Na komunismus v dobrém vzpomínají pouze ti, kteří nepochopili, že základem svobody je odpovědnost za své činy, za svou budoucnost i přežití, a že nic z toho není zadarmo a bez námahy, jak se jim komunisté snažili po dlouhá léta namluvit. Že k vymanění se z podprůměrnosti nebo průměrnosti je třeba průměrných nebo nadprůměrných schopností, dovedností, píle, vůle a zodpovědnosti. Že - stručně řečeno - se o mě nikdo nepostará, musím se postarat sám o sebe, a v začátku jejich života o své děti, stejně jako v konci jejich života o své rodiče.

To je celé, všechno, a o víc nejde - i tak je to hodně.

13 6
možnosti
Foto

Kde a kdy se komunisté něco takového snažili namluvit? Znám jiná hesla. Třeba Více práce republice.

4 2
možnosti
PZ

Ted se na vas sesypou.Copak vy nevite ze dnes je v mode vzpominat na stare dobre casy,kdy jsme meli leseni leta po cele Praze,domy byly spinave a opryskane,putyky narvany od rana do vecera delnickou tridou,ostnate draty,hlidaci veze,pohranicni straz ktera strilela po kazdym kdo se odvazil prekrocit hranice na zapad.Kdo neco rekl proti rezimu mohl byt hned udan Stbaky a Tajnymi.Haha jo panecku to byla doba,ale jsou lidi co radi vzpominaji.

4 3
možnosti

Kdo se sesype? Dnes jsou vsichni disidenti...;-D

2 0
možnosti
LM

Zakladatel ideologie komunismu je Lenin??? :-D

Ne, není, ideologie je stará, již z Antiky, v Evropě se rozmáhala již v první polovině 19. století, moderní myslitelé jsou Marx a Engels.

Nepopírám, že v komunistických režimech byly hladomory, ale zapomínáte na to, že v kapitalistických zrovna tak a tak je to naprosto se vším, co jste napsal.

Kapitalismus také likviduje životní prostředí, také se v něm všem nežije radostně, také využívá armádu.....

Melete jen klasické ubohé lži, za vše mohou komunisti, bez nich je vše krásné, radostné a zalité sluncem, ale ono to tak není.

8 17
možnosti
Foto

Chápu pane Musile, že čtete jen to, co se Vám hodí. Píšu prosím pěkně někde, že bez komunistů je vše krásné a zalité sluncem? Ukažte mi, kde jsem to napsal. To, co děláte Vy, je klasický diskusní faul - vložit někomu do úst, co neřekl a pak to začít vyvracet.

Mám-li volbu mezi svobodou svého konání i za cenu možné prohry a mezi nesvobodou s jistotou mizérie toho, o čem jsem psal, pak volím to první. Vy nejspíše to druhé, dle textu. Mějte se pěkně a pozor na haldy mrtvých bezdomovců.

19 2
možnosti

Podobnou ironii by slo napsat i o době pravdy, lasky, demokracie a svobody co nam tady konecne zavladla s poukazem na nekolikanasobne pocty nasilnych trestnych cinu, vrazd a loupezi spolu s hromadou mrtvych bezdomovcu na ulici, vytunelovanymi podniky a dalsimi vydobytky naseho konecne lidskeho systemu. :-P

11 15
možnosti
PH

Navíc u nás je i tak ještě pořád dobře, co by za to západní Evropa dala.

2 0
možnosti
  • Počet článků 975
  • Celková karma 35,77
  • Průměrná čtenost 2559x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám