Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Velmi jsem se po ránu pobavila, pane doktore. A smích, jak známo, je nejlepší lék a nepotřebuje ani "jízdní řád".;-):-)

11 0
možnosti
Foto

Děláte to výborně, paní Jandová. Je to lepší, než hromada pilulek.

1 0
možnosti
JU

Vám se to vtipkuje, ale mně začala po jednom léku, konkrétně proti žaludečním vředům, opravdu růst prsa přesně, jak píšete! A to tam takový příznak skutečně nebyl uveden. S vysazením léku jsem se po nějaké době zbavil i hormony narostlých prsou;-/, nepřál bych Vám ale takový zážitek, snad jen leda kdybyste patřil mezi ona "T" z dnešního pochodu LGBT Prague pride...

P.S. Snažím se brát příbalové informace s rezervou, takže mne nerozhází, když je nějaký šílený syndrom popisován jako velmi vzácný, což je tuším šance 1:10 000 či méně. A baf, pak chytnu potíž, která není vypsaná, ergo je pravděpodobná ještě méně než "velmi vzácně". A pak věřte statistikám!;-/

0 0
možnosti
Foto

Pane Urbánku, lidské tělo je nepopsaný papír. Každý jsme jiný. Lékař nemůže znát všechny vedlejší příznaky každého léku - zná je u těch, které často předepisuje, protože má zpětnou vazbu. Pokud mu ovšem nemocný neřekne, že se něco děje, pak neví. Jestli Vám začala růst prsa - nepochybně šlo o nějaký lék s hormonální složkou charakteru estrogenů - pak je návštěva lékaře a konsultace naprosto zásadní. A taky okamžité vysazení medikamentu. Pěknou neděli.

0 0
možnosti

To je teda blábol. Každej blbec ví, že SPC se řídí zákonem. Takže si stěžujte na SÚKLu a v parlamentu a ne u toho, kdo se zákonem řídí a podle něj příbalák píše. Kdyby tam nenapsal jedno SAE, co v klinickém hodnocení léku nastalo, dostane pokutu jako kráva.

0 6
možnosti
Foto

A pak, že Češi mají smysl pro humor ;-(:-)

9 0
možnosti
MS

;-DR^ Nedávno se ke mně šetrně zachoval odborný lékař. Dělal mi celkem běžné vyšetření, a až při čtení lékařské zprávy jsem se s překvapením dozvěděl, že mne předem poučil o možných rizicích tohoto vyšetření. Kdyby se tak stalo, nejspíš bych dostal atak panické hrůzy, který by vyšetření znemožnil. ;-)

1 0
možnosti
KT

Když tedy odhlédnu od svého osobního problému, musím souhlasit s příspěvkem Jana Pražáka, že nejlépe příbalové letáky nečíst. Člověku pak hrozí smrt z leknutí nebo mu po požití do rána zbělí vlasy hrůzou, jak se často dočteme v pokleslé literatuře.

8 0
možnosti
JK

Vedlejší účinek medikamentu postihne 1 ze 100,1 z 1000,jednoho z 10 000 . Můžete být všichni v klídku ve všech třech případech mě to postihuje. Na vás už vedlejší účinek nezbyde.;-D.

6 0
možnosti
VV

Muze to byt i jeden z peti, nemecke firmy to oznacuji jako sehr häufig, tedy velmi casto.

U Voltarenu jsem se take docetl, ze häufig zpusobuje potize zazivaciho ustroji, coz je umene nez jednoho z deseti. Bohuzel jsem se stal tim jednim z deseti a stravil 3 tydny v nemocnici na kapackach.

0 0
možnosti
VV

Kdyby v sedesatych letech existovaly ty pribalove letaky, nebyli by v Evrope tisice lidi kteri maji misto rukou a nohou jen takove ploutvicky. Mozna, ze i byly a ty budouci matky si take rikaly ze je zbytecne je cist. Ten lek udajne pomahajici pri nevolnostech v tehotenstvi se jmenoval Contergan.

3 3
možnosti
RK

R30a70d91e31k 51K44o34h60u87t

10. 8. 2019 17:09

To ti co ten lék vytvořili věděli, že se narodí děti s ploutvičkami a přesto to dali do distribuce?

3 1
možnosti
JV

J69o45s98e50f 37V86a24l43a

10. 8. 2019 16:11

pribalove letaky jsou nutne zlo, ktere nepisi lekari, ale velke pravnicke firmy s ucelem postihnout vsechny na svete existujici mozne nezadouci ucinky. Pokud by si pacient pak chtel vysoudit na firme penize, dozvi se pouze, ze byl predem varovan. Nic jineho v tom neni.

Ale moje kdysi nadrizena mela na "ctenare" pribalovych letaku krasny kontradrive : kdyby bezna televize mela povinne pribalovy letak, tak lidi behem nekolika mesicu uplne prestanou kupovat televize. Totiz pocet lidi, kterei zemreli pri sledovani televize, vyrazne prevysuje pocet zemrelych na nezadouci ucinky vsech leku dohromady

5 0
možnosti
Foto

R^Jj, Tome, taky jsem se parkrat nachytal a nechal vydesit. Ale ted uz jsem obezretnejsi a radsi ty papirky nedrazdim ctenim:-)

3 0
možnosti
PS

Pro ženy je nejdůležitější informací zda lék mohou brát v těhotenství, pro muže zase jestli se to smí zapíjet pivem a borovičkou či zda máme jen snížit dávkování a o kolik.

Ostatní je opravdu nepodstatné, vedeljší účinky mohou být různé, a lékaři jsou vaše problémy s lékem stejně šumák, protože výběr je v Česku tak malý, že stejně nemá čím účinnou látku nahradit.

2 2
možnosti

Problém alkohol a lék na papírcích bývá falešně popisován. Je lépe, když si to lékař vyzkouší sám na sobě. Pro muže bývá problém i v postižení erekce. Ale na to lékaři také většinou upozorňují. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 974
  • Celková karma 35,65
  • Průměrná čtenost 2562x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám