Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Při vší úctě, "neumím si představit", opravdu není argument. Lidé, kteří nosí zbraně, trénují na střelnici, takže zvuk výstřelu pro ně není žádná novinka, na smrad, hluk a "mlhu" jsou zvyklí. Mimo jiné také trénují, jak rychle jsou schopni zbraň vytáhnout. A jako bonus by takovému člověku šlo o život, zřejmě by tam nemalou roli sehrálo i nabuzení adrenalinem.

Pokud jde o vězeňskou stráž, tak to je jiná, ti jsou zvyklí, že jsou v práci vždy ve výhodnější pozici, vězeň není nikdy ozbrojen a vždy jsou v přesile.

Proč myslíte, že by se muže v červené bundě nějaký držitel zbraně pokusil zastřelit jen tak? To je jak z filmu, kdy muž s koženou brašnou nesmí projet. Pokud muž v červené bundě nikoho neohrožuje, držitel zbraně přece nemá důvod střílet?? ̈

Vyloučení přítomnosti pistolníka se neosvědčilo, tady je k tomu video, které s nadsázkou, ale přesně vystihuje situaci.

https://www.youtube.com/watch?v=fYL0yN110go

0 0
možnosti

Nebylo by špatné si před napsáním osobních pocitů zjistit i nějaká ta fakta k tématu, o kterém hodlám psát...

0 0
možnosti

Stejně jako se objevují přemoudřelé komentáře, jak by to někdo se zbraní určitě zachránil, objevují se přemoudřelé komentáře, jak by to ten někdo se zbraní určitě nezachránil.

Není důvod si myslet ani jedno, ten vrah měl na své straně moment překvapení a výhodu tasené zbraně, ale nebyl to nějaký bůh válečníků a prokazatelně nebyl neprůstřelný.

1 0
možnosti
Foto

U zákroku proti podobnému zločinu je vždy nejdůleřitější to odhodlání a schopnost zabít agresora a tím nemyslím v té fyzické rovině-tedy třeba trefit legální zbraní, ale spíše v té mentální, být ochoten zabít.

On je opravdu rozdíl mezi terčem a zabitím živého tvora. Každý kdo uvažuje o zbrani by si měl někde na vesnici domluvit školení a zabít nějaké jatečné zvířata-klidně slepici nebo králika a pak zjistí, že to je jiné než střílet na terč. Znám takové co jsou "hrdinové" připravení na všechno, ale toho králka by holýma rukama nezabili

Pro slušného člověka je pak ještě velmi daleko od toho vzít život králikovi k tomu vzít život člověku. pokud ten držitel zbraní není ochoten bez jakéhokoliv zaváhání prolít krev tak je v situaci jako byla v ostravě spíše nebezpečný okolí než tomu střelci tedy raději snad aby to ani nezkoušel. Ti kdo jsou si naopak zcela jisti, že jim zabít problém nedělá by tu zbraň raději mít neměli to fakt není normální (pokud pominu profesionály).

Dokonce i školení policisté mají často problém v krizové situaci tu zbraň účinně a zároveň pro okolí bezpečně použít. Osobně se víc bojím těch "dobrých lidi se zbraní" než těch šílených střelců a to pomíjím fakt, že často se z toho "dobrého se zbraní" občas byť vyjímečně stane ten šílený střelec jako v Uherském Brodě nebo jen sprostý vrah jako ten co v Plzni zastřelil řidiče dodávky, protože si myslel, že to je terorista. I ti co ji mají a použijí s dobrým úmyslem nakonec mohou způsobit více škody než ti šílenci, kterých je násobně méně.

Vám karma

1 0
možnosti

V ČR je registrováno kolem 250 tisíc držitelů zbrojního průkazu třídy E-držení ostré zbraně k vlastní sebeobraně. Případů jejího vyloženého zneužití, nebo mylného použití je jako šafránu. To už více lidí postřílí omylem myslivci ve svých honitbách.:-)

0 0
možnosti

J92a92n 73K63o86z91á43k

12. 12. 2019 21:41

Souhlasím s vámi. Karma.

