Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

Mne tolik nevadí projevy paní Semelové, být "nějaký" je právo každého z nás a to je dobře. Co mne udivuje a děsí je to, že se najde dost lidí, kteří jsou schopni a ochotni s jejími názory souhlasit. Uklidňuje mne, že jsou jiní, kteří se s tím nehodlají smířit.

6 0
možnosti
Foto

Tak se dívám, pane Vodvářko,

jak jste paní Semelovou fascinovaný. Už jste jí věnoval druhý blog, třebaže jde o bezvýznamnou političku.

Nejste do ní tajně zamilovaný?

Jinak Vás musím trochu opravit, jak to bylo s pracovní povinností pro občany ČSSR před rokem 1989. Tato pracovní povinnost neplatila pro vdané ženy. Žena, pokud byla vdaná, tak i když neměla děti, mohla zůstat v domácnosti.

A s tou třídní nenávistí?

Tu zřejmě komunisté odkoukali od křesťanských věřících, jak se mezi sebou v minulosti nenáviděli katolíci s protestanty či pravoslavnými. Ti se též mezi sebou v náboženské nenávisti též zabíjeli, stejně jako později komunisté.

0 8
možnosti
Foto

Konečně! Už jste tady. Chyběl jste celé blogosféře. Opět skvělý příspěvek, jdoucí přímo na jádro věci. Tak třeba mou tajnou zamilovanost do Marty Semelové zatím neodhalil nikdo. Gratuluji.

A křesťané - ti přeci nemohou chybět ve Vašich mistrných úvahách.

Opět jsem usazen, tentokrát do ušáku.

10 0
možnosti
JN

Paní Semelová byla před 30 lety o 30 let mladší než je dnes. Podle jejího data narození by to nemělo být tak zásadní, ale asi je.

I vy jste byl před 30 lety o 30 let mladší než dnes. Podle toho, jak tu dobu popisujete, jste měl tenkrát nějaký problém.

0 2
možnosti
Foto

Ano, měl. Píšu o tom. Neobjevil jste nic nového.

6 0
možnosti
BK

Pane doktore Vodvářko: Vám se opravdu líbí dnešní doba, kdy jsou mladí lidé totálně zblblí mamonem, kdy vřelé emoce jsou věnovány "chytrým" mobilům, tabletům, FB- kde se honí falešná identita, kde se léčí osobní mindráky, chlubí se nafoceným jídlem, oblečením a orgasmy se prožívají u "lajkování" příspěvků? Doba, kdy se holky léčí v obrovském procentu na mentální anorexii, protože neustále korigují svůj vzhled s reklamou, ktreá vymývá dokonale mozek už i dětem, kdy se vzhlíží k západu jako k modle, kdy nemáme svou tvář- a neustále hledáme něco za hranicemi? Odporná šikana mezi dětmi, které nemají na ty nejdražší technické vymoženosti a jejich rodiče se trápí, že jsou za to jejich děti ve třídách šikanovány, kdy i učitelky jsou tak přízemní a duté, že toto nejsou schopny ve svých kolektivech podchytit, protože samy jsou tak zblblé v touze jít s dobou a udržet se tzv. IN. Doba, kdy se chcípá na ulici, vybírají popelnice, děti pokřikují na lidi, že to jsou špinavé socky?! Lékaři, kteří se tetelí nad výdělky, jsou často studení, ajk psí čumák a obyčejní lidé dnes třeba u zubaře zvažují, zda si vůbec můžou nechat zaplombovat zub- protože i vylepšený amalgám je vyjde na pětistovku......? ( A to jsme vypíchla jen malinkou část). Opravdu z toho všeho máte radost a vnímáte pokrok?

2 13
možnosti
AT

Přečetl jsem blog raději ještě jednou a musím se zeptat: pan Vodvářka někde tvrdí, že se mu vámi popsané negativní jevy líbí? ?

8 0
možnosti
Foto

R^Jsem ráda, že nenecháváte tuto dobu minulou spát, neměla by být nikdy zapomenuta. Od roku 1989 nemohu pochopit, proč strana,která u nás napáchala tolik zlého, nebyla dána na černou listinu.Lidé s těmito názory, by měli být trestně stíháni a nebo patří pod lékařský dohled. Stále ještě existuje riziko, že se postaví v pravý okamžik před dav, který se, naštěstí, v čase zmenšuje.To riziko potrvá především až do naprosté výměny generací. O té době by se mělo stále hovořit, tak jako jste ji připomenul v podobě paní Semelové, a nejen se zmiňovat, že byla.

14 0
možnosti
Foto

Díky Olčo, o tom je můj blog

3 0
možnosti
Foto

to stačí bohatě na několik karem:-)

9 0
možnosti
Foto

Jaromíre, od Vás karma vždy potěší a zavazuje.

1 0
možnosti
JR

J89a61n 67R54á33ž

17. 4. 2017 15:48

Osobně jsem za Martu Semelovu rád a taky vždy uvítám její rozněžnělé nostalgické projevy o dobách minulých i zdravě revoluční projevy o její představě, jak by se měly vyvíjet doby budoucí.

Aspoň nikdo nepropadne iluzi, že KSČM, i když vedená milionářem, je nějak moc odlišná od své předchůdkyně.

0 1
možnosti
Foto

Upřednostnil bych její pokorné mlčení.

8 0
možnosti
DG

Zajisté se nemůžeme divit, že Marta Semelová nostalgicky vzpomíná na doby minulé, vždyť byla od osmnácti let členkou strany, takže se zřejmě dostala k onačejšímu zboží a požitkům než MČČ (malý český člověk). Na druhé straně, když si uvědomíme, že učila i vlastivědu na základní škole, není lépe, že je tam kde je?

8 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, škodí všude...

4 1
možnosti
Foto

(PS: Úřady práce byly i za soudruhů. Oni si je tak nějak ponechali, jak je zavedl jistý Áda Hitlerojc, jako mnoho jiných věcí. Jen se o nich moc nemluvilo.)

4 0
možnosti
Foto

Beata Krusic má pravdu. Život v "normalizaci" plynul zcela normálně. Do ciziny jsme nesměli, to je fakt a dovozového zboží byl nedostatek. To ovšem vadilo jen snobům.

Jinak, všeho normálního zboží bylo habaděj, jen s tou "kultůrou" nás komunisti drželi tak trochu "u huby".

Teď máme "kultůry" habaděj, ale nedá se na ni dívat, proto stále pouštíme stokrát ojeté a stokrát dobré staré normalizační šunky a ne třeba "Smradi (2002) je český film režiséra Zdeňka Tyce o manželech Šírových (Ivan Trojan a Petra Špalková), kteří vychovávají vlastní dítě spolu se dvěma ..."... dál už se to nesmí publikovat - viz faktografický článek o Romech s dnešního rána.

1 13
možnosti
VK

Nechte Beatku Beatkou a jejím problémům, kterých má se sebou dost a dost. Pokud si nemáš z čeho vybrat, tak hledej chybu především u sebe.

5 0
možnosti
  • Počet článků 975
  • Celková karma 35,79
  • Průměrná čtenost 2559x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám