Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

O některých pojmech současné doby

V tomto blogu přináším některá upřesnění pojmů, jež jsou používána jak na blogu idnes, tak i na jiných fórech veřejných diskusí.                                           

HUMANOID 

Jedinec, jenž má s lidskou bytostí somatickou podobu, ale to je všechno. Základem jeho bytí je snaha o bezživotí jiného jedince, o němž se domnívá, že on na bytí nemá nárok. K této činnosti používá hřebíky, které vkládá do pohlavních orgánů žen, nůž, kterým jim řeže prsa. Před očima rodičů vkládá do pece jejich děti a nutí je, aby pozorovali proces pečení. Pokud je jeho oběť ještě živa, podrobí ji hromadnému znáslinění a poté na ni na zemi močí. Tuto činnost si nahrává a posílá svým příbuzným. 

OBČAN PÁSMA GAZA

Je vychováván a veden k nenávisti vůči občanům státu Israel. Pokud se dozví o činnosti humanoidů, kterou jsem popsal výše, vyráží do ulic a slaví. Vše si rovněž nahrává a umisťuje poté na internet, aby počet oslavujících byl větší a oslav se mohli účastnit i ti, kteří jsou vzdáleni. Pokud to situace umožňuje, po aktivitě humanoidů se zastaví v osadách státu  Israel a vyrabuje a odveze si vše, co je použitelné ve vlastní domácnosti. Nepovažuje to za krádež, ale za naprosto běžnou věc. V době, kdy je aktivita humanoidů potlačena, rád pracuje ve státě Israel, aby uživil početnou rodinu doma v pásmu. Nebrání se léčení vlastní osoby či dětí ve státu Israel, aby posléze předal veškeré potřebné informace o dislokaci čehokoliv pro potřebu Hamásu. Občanu pásma Gaza zřejmě nedojde, že pokud slaví akce humanoidů, může posléze nést nepříjemné následky těchto oslav. Lomení rukama a dovolávání se pomoci arabských bratrů může mít z tohoto pohledu tragikomický nádech. 

HAMÁS

Organizace, která již necelých 20 let plně ovládá pásmo Gaza. Místo starosti o běžné denní potřeby obyvatel se soustřeďuje na budování podzemních tunelů a odpalovacích stanovišť. V rámci výchovy dětí jim vštěpuje mantru, že nejvyšším cílem života je pozabíjet občany státu Israel, k čemuž využívá dotace na učebnice, přicházející ze zemí, kterým nemůže přijít na jméno. Poté, co humanoidi v jejich službách způsobí masakr ve státu Israel, poukazují na zákeřnost odvety zobrazováním trpících obyvatel pásma Gaza v médiích. 

STATISTIKA

Výše zmíněná organizace předkládá neustále se zvyšující čísla zabitých obyvatel pásma Gaza. Vzhledem ke známé situaci s bombardováním nemocnice v pásmu jsou jejich čísla málo spolehlivá a to používám eufemismus (pro zapomětlivé - Raketa IDF trefila nemocnici a zabila 500 obyvatel pásma. Svět byl ohromen a zděšen. Posléze se ukázalo, že šlo o zpackanou střelu palestinského džihádu, která byla mířena na Israel ale nedoletěla. Raketa netrefila špitál, ale parkoviště a mrtvých nebylo 500, ale 50. Svět již nebyl zděšen, spíše mlčel, omluva IDF nenastala. Pokud někdo nachází příměr se zprávou pověstného rádia Jerevan, je na správné stopě). Rovněž lze dohledat produkci tzv. Pallywoodu, což jsou filmové šoty mrtvých občanů, kteří po poslední klapce zázračně ožijí. 

 

UNRWA

Organizace, založená pro pomoc palestinským uprchlíkům. Jelikož jde už o cca 3. generaci, je pojem uprchlík poněkud relativní. Někteří její členové se účastnili spolu s humanoidy akce dne 7.10.2023. V poslední dnech byla pod sídlem této organizace v pásmu Gaza nalezeno počítačové centrum Hamásu, o čemž čelní představitel UNRWA neměl samozřejmě ani stín potuchy. V učebnicích, které tato organizace, štědře podporována zeměmi Západu, distribuuje, jsou obyvatelé státu Israel presentováni jako nepřátelé, které je třeba eliminovat od Jordánu k moři. Tato organizace stojí nejspíše před krachem, protože pramen ze Západu dočasně vyschnul a okolní arabské země to nejspíše nepovažují za potřebné. 

ANTISEMITISMUS

Poslední dobou opět populární činnost některých jedinců na celém světě. Stejně jako před několika tisíci lety je těchto cca 16 miliónů lidí terčem celosvětového pronásledování. Už to sice nejsou otrávené studny či panenská krev na macesy (i když se i tyto atributy tu a tam jistě objevují). Nyní jde už jen o to, že důvodem pronásledování je rasová příslušnost. Předpoklad, že toto po Norimberském procesu zmizí, se ukazuje jako mylný. Pronásledováni jsou studenti, staří lidé, populární jsou útoky na synagogy a školy. 

Omlouvám se čtenářům, že jsem některé pojmy nezmínil, ale v rámci blogu je tento rozsah přijatelný. 

Psáno pro www.blogosfera.cz 

Autor: Tomáš Vodvářka | úterý 13.2.2024 7:43 | karma článku: 41,41 | přečteno: 3044x
  • Další články autora

Tomáš Vodvářka

Cesta do Santiaga je návyková a neškodí zdraví

Po dokončení Severní cesty do Santiaga v loňském roce jsem doma slíbil, že už nikdy nikam na tak dlouho nepůjdu. Slib jsem dodržel, protože tentokrát to bylo jen 750 kilometrů a jen na tři týdny. Pár dojmů a fotek níže.

27.4.2024 v 8:49 | Karma: 8,08 | Přečteno: 60x | Diskuse| Fotoblogy

Tomáš Vodvářka

Vůle ke smyslu

Předpokládám, že se na mně nebude slovutný psychiatr Viktor. E. Frankl hněvat za vypůjčený název jeho knihy. Psal o extrémních podmínkách v koncentráku za války. Měl jsem však možnost zažít vůli ke smyslu v současné době

22.4.2024 v 13:03 | Karma: 25,50 | Přečteno: 621x | Diskuse| Společnost

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma: 21,89 | Přečteno: 399x | Diskuse| Společnost

Tomáš Vodvářka

Politika jako cirkusová aréna

Pamatujeme si všichni, když po našich krajích jezdily cirkusy. Ty lepší měly dravé šelmy a krotitele, koně a krasojezdkyně, akrobaty. Ale všechny měly klauny. K všeobecnému obveselení.

21.3.2024 v 12:14 | Karma: 39,86 | Přečteno: 2957x | Diskuse| Politika

Tomáš Vodvářka

"Poslední mohykán"?

Možná dojde k soudnímu řízení s devadesátiletým velitelem Pohraniční stráže, který nese odpovědnost za usmrcení několika lidí, kteří se snažili překročit státní hranici ČSSR

20.3.2024 v 11:21 | Karma: 35,99 | Přečteno: 2902x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Rusové v noci ničili ukrajinskou infrastrukturu, znovu útočili i na Charkov

27. dubna 2024  8:05,  aktualizováno  10:41

Sledujeme online Rusko v noci na sobotu zaútočilo na energetickou strukturu Ukrajiny. Ve třech oblastech poškodili...

Zemřel Robert Kvaček. Spisovateli a uznávanému historikovi bylo 91 let

27. dubna 2024  10:10,  aktualizováno  10:24

Ve věku 91 let zemřel historik a spisovatel Robert Kvaček. Ten patřil k největším osobnostem...

Neapol zasáhlo zemětřesení o síle 3,9. Ohnisko se nacházelo na svahu sopky Vesuv

27. dubna 2024  9:52

Oblast kolem sopky Vesuv nedaleko jihoitalské Neapole v sobotu ráno zasáhlo zemětřesení o síle 3,9....

Veřejnoprávní média by neměla mít zisk z reklamy, zní z Asociace komerčních televizí

27. dubna 2024  9:41

Mediální manažerka Klára Brachtlová už rok stojí v čele Asociace komerčních televizí (AKTV). Tu...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 976
  • Celková karma 34,08
  • Průměrná čtenost 2557x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám