Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jen maličkost. Ještě v 19. stolení vévodila Evropě Francie - francouzština bylo v módě, v Rusku taktéž. A postupně byla z této pozice vytlačována Amerikou - pružnější, modernější. (Vzpomeňte jen na institut zvaný Francouzská akademie věd a přístup tohoto spolku k některým vynálezům).

Podívejte se dnešní Francii - nezdá se Vám, že tam rozklad pokračuje nejvíc? A že zdroj antiamerikanismu je tam? Když nejsme schopni být lepší, tak aspoň schopnějšímu nasadit psí hlavu (zkuste před frantíkem říci "computer" - požene Vás se slovy, že se říká "ordinateur"). 

A vazby mnoha evropských států na Francii trvají - a tak jsou taženy dolů.

Evropě chybí vůdčí duchové jako byli De Gaulle a Adenauer.

Za článek KARMA.

1 0
možnosti
Foto

Dá se s tím souhlasit. Karma.

0 0
možnosti

Dovolím si ocitovat p. Petra Štěpánka:

Co to dnes znamená „stát na straně Západu“? Podporovat multi-kulti? Podporovat nesmyslnou imigrační politiku? Podporovat přiblblé pochody homosexuálů? Podporovat regulaci žárovek a vysavačů? Podporovat desítky dalších přiblblých regulací? Podporovat likvidaci národních států? Podporovat bruselskou byrokracii? Podporovat deficit demokracie? Podporovat omyl jménem euro? Podporovat politiku nejhoršího prezidenta USA všech dob?

3 0
možnosti
Foto

A tak nám tu také vyložte, co to znamená stát na straně Východu.

1 1
možnosti
Foto

Výtečně, pane kolego. Sdílím tento názor. R^

2 0
možnosti

Jenom připomínka

V obou světových válkách měla své dlouhe prsty Amerika a nesmazatelně.

0 2
možnosti
Foto

To jste patrně málo studoval.

2 0
možnosti

A49d94a13m 72S79t19a76v18a

2. 9. 2014 6:24

"..... byl demokratickými zeměmi špatně vyhodnocen. ....":| Pane Vodvářko, veliká pravda. Jen se obávám, že ty demokratické země  opět špatně vyhodnocují tentokrát dění v Rusku. On se nám přímo  nabízí, dokonce vnucuje, spojenec- ano s vlastními, náročnými zájmy, to je pravda, ale to nám zdaleka není cizí - a my z něho děláme nepřítele č. 1!zatímco skutečné nepřátele si chováme jak v bavlnce. Nevím, kolik pamatujete, ale se SSSR /fuj tajbl !/ nicméně  přesto, USA velice seriózně jednaly. SSSR i plně využil a dodržel  vyjednané cíle za II.sv.v. /Teherán, Jalta, Postupim/.  Rusko je dobrý partner, byť pravda, kde objeví skulinu, tam vnikne. Ale to záleží na našich schopnostech, a ne neserióznosti!!  Ano, Západ by se měl opět chytit za nos!

3 3
možnosti

A14d24a42m 15S85t43a79v48a

2. 9. 2014 6:26

Samozřejmě, že jsem Vašemu textu dal karmu!R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 976
  • Celková karma 34,76
  • Průměrná čtenost 2557x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám