Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jsem proti dehonestaci prezidenta Havla byť s řadou jeho kroků a pojetí politiky nesouhlasím.  Divím se především VK, že se k tomu posmrtně uchýlil na rozdíl od svých plamenných řečí na pohřbu. Ale pojmout VH jak to učinil blogger nepovažuji za objektivní. Ale je to jeho názor, respektuji ho.

0 0
možnosti

Hezký článek, byť nás veškerá historie učí, že nevítězí pravda a láska, ale a ni lež a nenávist. Kdo se rozhodne pro pravdu a lásku a kdo pro lež a nenávist, to je, oč tu běží.

0 0
možnosti
Foto

Karma i ode mne!

A pro ty rejpaly dole: Nesuďte, abyste nebyli sami souzeni.

3 0
možnosti

Budu soudit a ať mě jednou také každý, kdo o mně bude něco vědět, soudí.

Chodím po této zemi, dělám dobrá i špatné věci, jednou ať je to spravedlivě posouzeno. Ty dobré, i ty špatné.

1 1
možnosti
Foto

O24t75t81o 86Č20e92r54n11ý

17. 12. 2014 11:05

Tímto článkem jste Havlovi opravdu neprospěl, pokud to vůbec jde. Svým založením jako každý bohém, nebyl schopen praktického vládnutí. Byl samolibý, neviděl to, lehce podlehl podkuřování a blýskavé mezinárodní scéně a byl tudíž ovladatelný pro zájmy jiných.

Na druhé straně nevěřím tomu, že by se tvrdě nepostavil proto jakékoliv restauraci podobného systému jako před r. 89. V tom byl v prvních letech toho určitou zárukou. Ale to nakonec chtěl málokdo. Natožpak ty síly, které tu změnu režimu vyvolaly.

1 2
možnosti
Foto

Zrovna od Vás to sedí. V dané chvíli udělal pro národ opravdu velkou oběť - stát se symbolem změny. A ten symbol byl potřeba.

V tom, že si nedovedl představit, jaké lidské zrůdy té změny zneužijí, nebyl sám.

Zkuste se na něho dívat jako na člověka s normálními klady a zápory. A zkuste porovnat, čeho byl víc.

Sám jsem z některých jeho počinů nebyl nadšen, ale později mi došlo, že asi nešlo jednat jinak.

Přechod od "reálného socialismu" k normální demokratické společnosti s tržním hospodářstvím měl proběhnout pozvolna a nikoliv ze dne na den. Ale dokázal jste třeba Vy zastavit ty síly, které se chopily příležitosti namastit si kapsu?

3 0
možnosti

Další neobjektivní servilnost a oslava kultu osobnosti. Škoda, že jste nezmínil humanitární bombardování Srbska.

1 1
možnosti

D94u29š76a38n 82R96a30p46k11o

17. 12. 2014 8:44

Parádní oslavný článeček, pokus o vytvoření kultu osobnosti obecně, ale je to jenom u Vás a některých, kteří si myslí, že jsou vyvolení. Je to ale jenom váš idol, modla, kult osobnosti. Píšete, že byl Havel instalován s nadšením Čech y i Slováky. Není to samozřejmě pravda. Instalován byl do funkce prezidenta, ale to nadšení, hlavně na Slovensku, nebylo vůbec tak nadšné, jak si myslíte. V čase následujícím byl právě na tom Slovensku Havel vnímám jako úplně nepřijatelný a dost nenáviděný člověk. Pro ještě společné Československo neudělal nic dobrého, pro Slovensko jenom výhradně zlo.

1 2
možnosti

V. Havel byl peclive vybran a instalovan. Tak zni integrovana verze skutecnosti. Pro jake vlastnosti, za jakym ucelem a predevsim kym je vec druha. Ale 'radovi' Cesi a Slovaci to urcite nebyli. Tem byl naservirovan na podnose vhodne upraveny a ozdobeny ke konzumaci.

2 2
možnosti

Kdyby byl jen obvinovan, bylo by to jeste prijatelne. Problem je, ze mu byla vina i dokazana. Vina lzi, lavirovani a naivity. Na roli symbolu pravdy, lasky, prezidenta, dost poslabsi vlastnosti a projevy osobnosti. A to zavirame oci pred laskou k etylalkoholu, koureni, mnohozenstvi a dalsi. Proste jeden obcan Havel.

1 2
možnosti

Někteří lidé naivitu berou jako polehčující okolnost, jiní dokonce jako projev dobroty duše. "On byl tak dobrý, že naivně věřil v dobrotu jiných!"

Naivní jedinec je však člověk jako každý jiný a nese odpovědnost za své činy. Když svou naivitou spáchá více škody než užitku, může být ta naivita polehčující okolností, ale polehčující okolnosti vždy míru zavinění pouze snižovaly, nikdy však z viníka neudělaly nevinného.

Václav Havel svou naivitou na straně jedné, ale i svou bezohledností, když šlo o protežování jeho kamarádíčků, na straně druhé spáchal na této zemi těžký hřích a těžký zločin. Nikoli snad z právního hlediska, ale z morálního určitě.

2 2
možnosti

Naprostý nesouhlas. Václav Havel patřil k těm sluníčkářům, kteři když se dostali k moci, uměli jenom planě řečnit. Výsledek vidíme - Evropa pomalu krachuje pod přílivem přistěhovalců. Ta slavná EU, kterou Havel tolik mprosazovalů,m kecá k´¨o tom, jaké= mohou být vysavače, ale k takto kardinálnímu problému mlčí.

Václav Havel byl poslušným mopslíkem těch, kteří se těžce provinili na odkazu našich předků, na naší přítomnosti  a především na budoucnosti našich potomků.

2 1
možnosti
  • Počet článků 976
  • Celková karma 34,76
  • Průměrná čtenost 2557x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám