Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zasloužená karma R^:-)

3 0
možnosti
Foto

R^ líbí se mi, jak píšete,Tomáši, má to šmrnc dobré publicistiky...prostě to číst baví. A tím, že to řeknu, si myslím fakt neuříznu ostudu...Nejsem sice tak skvělá přes češtinu a nedám kdekterému slohovému cvičení osmáka palec nahoru, když se tam zjeví trochu těch připitomělých dramatických floskulí, co momentálně letí, styl nestyl... Tady jste, koukám, dotazován zase jako školák a mentorován, co je dobré, čím se poučit - jako byste byl douda z první á... Inu, každý jsme nějaký...zvykněme si.

dobrý článek:)

9 0
možnosti
Foto

Mohu se zeptat, který Hugův či Dumasův hrdina proklál padoucha kordem a spočinul v náručí sličné hraběnky? Jean Valjean to nebyl, Quasimodo také ne, dÁrtagnanovi paní Bonacieux zabili a Mylady se nepočítá a Monte Cristo poslal hraběnku do kláštera. Možná jste si Huga a Dumase spletl s Févalovým Hrbáčem :). Miluji tu knihu, byť je to trochu červená knihovna ;-D

Francouzští romanopisci 19. století, romantici i realisté, naopak vykreslovali velmi drsnou skutečnost. A je dobré i zdravé si z jejich knih vzít poučení, že svět nikdy nebyl (a nebude) zcela podle našich představ. Pěkný den.

7 0
možnosti

V blogu nejsou V. Hugo a Al. Dumas uvedení jako jediní, vysloveně jsou zmínění "a další". Třeba T. Gautier a jeho Kapitán Fracasse?

1 0
možnosti

R^R^R^R^R^R^R^

Mám obavu, Tomáši, že je to ještě horší než to líčíš. Žijeme ještě v právním státě, když soudy pomlouvajícího, který neuznává starobylé "De mortuis nihil nisi bene!", nedokáží odsoudit a odsoudí za jeho pomluvu tu, která hledá u soudu spravedlnost? Podle pomlouvajícího prý k příkladnému potrestání!

!!!!!!

5 4
možnosti
Foto

Není to první prezidentská lež.

A velmi pravděpodobně ani poslední.

Hodně lží vzniká, bohužel, záměrně. Jenom proto, aby bylo někomu dodatečně ublíženo za "provinění" v minulosti. Protože p.Šarapatka se dostal v době prací na Olovu do rozporu se zbytkem týmu p.Zemana. Takže jsem ochoten akceptovat i to, že ho doopravdy vyhodil. Jenomže ne pro neschopnost. Je to poloviční lež? Asi ne, lež je vždycky lež a basta fidli.

Mnoho nepravd možná vzniká v projevech p.prezidenta jaksi samovolně, protože si není schopen udělat aspoň poznámky, nechat někým ověřit fakta, než je pustí do světa. P.prezident má mnoho obdivovatelů právě zato, že mluví zpatra. Co na tom, že plácá nesmysly.

A když už plácne takový, že soud uzná žalobu, pak se bude omlouvat ministerstvo financí.

To je prostě kabaret.

12 1
možnosti

Horší je, když soud odsoudí tu, která si na prezidentkou lež stěžovala! !!

4 4
možnosti
Foto

... a tím je řečeno vše:-P

4 0
možnosti
Foto

Možná by mohl být vydán zákon něco jako lex Beneš - zasloužil se o stát, který by byl v tomto případě nazván lex Zeman - soudem uznaný lhář. Jediná podkapitoly by zněla = Zeman může beztrestně lhát kdykoliv a kdekoliv. Furt.

3 1
možnosti
Foto

Omlouvám se, z nějakého důvodu, mi neznámého, se můj komentář duplikoval bez mého vědomém přičinění.

0 0
možnosti
Foto

J52a10n 25A73n73d65r30l34e

14. 2. 2020 15:30

Mnohá rezidua Absurdistánu mají tuhy kořen :-(

Tobě R^

8 0
možnosti
  • Počet článků 974
  • Celková karma 35,65
  • Průměrná čtenost 2562x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám