Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Díky Tomáši, souhlasím a je mi z toho smutno...

2 0
možnosti
MK

R^R^ Souhlasím s paní Ortovou; ta zapšklá kritička nemluví za české posluchače, tedy návštěvníky koncertů pana Vondráčka. Zatím jsem neměl příležitost být na jeho koncertu, ale názor dobrého klavíristy (koncertně vystupujícího) je mně vodítkem.

Tam, kde jsem byl přítomen a pak četl kritiku, mě vede k velké opatrnosti brát si slova uměleckých kritiků k srdci. Pan Vondráček by neměl zanevřít na celou ČR jen pro zakomplexovanou, ego si neoprávněně zvyšující ženštinu. Věřím, že čas bude asistovat u dalších rozhodnutí.

0 0
možnosti
Foto

Ach jo, to je smutné a tu situaci trochu znám. Myslím z článků, které na to téma vyšly. Napsal jsi to moc pěkně.R^

Ale já si stejně myslím, že umělec musí něco vydržet a před všemi odborníky a kritiky musí mít přednost jeho publikum, protože pro to hraje. A pan Vondráček je našimi diváky přijímám s nadšením a s velkou úctou. Těší se doslova jejich vroucí přízni a velkému uznání. Z toho mám upřímnou radost.

Myslím, že historie i současnost prokazují, že čím geniálnější umělec, tím větší hromady pod jeho nohy naházených klacíků musí překračovat. Ráda čtu životopisy hudebních virtuozů a dalo by se říct, že snad není jediný, kdo by se ve své jinak úspěšné kariéře nemusel popasovat s nepochopením, se zákulisními pletichami, závistí, nepřejícností a malostí. Je to hodně smutné, ale co svět světem stojí, je tomu, bohužel, tak. A poučení ze všech těch osudů je jediné. Kdo se nad tuto malost dokázal povznést a hrál celým svým srdcem a geniálním nadáním hlavně pro publikum, ten byl vítězem. A nadšené obecenstvo mu na každou tu hořkou pilulku pomohlo zapomenout.

Ovšem, proč se tohle nejen u nás, ale i ve světě, celá staletí tak zákeřně děje, to je nad mé chápání.

4 0
možnosti
Foto

Ahoj Zdenko, máš samozřejmě pravdu a já věřím, že pan Vondráček své rozhodnutí časem změní a my si budeme opět moci vychutnat jeho virtuositu. Nicméně bych ocenil, abychom se k němu chovali s úctou jako k někomu, kdo dokázal opravdu moc a kdo je v pravém smyslu slova celebritou.

0 0
možnosti
Foto

R^R^R^ Karma za všechny tyto informace, Tomáši. Na téma "nikdo není doma prorokem" znám řadu trpkých příběhů. A tak panu Vondráčkovi v jeho rozhodnutí velice rozumím.

Na dané téma jsem kdysi mluvil s jedním člověkem žijícím dlouhodobě v zahraničí. Podle něj existují dvě rozdílné mentality, které se mohou v různých zemích mísit, jedna převažuje, jiná třeba i chybí nebo je silně menšinová.

- Jedna z nich se projevuje takto: "Jsme nesmírně hrdí na lidi z našeho středu, kteří vynikají ve svém oboru a dobře nás reprezentují ve světě. Ti lidé nás táhnou nahoru, inspirují a dělají nám čest. My všichni se spolu s nimi můžeme cítit lépe a všichni můžeme mít podíl na dobré pověsti naší země v zahraničí, kterou oni šíří."

- Druhou mentalitou je malost a závist, vztek na ty, kdo něco dokázali a házení klacků pod nohy. Pomluvy, znevažování, okázalá ignorace a někdy taky nenávistné plivání. Dnes je to tak, že se u nás nenávistně plive prakticky na všechny, kdo se před rokem 1989 stavěli na odpor totalitnímu režimu, vytrpěli si za to své a mnozí z nich proto měli ve svobodném světě věhlas a úctu. Fakt se mi zdá, že v té druhé "mentalitě" patříme k přeborníkům ;-(

3 0
možnosti
Foto

Závist je ošklivá lidská vlastnost. Na to, o čem píšete, si posteskl velmi nadaný a pracovitý klavírista Lukáš Vondráček v jednom televizním rozhovoru. A nejvíce jsou jí postiženi ti, kterým chybí nejen nadání, ale i píle.Rv

0 0
možnosti

R^R^R^

Díky za vážné upozornění! Při čtení nadpisu jsem si vzpomněl na Václava Havla. Po celém světě jej uznávají, jen u nás na něj komunisti stále plivou!

!!

4 0
možnosti
Foto

R^ Přesně tak, Bohumíre

2 0
možnosti
Foto

I37v15a75n 18M77a65r47e37k

1. 2. 2020 17:53

Karma pane Vodvářko, jen zcela mimořádně jsem se vloudil. Můj potomek (pianistka) má z této destinace podobné zkušenosti. Zkrátka, je to tam "Krakonošovo". Toť vše, mějte hezký jarní víkend.

0 0
možnosti
Foto

J57a44n 85A77n59d59r41l26e

1. 2. 2020 16:45

odborne to nejsem schopen soudit, ale lidsky se to jevi "nehezky" :-(

2 0
možnosti
  • Počet článků 974
  • Celková karma 35,94
  • Průměrná čtenost 2562x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám