Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já jsem jen zvědavý, kdy a koho bude žádat o odpuštění západní demokracie.

Těch válek a mrtvých, co mají po druhé světové válce na svědomí je mnohonásobně více než mají na svědomí všichni naši komunisté od roku 1948.

Semelová je třeba proti Davidu Cameronovi či Tony Blairovi úplným vzorem morálky. O G. Bushovi ml. ani nemluvě.

0 3
možnosti
MB

Komunismus (socialismus) tuto zemi zmrzačil nejen ekonomicky, ale hlavně mravně. Můj děda pamatuje ještě První republiku a i když byl vždy příznivcem levice, sám uznává, že něco takového, co s tímto národem provedli komunisté, za celé 20. století nepamatuje. Jistě, 2. světová válka bylo peklo, ale národ se při něm tak nějak semkl k sobě a držel při sobě. Navíc po jejím konci obhajoval nacisty jen blázen. Generace, která prožila značnou část svého života za socialismu je však skutečně do značné míry duševně zmrzačená. Vytvořila si virtuální realitu, ve které bylo za minulého režimu vše krásné a za toho dnešního vše příšerné, a v ní také žijí. Těmto lidem bohužel není pomoci, jediné řešení je trpělivě vyčkávat, až je kompletně nahradí generace nová.

4 0
možnosti
JT

Ale jo lze jim odpustit. Jejich obeti maji pravo jim odpustit, kdyz budou chtit.

0 0
možnosti
Foto

A myslíte, že lze odpustit i našim křesťanům?

Oni toho za svojí historii mají na svědomí podstatně více než komunisté za 40 let.

1 2
možnosti
MB

Tohle už je asi diskuze pro nesmiřitelné dědky;-)

Ano, komunismus se neosvědčil...ekonomicky...ani co do formování charakteru národa.

Zaplať pánbůh, že je pryč.

Koho z toho ale vinit? Komunistické pohlaváry? Vybrané jedince s prokazatelnými hříchy? Všechny členy KSČ? Lidi, kteří komunisty volili?

Já bych pozornost a kritiku věnoval obyčejným lidem...resp. jejich lhostejnosti, zbabělosti, prospěchářství atd.

Vždyť je nemuseli volit. Vždyť nemuseli chodit do průvodů. A kdo chce oponovat, že museli...tak jen přiznává své prospěchářství...protože trestem mohla být leda tak ztráta nějakých výhod. 

Démonizování "komunistů" v naší zemi (kde nezískali moc se zbraní v ruce) považuji za alibismus. 

Kritizovat...a posvítit si bysme si měli sami na sebe. Na naši vůli žít svobodně a ochotě se prodávat za nějaké výhody.

0 2
možnosti
JS

20 000 pušek nejsou zbraně???

2 0
možnosti
AB

Když na konci roku 1989 prohlašoval Lešek Semelka, že máme dost kandalábrů a všichni komunističtí funkcionáři musí viset, jinak se toho hyenismu do budoucna nezbavíme, považoval jsem jeho názor zá příliš ortodoxní. Dnes se mu za to musím omluvit. Měl pravdu a já byl hloupej!

9 0
možnosti
Foto

Potom jste ale horší než komunisté, protože komunisté všechny svoje odpůrce na kandelábry nevěšeli.

0 3
možnosti
PK

P79a46v27e61l 59K17u41l56a

12. 12. 2014 15:12

"Úchylný společenský směr", to je asi nejvýstižnější charakteristika komunismu, resp. socialismu, kterou jsem kdy četl a slyšel. Karma

8 0
možnosti
Foto

Karma!

"Odpusťte jim, neboť nevědí, co činí." Jenže tihle to vědí moc dobře. To pokáníčko, o němž píšete, se nedostavilo. Naopak, zpupnost!

Některým jednotlivcům odpustit snad lze, ale tomu celku ? Těžko.

10 0
možnosti
JH

J11a42n 50H45l46e34d60í97k

12. 12. 2014 14:15

soudružku Semmelovou bych omluvil jejím zle mstivým  zjevem, komunisty pardonovat nelze, protože neustoupili z marx-leninskému vztahu ke svobodným lidem, který mají za imperialistické agenty prohnilého západu. -- Marx-leninská nauka ani nepřikazuje mermomocí milovat Sovětský Svaz, přechodně nazvaný Ruskem. Naši komunisté však potřebují dvě berličky a to ruské tanky a kapitalistickou svobodu, která jim umožňuje svobodně lhát, vymýšlet a překrucovat.--- Známý profesor Höschl potvrdil z dlouholeté lékařské praxe, že 20% národa má nízkou inteligenci a 20% národa jsou notorici.-- Když k tomu přidáte věrnost starců a lásku k romantismu puberťáků, obdržíte 55% voličů KSČSSD

8 0
možnosti
LK

S těmi Francouzi je to holý nesmysl, že by neměli s nedemokratickým režimem zkušenost. Naopak mají zkušenost s vichystickým režimem. Ten byl podobný našemu v tom, že většina obyvatel tam žila v poklidném souznění s vládou, hranice mezi strůjci a oběťmi byla velmi tenká, skoro nerozlišitelná. Až v posledních letech se o tom bádá více, 60. léta byla plná odbojářských komedií, kde div ne celý národ  bojoval s okupanty. Stejně jako u nás. 70. a 80. léta byla dobou "stojatou", kde obyvatelstvo bylo loajální k režimu výměnou za "jistoty" a "stabilitu" . Vyrovnání se s minulostí není nějaký tribunál, kde se ukážou jacísi tři viníci, na které se vše hodí, hlavně pocit vlastní viny. Je to přiznání: Ano, takoví jsme byli. Proč neříct otevřeně jako Zdeněk Svěrák (který podepsal antichartu) - ano, byl jsem srab.

9 0
možnosti
PBR

V Německu a nejen tam, se sice pozvolna, ale přece odpouštělo nacistům a nechali se v klidu dožít. Tím mám na mysli ty řadové, ty, které vyblbla propaganda a sami později přišli na to, čemu že se to vlastně propůjčili. S komunisty to vidím podobně. Jako zásadní chybu vidím fakt, že po listopadu 89 se namísto potrestání všech těch zločinců, kteří se podíleli na zabíjení, mučení a ničení lidských životů, se jim nabídl klidný a pokojný život. Všichni víme kolik z nich ať už přímo, či nepřímo privatizovalo v naší zemi a dodnes jsou úspěšnými podnikateli a dokonce se podílí i po 25 letech na řízení chodu naší země. Je to smutné konstatování, ale myslím, že tu největší chybu udělal pan Havel, který se pár dní po tzv. revoluci plácal po zádech s komunistickými papaláši a výše popsané jim umožnil. Myslím tedy, že pokud lidé odpustili p. Havlovi, měli by odpustit současně i tehdejším řadovým komunistům. No a ti dnešní? To už je přece jen jiné kafe..Trochu vyčpělé, studené a bez možnosti poškodit zdraví konzumentů..Něco jako b-vitamín namísto viagry...

1 1
možnosti
JS

Denacifikace proběhla??? proběhla! A hlavně.....NSDAP spolu s komunisty byla postavena mimo zákon...

3 0
možnosti
  • Počet článků 980
  • Celková karma 35,42
  • Průměrná čtenost 2546x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé. Rentiér, který se prací už jen baví, který nikam nespěchá a s nikým nesoutěží. Příležitostný herec a dálkový chodec.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

  • L.A.Sulovská
  • Vladimír Gottwald
  • Jan Pražák
  • Lubomír Stejskal

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

  • www.blogosfera.cz