Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Trapné, plytké, povrchní, laciné, podbízivé a nedůstojné. Je mi líto, vážně.

0 0
možnosti
Foto

To víte pane Štípku, každý prostě nemá váš smysl pro humor, historické relace a šarm.

0 0
možnosti

Buďme trochu velkorysí, Němci prostě nechápou, že u nás je třeba Štrougal celebrita, když vydá knížku tak má soukromá TV v hlavních zprávách reportáž o narvané autogramiádě, a jeho dcera chodí do nejoblíbenějšího pořadu Všechnopárty špásovat s Karlem Šípem, jestli měl tatínek něco s Helenkou;-D

0 0
možnosti
Foto

Ještě mi chybí třeba televizní"nedělní chvilka zamyšlení s Miloušem".

2 0
možnosti

Proč u nás byly zločiny proti lidskosti promlčeny? Protože nám vládnou komunisti v ODS, ČSSD, TOP 09... a hlavně nám vládnou ekonomicky v nejrůznějších fabrikách...

:-)

1 1
možnosti
Foto

Zločiny proti lidskosti u nás promlčovány nejsou.

1 1
možnosti
Foto

...a to si představte, že můj pionýr a pochoďáky ve škole byly o tom - být pečení vaření u péesáků... a jako děti jsme to cvičení psů obdivovaly....přiznávám se;-)a po letech stačí vidět našeho úžasného Konfidenta - skvělý film...a máte pocit uplně strašnej...

2 0
možnosti

hm, pardon, ale to pak asi rodiče muselo být členové Pomocné stráže pohraničníků, a četli jen Rudý právo?;-D

0 0
možnosti
JR

J78a79r72a 39R72a74n92k

26. 8. 2016 21:31

Smutna karmaR^ Byla to dalsi doba temna, rozdelili rodiny, mnohe matky uz nikdy sve deti nevidely a sousede si neduverovali. Damy z ulicnich a domovnich "vyboru" mely uzasnou mocRv a proto dnes lkaji po tech zlatych casech.

9 0
možnosti
KT

Sice opakuji již dole několikrát napsáno, nicméně karma karmoucí.

11 0
možnosti
MK

Nedávno jsem četl jedno srovnání První republiky a komunistické ČSR.

Za První republiky se stavělo ročně více domů za rok než v komunistickém Československu. Netýkalo se to bohatých, ale těch, kdo pracovali v dělnických profesích. A co je ještě křiklavější, že ženy těch dělníků nemusely chodit do práce. Manžel vydělal, podle komunistů mrzkou mzdu, a přesto žena mohla zůstat doma a chlap platil hypotéku, živil domácnost šatil domácnost atd.

Když jsem odešel do Kanady, tak jsem chodil do práce, na part time a moje žena také chodila do práce.

Zajímavé bylo slyšet starousedlíky, že do cca poloviny 70 let, než přišlo do Kanady socialistické myšlení, tak muž z platu dokázal uživit celou rodinu a platit hypotéku a leasing na auto.

Jednoduchá rovnice. Kam přijde socialismus, tam klesá životní úroveň.

A kdyby by někdo chtěl předhazovat žebračenky za První republiky, tak ať se podívá co se za ně dalo koupit. Bude překvapen, že mnohem více než za plat v ČSSR

11 0
možnosti
JR

J56a29r57a 32R40a28n95k

26. 8. 2016 21:35

Martine, mela jsem moznost poznat nekolik osmactyricatniku, jednim byl pan profesor Krajina, ktery ucil na UBC, pak rodina Jelinku a dalsi, kteri prisli nekdy primo z lesnicke fakulty, s nimi cela lesnicka z madarske Soprone. Nic se nezmenilo k horsimu, jen ropa sla dolu, tak to Alberta citi, ale nemenila bych:-)

1 0
možnosti
Foto

Na přelomu 19. a 20. století vydán v češtině spisek německého spisovatele Eugena Richtera "V budoucím sociálně demokratickém státu" (přetištěno v sérii mých blogů "Sociálně demokratický ráj: satira v r. 1912; realita v 2012"), který téměř do písmene předjímá evropskou historii 20. stol. Zkrátka pokusy o zavedení socialistického ráje se končí střelbou na hranicích po uprchlících z tohoto ráje.

Kdokoliv si tedy tento spisek přečetl, tak nutně z nějakého snění musel vystřízlivět. Otázka zní, jak to že toto dílko, jakož i mnohé další, se nestalo dostatečně silným varováním i pro třeba zde uváděnou paní Brožovou, Štrougala a Jakeše, že tyto pokusy se končí katastrofou.

1 0
možnosti
Foto

Oprava má být 1892, nikoliv 1912. Tedy přesný název zní: Sociálně demokratický ráj: satira v 1892; realita v 2012

0 0
možnosti
Foto

Že se všichni probouzí až teď?

3 1
možnosti
Foto

Možná to bylo tím, že naši soudruzi šíří společenskou anestezii a vedle u Němců už ta anestesie na podobné věci nefunguje.

3 0
možnosti
  • Počet článků 979
  • Celková karma 35,03
  • Průměrná čtenost 2549x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé. Rentiér, který se prací už jen baví, který nikam nespěchá a s nikým nesoutěží. Příležitostný herec a dálkový chodec.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

  • L.A.Sulovská
  • Vladimír Gottwald
  • Jan Pražák
  • Lubomír Stejskal

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

  • www.blogosfera.cz