2 0
možnosti

P17e62t78r 61S48k12á11l49a

12. 12. 2019 11:00

Vidím to podobněR^.

O tragédiích podobných té ostravské jsme informováni častěji z USA, kde je vlastnictví zbraně legální a běžné. Nevzpomínám si ale na případy, kdy střelce zneškodnil někdo ozbrojený z náhodně přítomných. Pokud si vybavuji, tak vždy to byla až policie. Že by zjednal spravedlnost postižený běžný občan znám jen z filmů typu Přání smrti.

3 3
možnosti

Prosím než něco vypustíte, tak si zjistěte fakta... USA má v každém státě jinou legislativu pro zbraně. Tj říct, že je vlastnictví zbraně legální a běžné je lež.

K tomu, že by vše vyřešila policie doporučuji odkaz na zbrojnici o komentář výše.

Vlastně pokud se chcete vyjadřovat k problematice zbraní, doporučuji nejdříve přečíst několik fact-checků z výše zmíněného serveru.

2 2
možnosti

R^

Jsem rád, že nepatřím k těm, kteří budou rozhodovat, co dále v prevenci těchto příhod! Na superprevenci nejsou peníze. Zvýšit počet zbraní mezi lidmi také není řešení, pokud lidé nemají pravidelný zvláštní výcvik. Většinou tasí pozdě, a pak je zbraň zbytečná, nebo tasí předčasně a hrozí jim basa. Asi bude nejlepší psychologický pohovor, pokud je na něj čas a prostor. Optimální prevencí by bylo vyloučení zpráv o těchto vraždách z masmedií a vyloučení všech agresivních filmů, aby chyběly podněty. Ale to je absolutně nereálné! Klade nám to filosofickou otázku, zda umění má sloužit k tomu, aby člověka vychovávalo. Výchovu náboženstvím jsme zrušili a umění je nezastoupí!

:-)

1 1
možnosti

Bohumíre s Tvým závěrem, že je škoda, že výchovu náboženstvím jsme zrušili jednoznačně, plně a bezvýhradně souhlasím.

Vždyť v případech, kdy jakýsi šílenec vytáhne zbraň a začne bez rozmyslu pálit chybějí ohroženým příslušné znalosti, a díky tomuto výchovnému nedostatku, který dnešní školství zanedbává a považuje za bezpředmětné, se nedokáží ani pomodlit.

0 0
možnosti

To s tou čekárnou je tak trochu demagogie. Tam skutečně člověk sedí jako slepice na hřadě a nečeká, že tam vtrhne pacoš s pistolí v ruce. Jsou však i jiné situace. Například v dopravních prostředcích, nebo ve veřejných budovách (pošty, nádraží a pod.), kde se pohybuje velké množství lidí a je předpoklad, že někdo z nich by mohl být legálním držitelem zbraně. Tam je dost času i prostoru na to, aby za pomocí zbraně mohl útočníka zpacifikovat ještě před příjezdem policie. Viz třeba nedávný případ, kdy v žena tramvaji zabránila legálně drženou zbraní pokračování fyzického útoku a zachránila tak možná napadenému život. Dokážu si také představit situaci, kdy člověk s legálně drženou zbraní jde v noci ulicí a je svědkem, jak skupina násilníků kope do své oběti. V takové situaci se může pistole velice hodit, třeba jen k odstrašení agresorů.

2 0
možnosti

P38e58t84r 18S53k19á71l27a

12. 12. 2019 11:05

Představit si tu situaci určitě lze. Ovšem skutečnost je spíš taková, že ne každý je ochoten pomoci i při dopravní nehodě nebo při zdravotním kolapsu na chodníku. A tam pomáhajícímu žádné nebezpečí nehrozí.

0 0
možnosti

Zde mohu jedině souhlasit.R^

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS