Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ano, naprosto přesně s tou mánií. KarmaR^

2 0
možnosti

Ke zdravotnictví mám sympatie a důvěru. Opřeno o profesi členů rodiny. I rozpaky. Řidič MHD přichází jako zdravý. Dozví se, že jeho bus prodělává údržbu. Náhradní odmítá, jde k lékaři. Obratem se vrací nemocný. U cca 10% bráno jako řešení volna, při vyčerpané dovolené. Obrana neexistuje ...

Země úsměvů. Vedoucí gangu není svéprávný. Další zase nemá v pořádku syna. Umírající jede na lyže do Alp, asi sepsat závěť. Dlouhodobě nemocný si hraje na prezidenta. I do akvária si vleze. Kluci jej vezmou na vzduch, na běžky.Jako Agáta Hanychová, dělá reklamní foto - Pro automobilku VW.

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/prezident-zeman-vyrazil-na-bezky-behem-dovolene-premysli-o-kandidature-40023693

To foto, je neuvěřitelně kompozičně špatné. Zhruba, jako okolí nadšeně lyžujícího. Žel, podobně je to s částí lékařů. Určitě znalci a odborníci. No, hypotéka je zřejmě tíží ... :-)

6 0
možnosti

Zasloužená karma :-)R^

5 0
možnosti

....je něco shnilého buď u zmíněných politiků, nebo ve znaleckém posudku

Zdroj: https://vodvarka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=788834

Je tu ještě třetí možnost - nejpravděpodobnější.

Něco shnilého je na obou stranách.

2 0
možnosti
Foto

Teď napíšu něco, co ní jako výmysl. Na jednoho obviněného byl vypracován znalecký posudek z oboru psychiatrie ze kterého vyplynulo, že obviněný je nesvéprávný. Kvůli tomu se trestní zastavilo. Až u soudu se zjistilo, že soudní znalci si ulehčovali práci tím, že kopírovali do znaleckých posudků stránky, které měli z jiných případů. Ne, že by dotyčnou osobu neviděli, že s ní nemluvili. Pokud na osobě neshledal nic co by vedlo k závěru, že je nesvéprávný a nebo, že v době, kdy spáchal trestný čin si neuvědomal nebezpečnost svého jednání, tak jej propustil. Vypracoval znalecký posudek a protože to byla stále stejná slova, tak to zkopíroval z počítače do současného znaleckého posudku. Tenhle soudní znalec se ale splet a zkopíroval si do znaleckého posudku papíry ze znaleckého posudku, kde osoba přišla o svéprávnost. Nekontroloval to, sešil to, označil razítky a bylo. Soud se tehdy spokojil s jeho důrazným napomenutím.

0 0
možnosti

D59a75v43i75d 65V19l68k

27. 6. 2022 14:45

Zajímavé téma R^

2 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
2 2
možnosti
Foto

Dovolil bych si Vás odkázat na avizovaný článek v textu.

Meritorní bylo, zda-li je pan Janoušek schopen výkonu trestu. Doložil, že je vážně nemocen (což může být pravda). Jeho nemoc spočívala ve stavu po operaci mozku (resp. lebky a odstranění hematomu). U těchto výkonů může dojít k výskytu epileptických záchvatů, které - za jistých okolností - mohou znamenat ohrožení života. Přesto pan Janoušek jezdil ve vedru na kole (vysoce riziková činnost u této diagnosy) a lyžoval v Alpách. Evidentně mu ani jedna z těchto činností nedělala problém. Argument, že v kriminálu (kde je lékařská služba 7/24) by neměl dostačující péči, vypadá v tomti světle jako vtip.

Ani jeden ze "znalců" z Olomouce pana Janouška nevyšetřil osobně, což je školácká chyba.

Jako znalec bych předmětný "posudek" rozstřílel na kousky. Věřte mi, že jsem se při své činnosti často setkával s paskvilem, který jsem neměl ani chuť komentovat. Tento případ do tohoto patří.

7 0
možnosti

J42a69n 18R63á24ž

27. 6. 2022 14:17

Ze své praxe vím, že ve většině případů je znalecký závěr jen otázkou peněz. Šeptá se, že u Redla byla před časem nabídka 3 miliony Kč za správný posudek. Osobně nevěřím, že je moc znalců, kteří by takovou nabídku odmítli, zvláště když vím, že psychiatrický posudek je obtížně přezkoumatelný.

PS. Jsem přesvědčen, že nabídka ceny za správný posudek je v dnešní době, vzhledem ke zveřejněným výsledkům vyšetřování "pražské kauzy", podstatně vyšší.

0 0
možnosti
Foto

Můžete mít pravdu v tom, že laťka charakteru některého znalce je v nepřímé úměře částce za posudek. Rovněž souhlasím, že u psychiatrických posudků je přezkum nesmírně náročný a dokázat opak je pracné a nejspíše nemožné. Přesto chci věřit, že většina znalců dá přednost cti a sebeúctě před plnou kešení a pocitu nausey při ranním pohledu do zrcadla.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS